.

Smaken är som baken...

Publicerad 2008-09-28 12:09:48 i Allmänt,

..fast ibland väldigt lika.
Lillasyster visade en bild på en tapet hon vill ha i sin hall i det hus de snart skall flytta in i. Borde inte bli förvånad när det visar sig vara samma tapet som jag har tänkt sätta upp i vår gamla hall när jag piffar upp den.

Fast det är ju bra att våra barn känner sig hemma vem dom än är hos.. he he!

Stäng ögonen...

Publicerad 2008-09-28 12:05:48 i Allmänt,

... det är ju bara att stänga ögonen och sova", brukar sambon säga lite ironiskt till mig när jag har legat och vänt och vridigt på mig ett tag. Bara för att han kan somna på stört.

Igårkväll gick jag och lade mig 23.57. Sambon och hans fd. jobbarkompis som är på besök satt kvar uppe och spelade lite dataspel. När klockan var 1.34 kom han och lade sig. Då hade jag fortfarande inte somnat.
1.36 sov sambon.

Ursäkta mig, men det spelar ingen roll att ögonen är stängda ibland ju, och inte blir det bättre av att du kommer och lägger dig och somnar på 2 minuter!!!!!! grrrrrrr......

Perspektiv

Publicerad 2008-09-28 12:02:46 i Allmänt,

Haft besök i helgen av sambon fd. jobbarkompis och hennes 16-årige systerson. Den 16-årige stockholmskis som ibland är ute och flyger riktiga flygplan. En riktigt trevlig och belevrad ung man.
Denna gosse utbrast igår helt spontant:
- Herregud, här skulle man ju kunna vara sjuk ifrån skolan ett helt år ju!!
Han blev imponerad och facinerad av våra TV-spel och alla våra filmer...

Kanske något för våra grabbar att tänka på , som ofta suckar att det inte finns något att göra här hemma....

Tonåring del 2

Publicerad 2008-09-27 12:01:46 i Allmänt,

Storebror (tonåringen) gillar snygga kläder. Han vill ha nya hela tiden.
Nyss har jag erbjudit mig att köra in honom till stan så vi kan gå och shoppa, något han tjatat om länge.
Får till svar:  - jag orkar inte.

Han kunde gå med på det om jag parkerade precis utanför affärn möjligtvis. För nya kläder vill han absolut ha....
GAH!!!!!

Tonåringen...

Publicerad 2008-09-27 11:59:10 i Allmänt,

Släppte av halva familjen igår kväll hemma för att sedan skjutsa lillebror till ungdomsgården. Åkte även och handlade och kom alltså hem 1 timme senare.
- Var är storebror,?  frågar sambon när jag kommer hem.
-Va?! säger jag, han släppte jag ju av med dig
- Jaha....säger sambon.

På så sätt har vi en tonåring hemma, som går direkt ifrån hallen ner till sitt rum och sin dator. Så pass att man inte ens vet om han är hemma ibland.

På allmän begäran

Publicerad 2008-09-27 11:48:51 i Allmänt,


Kan det vara för att du tänker komma hit nästa sommar och spika ny fasad och
måla om huset?
Jag visste det!!!!
GUD VAD DU ÄR SNÄLL!!!!

eller?

Gasverket.se

Publicerad 2008-09-27 11:21:29 i Allmänt,

Välkommen in i dimman. Ringer snart Gasverket och beställer gasmasker till hela familjen.
Nåja, det finns en positiv sak med hundens fisar... blomflugorna dör knall fall.
Alltid nått

varva ner vid 40

Publicerad 2008-09-27 11:14:53 i Allmänt,

Lillebror hade en intressant monolog sent igår kväll på väg hem från "ungdomsgården".
-Mamma, hur gammal är jag 2033?
- Tja.. du är 36 år.
- Ok, säger lillebror fundersam och tillägger... - Då har jag ungefär 25 år på mig innan jag måste varvar ner.
- Hur menar du då, säger jag
- jo men alltså... jag tycker inte att man ska härja omkring så mycket när man blir 40. Då skall man börja varva ner liksom och det är då man kan börja spela golf!

The End

Tuff Tuff

Publicerad 2008-09-23 08:51:53 i Allmänt,

Pang! Pang! , låter det längre fram i tågvagnen där något sitter och spelar dataspel och tydligen har glömt hörlurarna hemma. Bakom mig pratar tanten med sin gamle far i telefonen och påminner honom att äta ordentligt under dagen. Snett framför mig ger en mäklare ett tråkigt besked till en husköpare om att säljarna valt ett annat par, och snett bakom mig snackar en dam i telefonen om pensionsförsäkringar. Själv bloggar jag!
Mycket kan hända i vagn 3 på en tågresa ner till Stockholm

SEPTEMBER

Publicerad 2008-09-19 15:18:07 i Allmänt,

Hajjar ni, det är september!!!!!! Det är 3 månader kvar till jul. Det kommer först gula löv, och pynt med ljung, lite kyla i luften, fingervantar, härliga friska skogspromenader, lingonsylt, blåbär, svampar - SÅ SLUTA JULSKYLTA REDAN NU!!!
Säger samma sak varje år...... det borde finnas en lag mot detta.
Jag menar... en HEL ÅRSTID (hösten) förvinner ju - det är ju orättvist mot stackars september och oktober. En utav poängerna med jul är ju att man i sista stund, typ sista vecka skall stressa runt och köpa julpynt. Det är ju ingen sport nu i september. ...Nåja, det gick ju att blunda sig förbi pyntet på IKEA idag.

Osvenskt

Publicerad 2008-09-19 15:08:54 i Allmänt,

När vi ändå är inne på Parkeringar.
Var iväg och handlade mat tidigt i går morse före jobbet och parkeringen utanför varuhuset var av förklarig orsak oerhört öde. Det är en väldigt stor parkering, vilket gjorde att det fanns  x antal hundra tomma parkeringsfickor att välja på. Jag valde naturligtvis att ställa bilen där det fanns många tomma platser och inte ens i närheten av någon annan bil. Skönt att kunna slänga upp dörrarna och packa in i bilen tänkte jag....
Jag handlar min mat, och till mig förvåning när jag kommer ut till parkeringen så står det bilar på varsin sida om vår bil, trots att det måste ha funnit minst 487 andra tomma parkeringsfickor den tiden på morgonen. Ovanligt och väldigt osvenskt måste jag säga - med tanke på att  vi svenskar annars har svårt att tränga ihop oss och tycker det är obekvämt att behöva sitta brevid någon på bussen eller tåget...
Nu är man väl lite väl nojjig för att bilen är ny.. men har man redan fått 2 repor efter dörrar som slagits upp på bilen så kan man inte va annat...

Bokstaven P

Publicerad 2008-09-19 14:59:00 i Allmänt,

Var ut på IKEA en sväng med käre mor idag. IKEA har en väldigt stor parkering, så det gäller att komma ihåg vart man har ställt bilen. Som tur är så är det ordentligt skyltat med olika bokstäver, A B C etc... Så håller man bara kolla på det, så brukar man snabbt hitta bilen vid hemfärd. Efter att ha handlat lite så beger sig så mamma och jag ut på parkeringen för att åka hem.
- Hm... undra vart vi ställde oss??, säger jag, som inser att jag inte kollade när vi parkerade.
- Men det vet jag! , utropar mamma glatt . Det var på P!

Det är bara det att den finns överallt för P = Parkering.
Vi fick oss ett gott skratt OCH vi hittade till slut bilen, fast på bokstaven D.

Ursäkt..

Publicerad 2008-09-19 14:55:04 i Allmänt,

...det komma låta som en dålig ursäkt.... men vad göra?
Planen för de kommande löradage är att  hjälpa Kollega P att flytta. Bära! bära! bära! - är mitt starka signum (stod jag kaxigt och sa häromdagen...)
Kruxet är att jag nu har sträckt mig... i ryggen och inte alls borde bära.
Men det kommer att låta som en dålig ursäkt. Ännu värre när jag har sträckt mig på en körövning..(?!!?)... jamen alltså vi skulle värma upp kroppen lite ,och så stod jag lite snett, och så stretchade jag till vänster, å så högg det till, å så.... JAMEN NI HÖR JU!!!!

Jag får nog le , bära och bjuda på lite fika, så slätar vi över det hela lite....

Vad skall bort?

Publicerad 2008-09-18 21:34:02 i Allmänt,

Detta är vårt finbord.... någonstans under alla datorer (5 stycken för tillfället).... hm...
Säger som Brasse :FEL!! FEL!! FEL!! FEL!!

Växtillskott

Publicerad 2008-09-18 16:26:28 i Allmänt,

Han är söt vår HUND.  Han blir snart 8 månader. Väger redan snart uppåt 30 kg och mäter 60 cm i mankhöjd...... Okej, jag tar om det där:  Han är söt vårt monster.

Jag går inte på det

Publicerad 2008-09-17 20:35:10 i Allmänt,

Härom kvällen så frågade sambon om han fick spela lite dataspel med  kommentaren:
- Det blir bara en liten liten stund.
(Kände för att gapflabba här). Det finns ingen "liten liten stund" i detta dataspel. Det är att nalla på sanningen en aning.... Det betyder egentligen "god natt och sov så gott , vi ses imorgon". Men jag sa JA och bänkade mig i soffan för en ensam tv-kväll och sen gick jag helt enkelt och lade mig. Dagen efter när vi var ute i skogen med hunden så säger sambon ang. den sena kvällen/natten med spelet:
- Alltså, jag blev lurad.... det skulle inte ta så lång tid, men det gjorde och jag blev helt enkelt lurad, säger sambon och tittar på mig med älskvärda ögon...
(ytterligare gapflabb). Jag är som sagt var inte helt över, men "nice try"

Publik

Publicerad 2008-09-17 20:22:57 i Allmänt,

Ikväll har kören sjungit på en kvinnoanstalt. Det var intressant och roligt.
När vi var klar så tackade vi för att de hade kommit och lyssnat - varpå en "intern" spontant och väldigt ärligt säger : Tja.. vi hade inte så många andra val!
Tuche... (eller hur det stavas)

Får jag presentera....

Publicerad 2008-09-17 20:18:00 i Allmänt,

Mina kära kollegor.
Kollega K                       


                    Kollega M        Kollega P



Åså jag!



Energitjuv

Publicerad 2008-09-17 20:07:54 i Allmänt,

Tjuvar i allmänhet är inte så lätt att skydda sig emot, trots billarm och huslarm. Visst, man skrämmer dem lite på vägen, men i regel hinner de ta lite saker, eller förstöra.

Sen finns det andra typer av tjuvar. Energitjuvar. Människor som stjäl energi ifrån en själv. Jag har en sådan energitjuv på jobbet. Tack å lov sitter vi inte på samma ort, men vi jobbar däremot med samma saker och har tät kontakt. Trots att jag vet hur hon är och att jag är förberedd och "står emot" , så hinner hon ändå ta lite, nalla lite på min energi, min kraft och mitt humör. Hon är en fena på jobbet, oerhört duktigt och effektiv. Men hon lever och andas på att göra andra personer i sin närhet förminskade. Rykten blir gärna het information som sprids som ett vattenfall. 
Hon fiskar hela tiden efter det som inte fungerar, det som inte är bra, den som har ev. gjort något fel, sagt något på fel sätt och sedan pratar hon om det hela tiden.  Jag har stått emot rätt så bra, men oj vad mycket slöseri med kraft och med energi det är. Jag måste hela tiden tänka på att inte ge efter, att inte ge mitt lillfinger, att inte släppa in henne alls. Hon får helt enkelt stanna på farstubron , eller kanske t.o.m på parkeringen hädanefter.
Lite ödmjukhet eller helt enkelt lite självinsikt är inte att skada. Det gäller nog vilket typ utav tjuv som helst

Komplimang

Publicerad 2008-09-13 18:59:49 i Allmänt,

Fick jag idag av Adde 14 år som är med i samma hockeylag som sonen...
Han kläckte meningen: - Nämen, hon är ju inte helt över!
Jag tror t.om att det är typ juste på deras tonårsspråk

Intressant samtal

Publicerad 2008-09-12 23:26:44 i Allmänt,

Lillebror förde en intressant dialog med mig idag i bilen. Den handlade om dagens hårmode (?). Han berättade för mig, den oinvigde att tjejerna faktiskt i år har två olika frisyrer på modet, och därefter beskrev han dem i detalj.
Imponerande!!.... Eller bör jag blir orolig?

HUR MYCKET hinner man göra?

Publicerad 2008-09-12 22:54:08 i Allmänt,

Imorgon är det lördag och ingenting är bokat eller inplanerat!!! Visserligen söndag då förståss, men å andra sidan skulle det vara chockartat om man hade en hel tom och oskriven helg i almenackan. Men imorgon ÄR det ingenting. Å bara därför sitter jag här och funderar på hur mycket jag hinner att göra. Jag menar jag är ju ledig!! Är det fint väder så borde man ju passa på att klippa gräsmattan,  putsa fönstren, gå på långa promenader , njuta av vädret, göra lite höst ute, måla inne, städa pannrummet, tvätta, köpa hundmat, kika på vardagsrumsbord, och och och!!!... Jag kanske får hoppas på skitväder och att jag har ryggskott så jag kan tvinga mig själv att sitta ner och glo på en film eller nått.
Det  enda som jag med all säkerhet vet är inbokat, oberoende väderlek eller kroppsfunktioner - är kiss och bajspromenader med hunden. Sen behöver jag inte göra nått. Men nått blir säkert gjort ändå. Frågan är bara hur mycket?

Förtäckt längtan

Publicerad 2008-09-12 22:44:55 i Allmänt,

Jag saknar sambon som envisas med att vara i Tallin med jobbet. Det var bara det liksom, att jag saknar honom.
By the way... jag tror att hunden behöver gå ut och kissa.

Burn down the house

Publicerad 2008-09-12 22:42:30 i Allmänt,

Hämtat lillebror som har både rivmärken på armen och märke i pannan efter ett barbieben. Vart han har varit? Ja inte på en krogrunda iallafall, utan i kyrkan på deras ungdomsgård.
Behöver kanske inte förtydliga att han är en utav de vildaste där....

Mormor är bäst

Publicerad 2008-09-12 19:48:39 i Allmänt,

Alla kategorier - tycker alla våra barn och syskonbarn Jag behöver inte ha barnvakt längre eftersom mina är så stora. Däremot skall hon första gången ikväll vara hundvakt. Disco skall få vara där medans jag hjälper till på ungdomsgården i kyrkan. Mormor är bra att ha till mycket , inte bara till pannkaka och bullbak!

Vad vinner man?

Publicerad 2008-09-12 19:44:51 i Allmänt,

Pratade med en person idag och hade ett intressant samtal.
Maken in hemmet skulle sköta tvätten och hade gjort allt fel naturligtvis. Han hade tagit fel påse. Tagit 60-graders-tvättpåsen och tvättat på 90 grader och tvärtom. Dessa påsar hade frun i huset sorterat, för det var hennes del i hela tvättprocessen. Allt han hade gjort var fel och flera andra incidenter togs upp, allt ifrån blomvattning till handling.
Frågade till slut person i fråga varför hon istället inte gjorde detta själv, istället för att skälla på mannen, om han nu inte lyckades så bra med det han gjorde.
Får följande svar:
- Nej, för han kritiserade mig en gång (för flera år sedan) när jag gjorde dessa saker själv att jag inte kunde - å då sa jag att han kunde sköta det själv i fortsättningen och det tänker jag aldrig ta tillbaks.. inte ens om han ber mig. Tycker man att man är bättre än någon annan så får man väl stå sitt kast.

Öh?
Hon går direkt vidare till finalen i mästerskapet för  tjuriga. Eller förresten . Hon vinner.

Eget ihopsnickrad terapistund

Publicerad 2008-09-12 19:35:55 i Allmänt,

Okej. Ingen fara. Jag tror också att jag är knäpp, eller på väg att bli det.
Men jag måste lära mig att inte vara så engagerad. Att det som sker och är på jobbet inte bekommer mig. Att jag inte bryr mig, att jag skiter i vilket. Att jag inte brinner för mitt jobb. Att jag egentligen inte är något bra på det. Att jag inte ser förbättringar och att jag bara kan stänga av. Jag försöker verkligen. Men jag ser tyvärr allt som är fel, det som borde göras bättre, saker som går att förändra, kommunikation som borde vara enkel, små saker som skulle göra stora under. Idag var en sådan dag som började bra, men slutade sämre. Hur man än gör så gör man alldeles för mycket. Man bryr sig för mycket helt enkelt. Men detta skall inte förstöra min helg. Jag vägrar!.

Så jag bestämde mig.- Här skulle terapi-as på helt egen hand. Alldeles gratis terapi på egen hand.
Jag öppnade en dörr här hemma. Berättade högt vad jag skulle "lämna utanför" för att släppa tankarna. Klev in genom dörren och smällde igen den.. Ha! Där fick den!!!. Alla beskymmer och funderingar på arbetet och allt som gör en så tokig fick stanna kvar utanför dörren. För här skall inte grämas i helgen, fluras och tänka ut hur man skall tackla nästa vecka. Här börjar vi på ett tomt blad, fyller helgen med roliga saker och vila... å så får man öppna dörren försiktigt till veckan så man inte slås omkull.

Visst är jag smart!!!
Eller på gränsen till ett besök på närmaste psyk...

Farliga fåglar och eventuella grävlingar...

Publicerad 2008-09-12 19:25:08 i Allmänt,

Hur tjurig får man vara om man måste ta skogspromenad när det börjar skymma ute? Skogen är inte lika mysig när det skymmer. Å andra sidan så har man med sig hunden som trots sina 7 månader skulle kunna drämma vilken deffad krogvakt som helst i golvet, så kan även små fåglar skrämma skiten ur en när det bara prasslar till i skogen. Kan ju inte heller skälla på sambon att han låter mig gå i skogen vid den här tiden,för han har flytt landet och åkt till Tallin i 4 dagar med jobbet. Nåja. Anser man att hunden förtjänar sig dagliga skogstur som han kan springa av sig på så får man väl stå sitt kast. Sambon har i detta fall ändå inte rösträtt som inte är hemma så han kan jag inte heller skylla på, inte hunden heller, för han är ju bara lycklig att få springa lite.Så jag får väl helt enkelt ta på mig detta själv när jag envisas med att här skall promeneras.
Sen är ju skogen ett bra ställe att klura ut sådana här helt meningslösa dravvel-blogg-inlägg på också.

Talang

Publicerad 2008-09-12 19:18:25 i Allmänt,

Lillebror har idag fått beröm av sin trumlärare.
Jag vill starkt påpeka att varken han eller hans käre storebror (som också är väldigt bra på trummor)- nästan aldrig någonsin övar på sina fina trummor som vi dyrt har köpt. Hur det nu kan komma sig att de är så bra när de aldrig övar, kan ju övergå mitt förstånd...
- Mamma, han säger att jag är jättebra!, säger lillebror stolt
- Men vad kul!, Då kanske du skall se till att öva lite mer då, så du blir ännu bättre,  säger
jag .
-Japp!! utbrister lillebror och rusar ner till trummorna.

5 minuter senare kommer han upp och anser sig vara klar. Att han är min och Tomas son går inte att ta miste på - lillebror har ärvt pappas näsa och mitt tålamod.

Återbesök

Publicerad 2008-09-11 21:56:27 i Allmänt,

Återbesök hos ortopeden idag med sonen. Varför får man en kallelse till en tid när man ändå får sitta och vänta nästan 1 timme på läkaren??  När han väl kommer så blev vi skickad  på en extra röntgen och sen tillbaks för att vänta ytterligare nästan 1 timme igen. Jag kan köpa att man får sitta i det gemensamma väntrummet där det iallafall finns tidningar, tv och en kaffeautomat, men inte att man måste sitta i ett kallt och sterilt undersökningsrum där även den mest friske till slut känner sig sjuk.  Varför ropar de upp ens namn när läkare ändå inte kommer förräns 45 minuter senare??
Hittade ingen "förslagslåda" på vägen ut ifrån sjukhuset. Annars hade jag föreslagit det.
Nåja, gipset av . Allt såg bra ut  Nu hoppas jag att vi slipper gips på ett tag käre son

Måsten och tvång

Publicerad 2008-09-11 21:51:04 i Allmänt,

Så kan man se det. Men man kan vända på steken också. Som det här med hund. Hur mycket måsten och tvång finns det liksom inte? Man kan visserligen välja att låta bli, fast resultatet skulle inte bli så bra. Jag menar, vad väljer man, bajs på hallmattan eller promenad i ur och skur?

Som i tisdags tex. Hade varit i stockholm över dagen med jobbet. Kommer hem med flyget vid 19.00-tiden. Det regnar och är ruggit ute. Barnen sitter med läxorna och sambon jobbar över. Just då är man mest sugen på att slänga sig i soffan och mysa resten av kvällen. Inte behöva gå ut och gå med hunden innan man ens har kommit hem liksom.  Kallt och ruggigt går vi så iväg. Måsten, måsten här i livet... fast till slut blir den där "korta, snabba promenaden",  plötsligt en frisk, upplyftande och stärkande längre promenad i duggregnet. Så man kan vända på det också (ser vänninann A framför mig , som kastar huvudet bakåt och asgarvar ironiskt...) men faktiskt... jag kommer ut i ur och skur och skogspromenaderna blir ett rent nöje.... om sanningen skall fram så är det dem jag ser fram emot. Heller en lång skogspromenad än en tur runt kvarteret. Fast sånt måste man ju också när det trycker på.

Wow...

Publicerad 2008-09-11 21:40:40 i Allmänt,

Varit på mitt livs musikupplevelse. Stack till Örebro igår för att få lyssna på kungen av gospel - Kirk Franklin.
Helt makalöst! Vi var ett gäng som åkte gemensamt i buss och åkte sedan hela natten hem. För oss gospelnördar som sjunger gospel var det helt fantastiskt att få se mannen som har gjort alla dessa fantastiska sånger som jag tror alla gospelkörer i svergie har på sin reportuar.
Vilka musiker och framför allt vilka körsångare!!! 4 tjejer och 2 killar som sjunger brallan av vilken mega-artist som helst. De hade så kul på scen. Dom stod och knäppte kort på varandra och på publiken lite då och då och jammade loss totalt.
2 timmar och 45 minuter gemensam sång  och galen dans i bänkraderna av 3000 i publiken.... inget slår detta någonsin..... Jo, om han kommer hit till Sverige igen förståss!. 
Jag är mållös och uppfylld och ja..... det var värt hela resan i buss mitt i natten, nackpärr och trött kropp.
Kika på lite bilder här : http://www.dagen.se/dagen/gallery/?ID=kirk

Som med barnen....

Publicerad 2008-09-07 20:38:28 i Allmänt,

...snälla , gå åt ät något nu innan vi åker!!, hör jag mig själv säga till sambon. (Han fyller 40 nästa år).
Vi skall iväg och spela innebandy om en stund och sambons socker i kroppen faller alltid drastiskt efter ett tag in i spelet och humöret sviktar...eftersom han har ett hett temprament på plan i vanliga fall, även om han liksom skulle vara proppmätt.....så tycker jag det vore trevligast för alla (eller mest för mig) om han åt något nu innan vi åker. Själv tar jag en tallrik fil nu och lär  väl få kramp efter en kvart!  *mohanahhahahahha!!*

Skit på ´re

Publicerad 2008-09-07 20:31:16 i Allmänt,

utbrast nyss storebror till min sambo.... Man skulle ju kunna  tro att de haft diskussion om diskning, bäddning, läxläsning, veckopeng eller kvarsittning typ. Men det handlade visst om dataspel och om något sambon inte ville tala om  hur man gör... .. ..typ var man skall flyga någonstans, eller heala, om det är en pries, robe, oglimar (?) , hur man raidar, battleground, cc,   offhand, enchant,  och vart alla questar som man så väl behöver där storebror just nu är...  och  vad nu allt annat konstigt heter i detta märkliga dataspel.....
Tacka vet jag Wii där man kan spela saker som Tennis, Bowling och rockringar. Sånt som liksom finns på riktigt ....

Step-bräda + hund

Publicerad 2008-09-07 20:21:02 i Allmänt,

Slog igång WiiFit idag för att köra lite träning. Hunden blev väldigt upphetsad när jag körde step-brädan och till slut hade jag honom på brädan också. Kommentatorn i tv utbrister "Watch your feet!"... Men tacka för det när hunden kliver upp på brädan med sina 4 tassar, när träningsprogrammet precis säger att vi skall kliva av åt vänster...Där förlorade vi lite poäng tror jag.
Nåja, kanske en ny affärsidé man borde satsa på?? -  träna med sitt husdjur! "Friskis och Skällis liksom.". Jobbigt var det iallafall.  Men han får stanna hemma från kvällens innebandymatch iallafall.....

Vackra bär

Publicerad 2008-09-07 20:07:21 i Allmänt,

De lyser så fint i skogen. Röda och blåa.. När solen kikar fram mellan träden och lyser på dem, så måste man ju fånga en på bild. Hösten har sina sidor den med.
Här en blå sida

Försöka duger

Publicerad 2008-09-07 11:04:57 i Allmänt,

Om exakt 26 minuter så får vi se om följande alternativ faller in (100 spänn på ett eller flera)

1) Sockerkakan kommer ej att lossna från formen
2) Den är helt utan luft
3) Smakar mjöl
4) Barnen väljer mormors bullar istället

Mina kokkunskaper är inte så höga och framför allt inte bakning. Men såhär på söndagsförmiddagen så har jag ändå slängt ihop en sockerkaka som vi skall ha till fikat tänkte jag.
Vi får väl se

Ordningen återställd

Publicerad 2008-09-02 21:11:04 i Allmänt,

Jaha, då var ordningen återställd. Kollega P är tillbaks på jobbet och är pratar vi redan kvantfysik och oändlighet.

Nu känns det som förr. Jag gillar!

Schackmästare, eller konstsim?

Publicerad 2008-09-02 21:07:52 i Allmänt,

Okej, nu tror jag sonen får fundera på en annan sport. Schack borde inte vara så skadedrabbat tycker jag. Inte konstsim heller för den delen. Å andra sidan kan man ju drunkna förstås...

Igår kväll bar det av mot akuten igen. Tackling på träningen och en arm som fick sig en smäll. Naturligtvis samma arm som samme son bröt handleden på i våras och var gipsad i 6 veckor. Det var mycket folk på akuten, men vi kom in till ett väntrum innanför ganska snabbt ändå. Kan ju konstatera att man blir rätt så rastlös i ett väntrum. Pappan till sonen och tillika exman började pilla på alla grejer som fanns i väntrummet till sonens och min skräckblandade förtjusning. Hade varit lite kul om läkaren hade kommit in när pappan stod iförd ett par plasthandskar han hittat i e låda  på väggen och undersökte alla skåp... . Nåja, stämningen blev ju lite lättad om inte annat. Allt för att få tiden att gå!
 
Både sonen och pappan kom ju direkt ifrån träningen och ingen av dem hade duschat... Pappan fick göra en raggartvätt inne på väntrummet och blandade både lite tvål och sprit som fanns vid handfatet. Efter en lång väntan kom så läkaren och konstaterade att en röntgen borde göras. En ny väntan följde. Sedan knackade det plötsligt på dörren och en bastant dam och tillika Securitasvakt öppnade och frågade barskt om detta var sonen. Sonen såg för ett ögonblick lika förvånad ut som mig... Vad hade han gjort nu då? Men det visade sig att denna securitas-vakt skulle lotsa oss till röntgen. Den tiden på kvällen var alla dörrar till övriga avdelningar låsta och därför fick vi personlig eskort. Nytt väntrum och ny väntan. Röntgensköterskan kom ändå ganska snabbt och visade in oss i rummet. Hon ber mig gå ut pga. strålningen, och när jag vänder mig och skall gå ut så hör jag sköterskan be sonen att lägga sig på britsen (?) och fråga om hans mysbyxor gick att lätt dra ner, så att hon kunde röntga knät
 ?
Hör sonen förvånat fråga "Öh? Knät?
-Jajemensan! säger röntgenssköterskan glatt.
-Nämen alltså jag har gjort illa armen, säger sonen

-Ja det vet jag sa, sköterskan fortfarande lika glatt, - både armen och ditt knä! -  
Förvirringen var totalt. På sonens remiss till röntgen så hade förmodligen akuten slagit ihop 2 patienter på samma remiss. Så enligt remissen skulle sonen både röntga armbågen och knät och det stod också att han hade åkt både skridskor och fått en bräda på knät.  Nåja, sonen kom till slut ut från röntgen med rätt kroppsdel avbildad.

Kille med det onda knät var förmodlingen han som satt i rullstol i väntrummet...

Tillbaks till första väntrummet och efter en stund så kom läkaren och konstaterade att inget var brutet eller krossat, men däremot en blödning i armbågsleden. Resultat = Gipsskena 10 dagar och träningsuppehåll 3-4 veckor.....

Sonen och jag gjorde high-five inne på väntrummet. Dels över bedriften att han lyckas fixa gips på sin arm för andra gången på 5 månader och för att fira att inget var brutet och värre...

Hemma lagom vid midnatt. Sambon hjälpte sonen att få på sig en svart sopsäck över armen så att han äntligen kunde duscha medan jag smög ner och viskade god natt till lillebror

Men jag måste allvarlig ta ett snack om det där med schack... hur svårt kan det va?

Norge

Publicerad 2008-09-02 21:00:13 i Allmänt,

En liten rapport ifrån helgens resa som sambon hade planerat. Vi startade 07.00 på lördagmorgon med att slänga in hunden till svärföräldrarna och sedan bege oss iväg mot fjällvärlden och Norge. Ett stop i Östersund för att käka frukost (korv och bröd på en mack), köpa en ljudbok och brassa vidare. Andra stoppet blev i Trondheim där vi strosade runt en stund fär att sträcka på benen samt käkade en dyr hamburgare på MC´Donalds.

Sen bar det av mot slutmålet - Geiranger och en hotellnatt.


Väldigt långt att åka bil över en dag, men ack så vacker natur att färdas igenom! Det lustiga var att vi hade köpt en ljudbok (deckare) med en norsk författare som medan vi färdades i bilen beskrev den norska naturen och pratade om dvärgbjörkarna - precis som utanför bilfönstret vi passerade! Lite coolt! Vattnet i fjordarna skiftade i grönt och naturen helt makalös. Det gick får över vidderna som inte var inhängnade (alltså inget staket ..)och när vi kom längre söderut så gick de längs vägen och strosade. Slog mig att de gick bättre efter vägen än vad vår hund gör i koppel...


Sedan kom vi till vårt slutmål. Ner för berget skulle bilen ta oss på slingrig väg. Dimman låg tät så vi hade inte mycket sikt framför oss förutom framvarande bils baklyse. Man fick ingen uppfattning direkt hur det såg ut när dimman låg tät. Först när vi kom ner i dalgången så kunde man ana den makalösa naturen och hur vacker det var. Trötta käkade vi en god buffé på hotellet som sambon bokat.

Upp tidigt på söndag och då fick man äntligen se hur vacker det var. Snö kvar på fjälltoppen och en vackert inlopp ner i dalgången. Vi knappade in "närmsta mack" i GPS:en och for vidare. Planen vara en kortare väg hem över Rörås och Funäsdalen, men GPS -tanten hänvisade en annan väg. Nåja, knappar man in "närmaste mack" och inte själva orten Rörås så får vi skylla oss själva. Nu var det dags att ta en annan väg UPPFÖR berget, dock lika slingrig som nedför. Tanten i GPS:en tystnade efter en stund. Hon satt säker och kräktes i lådan och jag väntade bara på att hon skulle med stel röst säga "var god sluta sväng".. typ. Vi tog som sagt var en annan väg än tänkt hem, men det gick ju bra det med. 3 små färjor och genom små byar och sedan över Tronheim igen. Men vi hann nästan lyssna klart på hela Deckar´n innan vi parkerade hemma.
Sambon får väl godkänt för äventyret!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela