.

Ibland behövs det inte mycket...

Publicerad 2009-01-30 13:09:26 i Allmänt,

.....för att man skall komma fram till ett beslut som borde vara lätt att ta. Tack älskade vänninna L för att du idag... tja... inte gjorde mycket annat än bara fanns där.. just då... då jag behöver prata igenom allt högt... å då jag till min förvåning även kom  fram till ett BESLUT. Mycket märkligt hur det kan bli ibland.
Men ju mer jag tänker på det, desto mer rätt känns det. Om inte annat är det ett måste. Att hela tiden har dåligt samvete funkar inte , det bara tär. Så det blir som i barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" En sak skall bort... å nu vet jag vilket!  Det är dags att släppa taget. Dags att komma till skott. Dags att prioritera.
Sen är det mycket kvar, men jag är på god väg

Mycket nu...

Publicerad 2009-01-30 13:05:07 i Allmänt,

Efter 3 dagar på resande fot med jobbet och nya saker att lära sig, så snurrar det i huvudet. Känslosvängningar har det varit gott om. Från spirande glädje till djupaste depp över allt nytt, alla intryck, alla känslor, allt.... nu snurrar det i huvudet om cuepoint, variabler, int speaker, författarverktyg, scorm, implementering, etc. etc...  Kommer jag fixa detta?
Det är märkligt att det kan vara så skrämmande och utmanande på samma gång.

Karaktär

Publicerad 2009-01-25 20:34:29 i Allmänt,

Jag motstår ostkroksskålen och äter honungsmelon istället - Karaktär!
Sambon dock, sitter i soffan och är karaktörslös... he he!

TV-fredag

Publicerad 2009-01-23 20:10:10 i Allmänt,

Betyder ingenting.... Det är tragiskt.  Let´s dance går bara bort. Det är nästan så att jag tycker det är intressant att se programmet "På Spåret".  Eftersom man är så tragiskt OBILDAD, så är det ju alltid lite skoj att sitta och 
 gissa på nått när man sitter där i soffan (och inte kan någonting alls) . Kan det vara Skövde?!, Rom?! Eskilstuna?! HongKong?..... nähä.. jaha... det var ett LAND ni sökte... hm..... Barcelona?? .....ja, ni ser ju.
"jasså det säger du...hm 1973?... jaha.. javisst ja... det var nästan vad jag hade tänkt gissa på... "

Lika långa

Publicerad 2009-01-22 21:11:03 i Allmänt,

Då var det alltså dags. Storebror och älskade förstfödde är lika lång som mig nu.  Lilla älskade STORA son...

Förtroende

Publicerad 2009-01-22 21:10:03 i Allmänt,

Lillebror och jag sitter i bilen på vägen hem ifrån skidbacken. Vi har precis släppt av hans kompisar. Nu är det bara han och jag i bilen. Ett förtroligt samtal följer där lillebror berättar små trevliga hemlisar för sin mamma. Vi kommer varandra så nära en stund som denna.

Fjärran värme

Publicerad 2009-01-22 17:55:24 i Allmänt,

Sitter och svettas i vardagsrummet. Nyss var det 22 grader kallt ute, och nu är det minus 2. Denna omställning hänger inte vårt hus med på. Det BORDE fungera eftersom vi har fjärrvärme. Jag trodde iallafall i min enfald att man inte behöver göra något utan att det ställer in sig självt... Men hyresgästen fryser, så då vrider vi upp - men resultatet att vi går omkring och flåsar själva... för att inte tala om hur  Hunden flåsar!!  Han vill ju helst bara ligga ute i snön. Kan inte värmen bara vara så där lagom hela tiden?!

Torsdag med ansvar

Publicerad 2009-01-22 17:50:00 i Allmänt,

Hepp! Då är det snart helg igen... den enda fördelen med att vara ute och resa på veckorna är att veckorna går fort. Det betyder att nästa vecka, då jag skall vara borta 3 dagar i rad, kommer att vara över på ett nafs!  Det tackar man för.
Veckan har annars bjudit på överraskande besked, långa möten, resor, hjärnsläpp på kollega A, psykbryt på andra och sedan återgått till ett  normalt läge igen.  Att ha en egenskap om att "känna ansvar" kan vara en oerhörd belastning och ta på krafterna. Man borde liksom bara skita i att folk beter sig hur som helst, att fruktansvärt korkade beslut går igenom, att ingen helhetsyn behövs... Det vore så mycket enklare.

Vinter..

Publicerad 2009-01-21 21:45:43 i Allmänt,

..väder igen. Härligt! Jag menar, allt har sin tid och charm. Men är det januari så skall det vara vinter så det så.

Ansvar kan vara betungande ibland...

Publicerad 2009-01-18 16:45:53 i Allmänt,

Av mig och min ex-man så är det jag som sköter markservicen... dvs. matlagning, läxläsning, gå på samtal, fixa matsäck, komma ihåg allt som barnen måste komma ihåg att ta med gällande gympapåsar, skridskor, inlämning, papper, etc. etc. Det är jag som är navet för att detta skall fungera. Ibland sover lillebror hos sin käre far på helgerna. DÅ är det ex-mannens (och lillebrors) ansvar att se till att läxorna blir gjorda. Eftersom mängden av läxor är makalöst i lillebrors skola, så måste även lördagar och söndagar ägnas åt detta gissel. Jag överdriver inte, men INTE EN %#"""@@£$€ gång på alla dessa 7 år sedan vi bodde ihop, har detta lyckats hemma hos ex-mannen. Ursäkter allt ifrån "vi hann inte", "vi glömde bort" , till helgens kommentar "han fick inte med sig några läxor hem"...
Jag har denna helg  ringt och frågat 3 ggr om det verkligen är möjligt att inte läxan kom hem med sonen. Nej, det gjorde den inte, säger både ex-mannen och lillebror. Jag t.o.m kom på den brilianta idén att lillebror skulle gå över till pappas granne, och tillika lillebrors klasskamrat, för att skriva av hans glosor och matteläxa. Men enligt ex-mannen och lillebror så hade även  klasskamraten lyckats med att inte få med sig någon läxa hem. Ja, ja , det var bara att konstarera att lillebror får hämta hem sina läxor imorgon måndag och sedan kämpa lite hårdare på färre dagar. Det är ju inte för ex-mannens skull jag ringer och påminner, utan för att lillebror skall hinna med det överhuvudtaget. Till saken hör att jag är på resande fot 2 dagar, så jag hade liksom velat att lillebror skulle ha gjort så mycket som möjligt innan dess.... Nåja. Det vara bara att gilla läget. Nu har jag hämtat lillebror hos ex-mannen. Jag har öppnat lillebrors skolväska och hans skolmapp.
I mappen ligger all läxa.
HAR NI ÖVERHUVUDTAGET ENS BRYTT ER OM ATT TITTA!?!?!?!?!!? , Var en fråga jag väldigt snällt (NOT) frågade, alternativt skrek, i telefonen åt min käre ex-man......
over and out.

Lat = Nyttigt

Publicerad 2009-01-17 21:27:45 i Allmänt,

Varken sambon eller jag orkade åka iväg tidigare ikväll och köpa gotta och cola.... Lat = Nyttigt, helt klart. Har istället druckit mycket vatten och nyss gjort en god smoothies som man njutit av efter bastun. (okej okej.. jag erkänner... LITE ostbågar har jag tagit, men dock inte så många faktiskt). Mer vatten åt folket.

Djungelvrål

Publicerad 2009-01-17 14:48:10 i Allmänt,

Tydligen kan vår hund äta även det. Fast å andra sidan.... luktar man gärna på andras bajs i alla diken, så kan man ju säkert äta supersalta gummigodisar också.

Avsked

Publicerad 2009-01-17 14:44:49 i Allmänt,

Gillar inte avsked alls. Igår slutade käraste lilla kollega K hos oss. Det är så trist , så trist. En skitmysig tjej, så nu blir det tomt igen!! Kollega M och jag busade lite innan hon stack med att fylla hennes kappfickor med en massa gem och kola.... fick senare ett sms om att hon hade blivit stoppad vid incheckningen till flyget.... he he!.. Hon kommer iallafall att minnas oss.

Utan kläder

Publicerad 2009-01-15 20:30:09 i Allmänt,

Flög hem idag ifrån Stockholm och mötte en man på flyget som jag först inte kunde placera, men som var så otroligt lik nån jag måste känna.... kom till slut på vem det var. Han tittade på mig och såg lite fundersam ut tills jag såg att det även för honom gick upp ett ljus. Dock var väl inte min inledningsreplik så lysande (fast han och jag garvade gott)
- Nämen hej!, jag kände inte igen dig med kläderna på, säger jag mitt dumma nöt tills jag kommer på hur det lät...
Men innebandy-Uffe garvade glatt och sa att ha inte kände igen mig heller först utan min innebandyklubba.
Hur andra i planet uppfattade vår konversation är dock okänd. Skall bli kul att möta honom på innebandyplan på söndag igen.

Sallad i badet

Publicerad 2009-01-15 20:26:23 i Allmänt,

Varit på resande fot i två dagar och bott på Hotell i natt. Till min överraskning och glada förtjusning (med tanke på  rummets standard) så ingick det badkar. Så glad i hågen fyllde jag badkaret och  kröp ner. Jag hade tidigare varit och handlat en sallad och tänkte (i vanlig ordning) vara lite effektiv och äta och bada samtidigt. Det gick ju bra tills jag slant med gaffeln och vips hade ett par salladsblad guppandes på vattenytan. Nåja, lite grönsaker i badvattnen kan ju inte skada nån. (Får helt enkelt vara glad att jag inte tappade i kräftstjärtarna eller tonfisken) .... Kollega A sms:ade och frågade om jag hängde med ut på en öl, men att bada i sallad fick räcka för kvällen ,  vilket jag i ett sms tillbaks till honom skulle försöka förklara....

Syjunta...

Publicerad 2009-01-11 19:18:50 i Allmänt,

Var på två trevliga 40-årsfirande igår. Grillning på dagen med Greger och sedan kvällsfirande hos Maria. Riktigt trevligt att få komma iväg från hemmet och träffa lite folk. 2 minuter innan vi skulle åka iväg på kvällen så gick min knapp på blusen sönder.... raskt satte sig sambon och sydde dit den. Först detta och sedan att sonen städar huset.. jag vågar inte vakna.....

Underligt samtal

Publicerad 2009-01-11 15:02:22 i Allmänt,

Ringde hem tidigare idag. Storebror (äldste sonen) svarade. När jag frågade vad han gjorde säger han glatt:
-"Jag städar huset"
jag fick en chock.. men å andra sidan var det tydligen 500 kronor på spel som muta från sambon.... men det spelar absolut ingen roll, bara jag slipper!!

Sammanfattning

Publicerad 2009-01-09 17:39:55 i Allmänt,

Dagen har varit galet idag med sjuklingar på jobbet. Detta kort är från en annan dag, men sammanfattar nog hur det varit just idag Kollega K i action

Vriden kollega

Publicerad 2009-01-09 17:37:01 i Allmänt,

Nöden har ingen lag. Hjälpte Kollega M att droppa i lite örondroppar i hennes ömma öra idag på jobbet. Kruxet är bara att hon måste ju luta huvudet åt sidan för att dropparna inte skall rinna ut..... Men vi löste det galant på jobbet. Vi vred bara på skrämen helt enkelt!

Sjukstuga på jobbet...

Publicerad 2009-01-09 17:21:19 i Allmänt,

Konversationen mellan oss 3 kollegor idag var facinerande. Men det kunde ju inte bli annat när jag har lock för öronen, Kollega M´s bröstkort piper (hon hör dessutom konstiga saker i sitt huvud eftersom hon har spräckt ett blodkärl i ena örat av allt hostande), och Kollega K som pratar genom näsan och väldigt otydligt. Herregud vilka förväxlingar och missförstånd när vi satt och surra!
Men vi fick oss ett gott skratt i allafall. Kan ju inte bli annat när en av oss är döv, en sluddrar och den tredje är helt verklighetsfrånvarande och försöker lyssna till saker inuti sitt huvud istället....

Skall ni nuppa nått i helgen då?

Publicerad 2009-01-09 17:13:30 i Allmänt,

Frågade Kollega M tidigare idag. Tja, ingen kan ju komma att påstå att vi inte har "högt i tak" på jobbet. Fick dessutom ett mejl ifrån väninnan L . Hon hade hittat en rolig sida där man fick förslag på olika fysiska aktiviteter och hur lång tid det tar att bli av med kalorier vid visst godisintag. För att bli av med alla kalorier som en dubbeldajm ger , så skall man ha intensivt sex i 4 timmar och 8 minuter. Man kunde också välja att bädda sängen ett visst antal timmar. Men det första förslaget lät mycket trevligare tycker jag!

Bra start...

Publicerad 2009-01-07 19:51:11 i Allmänt,

Man är frisk hela ledigheten (när alla andra ligger i flunsan). Första dagen på jobbet är man hänging, ont i huvudet och hostig... Tur att det bara är 3 dagar på denna vecka.

Mindre kaffe...

Publicerad 2009-01-06 12:18:51 i Allmänt,

...hade jag lovat mig själv. Måste dra ner tänker jag medans jag dricker min 3:e  kopp....

(Oops!... vi hade visst chokladbitar i kylen... så tråkigt då.......)

Dörrkod och lösenord

Publicerad 2009-01-06 12:15:49 i Allmänt,

1234? 7777? 8324?1893?
Sitter och funderar på vilken kod jag har till datorn  och till dörren imorgon på jobbet.......... varför måste man börja jobba för???

Klä på mig...

Publicerad 2009-01-06 11:34:57 i Allmänt,

Suck!
Nu är det snart dags att klä på sig igen. Imorgon börjar jobbet igen efter 2 veckors ledighet och man måste börja se lite anständig ut igen. När jag är ledig och hemma så bor jag  i mina mysbyxor, underställ eller annat som inte stavas till jeans eller BH (ja, nu fick jag det sagt också). Inte bryr jag mig om hårskum eller smink heller. Det bästa är när det har varit 15-20 grader kallt ute så man kan dra på sig en mössa på huvudet när man åker på ICA för att handla.  I söndags var jag  t.o.m tvugen att blöta till håret innan jag skulle åka till innebandyn eftersom luggen låg som en virvelvind snett uppåt vänster som en flygvinge. Men det är ju så befriande (om än väldigt osexigt) att gå omkring och lulla på i noppiga mysbrallor. Men imorgon börjar jobbet. Vanliga byxor och tröja måste tas på, mysbyxorna får vila tills man kommer hem efter arbetsdagen. Lite anständig får man nog anstränga sig för att vara.

D som i Syrran..

Publicerad 2009-01-06 11:24:19 i Allmänt,

Vi lånade hem Discos syrra ett par timmar igår, så det fick busa av sig.  Disa heter hon och är Discos allra bästa kompis... Vilda lekar med mycket kärlek och en helt slut Disco vid dagens slut.
Äkta syskonkärlek!

Skulle bara..

Publicerad 2009-01-04 18:53:37 i Allmänt,

..städa sovrummet eftersom jag blev överfallen av stora dammtussar när jag gick in där tidigare idag... men till slut hade jag städat ut julen så gott som överallt. Julgranen får dock stå kvar och barra till på tisdag. Trevlig med julpynt, men oj så skönt att ordningen är återställd. Så tråkig är jag!

Datahacker...

Publicerad 2009-01-04 13:44:38 i Allmänt,

Nu förstår jag varför det tar så lång tid för sambon att "spela en liten stund".... har hållt på hur länge som helst nu med att försöka ändra utseende på min blogg. Jag kodar för fullt, fast jag fattar ingenting (tålamod är inte min starkaste sida). Men skam den som ger sig!!! Nu börjar det likna något. Nyss var dock teckensnittet så litet att du som läser skulle behövt dubbla förstoringsglas... nu vågar jag inte ändra mer, för då lär all text bli spygrönt igen.

Hit och Dit...

Publicerad 2009-01-03 17:41:12 i Allmänt,

..blir det ju när man väntar på det stora avgörandet. Pannrummet. Det är DÄR allt kommer att klarnas upp, ordnas, fixas, stoppas undan, tas fram, läggas i lådor, hängas upp, stuvas undan, sorteras, hittas, etc.etc.....   Just nu flyttas ju allt som varit där ut till bastun, för att ge plats åt yrkesmannen som skall komma med de stora sågarna och rätta verktygen för att ta ner pann-eländet... men nu blev jag sugen på att basta.

Ut med allt från bastun och in till tvättstugan. Tills jag har bastat klart iallafall. Har jag inget annat att göra så kan jag ju alltid flytta omkring saker.

Slaget om körerna...

Publicerad 2009-01-03 17:37:09 i Allmänt,

Snart kryper man upp i soffan och hejjar på kompisarna som kämpar om att vara kvar i körslaget. Jag hoppas att deras framträdande får lite extra pusch ikväll, så man kan få titta på dem någon vecka till.  Är tacksam att jag själv inte kom med med tanke på deras hysteriska repetetioner under veckorna.....puh!.... Dessutom så sägs det att "allt klär en skönhet"... men jag vill här lägga in ett veto om att det  absolut inte gäller turkost, så det var ju tur att jag slapp det  mohahhahahahahh!
LaGaylia Frazier. Foto: Linus Hallsénius/TV4

Principfast...

Publicerad 2009-01-03 17:26:10 i Allmänt,

...och lite lat. Detta rimmar inte bra i samma mening. Skulle gå promenader varje dag under denna ledighet var tanken (vilket sprack redan dag 2). Har dock tagit mig ut rätt mycket ändå, men bara för att jag tänkte på att jag hade lovat mig själv detta idag, så fick jag inte ur det i huvudet. Termometern utanför fönstret visade 17 grader.... Detta gradantal + promenad var kanske inte direkt lockade, men skam den som ger upp. Letade reda på lillebrors rånarluva/skidluva och byltade på mig. Ljudboken trycktes in i örat och sen har jag planlöst vandrat gata upp och gata ner i bostadsområdet. Att promenera och lyssna på en spännande bok är en helt fantastisk upplevelse. Att mötas med en färdig kopp te när man kommer hem gör det inte sämre.

Mission lillebrors rum...

Publicerad 2009-01-03 15:24:34 i Allmänt,

Rensat lillebrors rum (fick ihop 2 sopsäckar)... kan nämna att han är "skrotnissen" i familjen, och diverse intressanta och helt obegrilpliga fynd hittades. Nåja, nu är det rensat, det är omböblerat, jag har sågat, spikat, borrat - kort och gott ett hederligt kroppsarbete har utförts. Kan tillägga att jag hellre gör detta än pilla ihop ett halsband jag försökte som julklapp (det gick visserligen också, men tacka vet jag en borrmaskin i min hand....)

Ljusslinga i taket sattes upp och alla "barnsliga" saker lades i en låda att förpassas till småkusinerna. Försöket att göra lillebrors rum lite "vuxnare" lyckades rätt så bra. Inte så lätt när lillebror befinner sig i mellanlandet mellan tonår och att leka polis och tjuv typ... men nu tror jag att hans rum gör en snart 12-åring mer rättvisa.

Det är bara det att det blir dominoeffekten när man rensar ett rum... och flyttar saker till ett annat... som i sin tur genererar att man flyttar saker ytterligare och ställer på hög någon annanstans... puh!
Lillebrors gamla bokhylla står nu i tvättstugan och fungerar som "linneskåp"... problemet med vart den vita byrån som stod där tidigare skall in någonstans kvarstår dock....

jaja.. det var dagens Home-make-over.
Nu MAT!!!!!!

2009

Publicerad 2009-01-01 18:52:59 i Allmänt,

Bjöd käre mor på förmiddagsfika, tagit en lång härlig promenad och suttit framför brasan med en kopp te.
Bra början på året i allafall.

(det är även detta år som sambon fyller 40 år... nu fick jag det sagt också...)

Party!...

Publicerad 2009-01-01 18:48:23 i Allmänt,

...blev det kanske inte riktigt, men bra ändå! Vi blev hemma själva på nyårsafton (värdparet insjuknade) Att vara ensamma på nyår var väl inte det som var det svåraste, utan snarare att få denna kväll att inte kännas som  vilken fredag- eller lördagkväll som helst. Så lite fick vi minsann anstränga oss. Jag klädde sonika på mig klänningen jag hade tänkt att ha på mig, tände extra många värmeljus, och fixade en god förrätt (dock ej på lingonsylt och torr julskinka).Sen lite (eller en hel del)  champange på detta och saken var biff! Det blev lite extra ändå. Tidigare på dagen hade sönerna åkt till sin käre far för att fira nyår. Lillebror fick en snabblektion över hur man skickar sms på sin nya mobil, vilket gjorde att han och jag satt och sms:a hela kvällen med varandra.. det är ju så älskvärt att man kan smälta för mindre när lillebror skickar "hej mamma, vi smeler raketer" eller "hej mamma och gått nytt år...."
Dock gick det inte så bra att knäppa kort när det bara var sambon och jag hemma (förutom hunden)... så detta kort får väl sammanfatta sambons och min nyårsafton. En trevlig kvälll lite så där på halvkant.

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela