.

Skön helg

Publicerad 2010-02-21 16:00:36 i Allmänt,

Haft en skön helg, första helgen på 5 som jag inte hade några andra åtagande än att bara vara mamma. VÄLDIGT SKÖNT. Spelade inte roll att jag fyllde år och skippade fika med släktingarna... det var skönt att inte vara uppbokad på annat än att skjutsa son till hockey och sitta och titta. En sån sak är , konstigt nog, vila för själen och sinnet och humöret. Så det har inte blivit någon tårta, eller familj på besök.... bara jag och grabbarna och 10 par strumpor (5 från grabbarna och 5 från vänninnan L).
Jag är SÅ nöjd med min födelsedagshelg faktiskt.

Nu skall jag iväg på en kort sånginsats, alldeles lagom.. sen kommer sambon hem efter 5 dagars frånvaro
Tjoho!

Måla hundhår...

Publicerad 2010-02-21 15:57:54 i Allmänt,

Har det kännt som att jag har gjort. Fast sanningen är den  att jag har målat trappan. Dock spelar det ingen roll hur nog jag städade innan.. lite hundhår har man målat in ändå. Nåja, det syns inte :) ..å trappan blev bra mycket snyggare än tidigare. Men allt är snyggare än aprikos-plastmatta.

Lockigt

Publicerad 2010-02-20 10:56:57 i Allmänt,

igår vad det dags att gå och klippa sig. Trodde det var mer slitet än vad det faktiskt var , så min beställning på en "TOPPNING" blev verkligen en ytterst liten insats av frisörskan... så liten att den var klar på 10 minuter... Tänkte i mitt stilla sinne att jag skulle få betala lite mindre med tanke på hur lite hon fick klippa (vilket hänt tidigare), men för att jag verkligen skulle få valuta för de 400 kr som det kostar att klippa sig så kände nogfrisörskan att hon var tvungen att ge mig något EXTRA... för helt plötsligt när hon var klart (efter 10 minuter) så
säger hon käckt:
-"Nämen vad säger du.. det är ju fredag - skall vi slå till med lite lockar idag?!"
Öh... kalkylerade lite snabbt i huvudet "Hm. jag har en mössa med mig." "Det är bara jag och Kollega M på jobbet""Jag har en handduk på jobbet, så jag kan ju blöta det" "Jag skall snart åka hem" Så jag sa: - Visst, feel free!
Och som hon lockade..... till slut hade jag nästan svårt att hålla mig för skratt, för det såg verkligen inte klokt ut, men frissan kämpade tappert på.. sen satte hon också upp det bak i nacken... sen var det klart.

Allstå... jag vet inte... men tack å lov för att jag hade mössa med mig. Jag såg ut som en korsning av någon som hade fått en elstöt och en förrymd pudel. Själva HÅRET var väl snyggt, (jag blev skrämmande lik en viss syster), men min NUNA passar inte till den frisyren.. nått var liksom fel.

Nåja. Jag fick betala vanlig taxa. Fanns tydligen ingen särskild taxa för "Topping och sen lite lockning"
Men idag är det lika rakt som vanligt.
Se hela bilden

Uppvaktning...

Publicerad 2010-02-20 10:48:41 i Allmänt,

...är viktigt när man fyller år i vår familj.
Idag var det min tur. Sambon är bortrest, så så värst mycket uppvaktning tänkte jag väl att det inte skulle bli. Men 12-åringen ställde klockan, jag hörde hur han tassade upp , sa till sin ännu tröttare bror.... ner i köket... tassade upp och sen blev det lite tyst... När jag kikade i dörröppningen står där sönerna , den ene med täcket
virat runt kroppen mer död än levande , och den andra med en bricka där det fanns rostat bröd och juice.
Hade lite svårt att hålla tårarna borta. Vilken prestation av tonårssönerna ändå. Värmer i hjärtat när de vet hur viktigt jag tycker det är. Så mycket sång blev det inte.. mer än första frasen, å så ett målbrottsgrattis.
Men oj vad varmt det blev i kroppen.

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela