.

Luktgran i hundstjärt

Publicerad 2008-08-29 18:04:58 i Allmänt,

Jag borde veta av tidigare erfarenheter. Men man glömmer snabbt. Fast nu kommer jag aldrig att glömma hur det kan vara. En hund fiser väldigt illa. Hur illa tänker då du? Om jag säger så här: Häromnatten VAKNADE jag klockan 2, och inte av något ljud - utan av en LUKT. Hunden måste ha ätit något som självdött tidigare på dagen... O MY GOD!

Spontan-gifteri

Publicerad 2008-08-29 17:57:55 i Allmänt,

Lillasyster yster fick reda på vår "spontana" resa mot (för mig) okända mål. Fick hurrarop, men också en förmaning om att förbjuda sambon ett spontangifteri, eftersom det skulle vara fruktansvärt orättvist mot henne och alla andra... *ler*

Men ni kan vara lugna. Här är vi varken spontana eller giftiga av oss.

Resa mot okända mål

Publicerad 2008-08-29 17:57:39 i Allmänt,

Imorgon skall sambon och jag sätta oss i bilen vid 7.00 och åka på en mini-semester över natten. Det mest spännande i det hela är att jag inte vet någonting! Varken vart vi skall, hur långt vi skall åka, eller om vad för slags ställe vi kommer till. Sambon säger inte så mycket heller. Det enda jag har fått ur honom är att vi inte behöver ta med oss egna sängkläder (=hotell, vandrarhem) och sedan "blandad klädsel".

Men hallå? Men tanke på att min sambo själv inte bryr sig så mycket om ombyte eller särskilda "väderkläder" så blir jag ju inte hjälpt av den kommentaren. Han får i alla fall inte packa åt mig.

Vill ju inte stå på en fjälltopp i små finskor och frysa eller sitta i en exklusiv hotell-lobby i mina urtvättade mysbrallor med jätteknän...

Jag tar nog med lite av varje som kan vara bra att ha liksom. Så där för säkerhetsskull.

Sen måste jag nog raka benen. Det vore fy skam att åka iväg på en minisemester på tu man hand med håriga ben. Lite kredit måste han ju få för att han har fixat detta...

Hinner vi hit över en helg tro?

Vardagsrutiner

Publicerad 2008-08-29 17:56:11 i Allmänt,

Jaha, då var det alltså rutin och vardag igen. Började redan första dagen på höstterminen med 3 kvällsaktiviteter som skulle ske så gott som samtidigt. Det blev en snabb middag på en kvart bestående av snabbmakaroner (de heter inte det för inte) och uppvärmda köttbullar. Resterande av denna vecka så ser facit ut att 4 eftermiddagar/kvällar av 5 var inbokade av aktiviteter. Nyss tyckte jag höra sambon mumla någon om hundkurs med vovven i höst också...

Undra om jag kan påpeka att sambon står som ensam ägare till hunden i detta läge...

Öppen planlösning

Publicerad 2008-08-29 17:51:51 i Allmänt,

Jag har hittat mitt nya jobb. Jag skall bli fotograf på en mäklarfirma. Hur svårt kan det vara? Sitter och kikar i  tidningen som kommit idag. Bilderna är helt otroliga. Hittade en lägenhet med rubriken "Ljus lägenhet med öppen spis", med tillhörande bild på dubbelsängen?.  Sen fanns det en lägenhet med rubriken "Bra planlösning" och tillhörande bild på köksbordet?
Hur svårt kan det jobbet vara??

KÖP VÅR TRÄDGÅRDSMÖBEL (typ)

GUL Buske

Publicerad 2008-08-21 20:01:53 i Allmänt,

Okej min kollega M är lite udda- vilket är befriade... Hon är i alla fall inte lika tråkig som jag. Hon ser både bilder  och färger på namn och veckodagar. Det tycker jag låter lite spännande. Bara så ni vet så är måndag = grön och lördag är antingen röd eller lila.

Mitt namn associerade hon till färgen GUL och en buske....  En buske utan löv dessutom. Hm.. hur skall jag tolka det?


Fast när man frågar Kollega M vad hon får för associationer till sitt eget namn så säger hon att hon associerar till en tom toarulle.. så buske låter helt okej ändå.

Munkar

Publicerad 2008-08-18 17:29:08 i Allmänt,

Det är ju bra att kollegan M ansvarar för ett serveringsstånd på den årliga markanden och kan ta med sig rester. Munkar är gott till fikat. Problemet är bara att vi var 3 kollegor i samma rum med sockerchock hela förmiddagen..

Jorden runt på 1,5 timme

Publicerad 2008-08-18 17:27:24 i Allmänt,

Kanske inte riktigt , men ändå...

Idag började grabbarnas hockeyläger. Allt var packat och klart. Till saken hör att jag har två söner. De är bröder och lika i mycket, men väldigt olika i annat. En är perfektionist och en bryr sig inte så mycket. En skall ha superkoll på sina saker, den andra får man påminna att få med sig väskan överhuvudtaget.

Så hela morgonen gick åt att försöka lugna ner den med superkoll om att han hade tänkt på allt och att han inte hade glömt något, samt påminna den andra att klä på sig ordentligt, och inte glömma något.

Vi sticker hemifrån i god tid, redan 07.15. Av någon anledning kommer jag till jobbet först 8.40 denna morgon. Kan beror på att när man lämnar av sönerna vid hockeyhallen så upptäcker man att lillebror (den som inte är så noga) går omkring barfota i foppatofflorna.... Hur hade du tänkt här?- undrar då mamma jag. Oj då säger lilleman och rycker på axlarna och menar att han kan köra lite femkamp barfota - det är väl inte hela världen?

Den äldre däremot är så stirrig över att han eventuellt möjligtvis skulle kunna riskera att glömma något att han nästan glömmer att andas. Mamman åker hela vägen hem igen och hämtar extra strumpor och rejäla tennisskor till lillebror och sen tillbaks till hallen igen. Sedan ett stopp för att rasta hunden och avlämning av densamme hos svärföräldrarna kom jag så äntligen till jobbet. Vid denna tid är alla parkeringsplatser slut, så det blir en promenad en bit.  Men man skall se det positiva i allt -  Jag kom ju lagom till förmiddagsfikat i alla fall.

Dra ner hakan och tryck här...

Publicerad 2008-08-14 20:40:07 i Allmänt,

Har fått två jobbiga stretchövningar att göra av sjukgymnasten Hasse. Har muskler som krampar bak i ryggen/skulderbladen och skall alltså försöka stretcha på ett sätt som gör att kotorna dras lite isär...
Inte så jätteskönt, men förhoppningsvis så skall smärtan försvinna efter ett tag.
Själv tycker jag just nu att man  skulle kunde kapa jäms med axlarna

Glasögonfest

Publicerad 2008-08-14 20:36:42 i Allmänt,

Min väninna A är så otroligt påhittig och pysslig. Dessutom är hon duktig på att skicka trevliga brev, särskilt när det är något speciellt på G.
Häromdagen fick vi en fin inbjudan till en Glasögonfest!  Hennes 3 årige son har precis fått glasögon och detta måste firas, så sonen har fått bjudit in alla han känner med glasögon. Otroligt smart sätt att göra något som kanske är lite  tråkigt - till något spännande och roligt!
Vilken otroligt tur att både jag och sambon har glasögon båda två. Överlyckliga över inbjudan, men tyvärr förkrossade pga. vi inte kan gå. Men en väldigt smart idé ifrån mamman till sonen.
Hoppas att glasögonfesten blir lyckad!

Tack för senast

Publicerad 2008-08-14 20:32:22 i Allmänt,

Det kom ett kort hem idag med posten som hade överskriften TACK FÖR SENAST. I kortet står följande:
"jag skulle vilja tacka er för att jag fick eran hjälp den där lördagsnatten! Helt otroligt att det finns så snälla människor som ni! Tack för teet också och hoppas att jag itne störde allt för mycket. Ha det så bra! MVH XXX"

Det kom ifrån killen vi hjälpte "i nöd" för någon helg sedan som plingade på mitt i natten.
Tackbrevet värmde

Hårspännen?!...

Publicerad 2008-08-07 13:59:00 i Allmänt,

OK, vi kanske inte riktigt förstod varandra, jag och min frisör.... de må vara hänt.. Det blev visserligen inte Brithney Speers-looken med rakat , utan mer typ, ja... UPPklippt...
Längden på håret fick stryka med denna gång och sedan blev det liksom uppklippt.. lite VÄL MYCKET UPP dock.. Har just upptäckt till min stora skräck att jag inte längre kan ta till knepet HÅRSNODD och hästsvans.. ghahahahah!!.. detta betyder nu en helt ny värld med hårtork (jag tror jag äger en), hårspännen (heter det så?!) och sånt där grejs i håret, typ skum och sånt... hujedamig!
MEN det är väl dags att blir lite kvinnlig av mig och se till att fixa sånt och inte bara slänga upp håret i en snodd och sen inte se klok ut, bara för att det är enkelt. Men jag bävar dock... Har lite svårt att förstå hur väninnorna orkar fixa till håret varje dag med alla dess attrialjer av torkar, skum och spray etc.... Å andra sidan är dom istället visserligen väldigt snygga i håret. Jaja.. nu skall vi ut och resa i helgen och efter att ha stått framför spegeln nu ett tag och konstaterad att det går att få till någorlunda bra med sk. hårspännen - så måste jag nog iväg och handla det! Äger bara 2 stycken och det kommer ju aldrig att hålla.. räcker att jag tappar ett spänne på tåget så är det kört. Undra om hemköp har det? Vore lite VÄL pinsamt att ringa syrran och fråga om hon hänger med på ett hårspänneinköp med en oinvigd.

Jaja... tur att man redan har pojkvän. Han sa igårkväll att han skulle älska mig ändå även om jag klippte kort... sedan lade han visserligen till lite snyggt.... "även om det är snyggare med långt hår...."

Skit Skit...

Publicerad 2008-08-06 15:13:35 i Allmänt,

så går det när man är så seg att man "skiter i vilket som". Upptäcker just nu att det pågår ju en fotbollsmatch mellan Svergie och Kina i OS (damerna)!!!!!! Här har man missat mer än 70 minuter!... grrrrrr... Måste inhandla OS-Guiden genast.

Jag skiter i vilket

Publicerad 2008-08-06 11:02:01 i Allmänt,

Jag är trött, jag är seg och jag är nog väldigt lat just nu. Ingenting blir gjort, varken av det som borde göras eller som var planerat att göras på semestern. Men hörrni gott folk, jag skiter i vilket! Jag trivs så bra i min solstol med ett korsord, en bra tidning och en hyperaktiv hundvalp på gården. Den mest utmanande aktiviten blir en tur till områdets närköp. Men jag är nöjd ändå tror jag. Till veckan är det ju ändå dags igen med jobb, rutiner och den sk. vardagen. Skall göra ett kort inhopp på jobbet imorgon (blir intressant och se om jag kommer upp), men det blir en kort dag med inbokad frisörbesök och inte heldag - men för att så där känna på... känna om det känns lika illa som innan semestern...

Nåja, planen är ändå klar i huvudet. Förhandling med chef om att få tillgång till att jobba hemifrån eller gå ner i tid skall drivas hårt när bossen är tillbaks. Någon ordning får det nog allt bli.

Nu kaffe, solstol, tidning och korsord. Inte ens vädret är super idag - men återigen det skiter jag också i.
Vilket som funkar!

Ny look

Publicerad 2008-08-05 13:25:30 i Allmänt,

Skall klippa mig på torsdag. Vill göra något NYTT för en gångs skull. Frågan är bara vad och hur?
Man kanske skall göra det som säkert är alla frisörers stora dröm... att komma med en kändisbild, och som kund önska en "look alike", he he he!

Hm.... vad skall jag välja.... ?

Ont i ljumskarna

Publicerad 2008-08-04 16:29:01 i Allmänt,

Fattar ingenting. Kan knappt gå.
Spelade visserligen 2 timmar innebandy igår, men det kan väl aldrig vara det??
Jag är ju ung och vältränad...

GAHAH!

Så här borde det jämt vara

Publicerad 2008-08-04 15:38:40 i Allmänt,

Jag sitter vid datorn. Yngste sonen leker ute på gräsmattan med hunden, äldste sitter nere i sitt rum vid sin dator. Klockan är endast 15.30 på eftermiddagen. Ingen stress, ingen tid att passa, inga läxor att göra, inga aktivieter
ÄN.
Hm.. undra om man skall gå ner i arbetstid till hösten? Ser verkligen inte fram emot eftermiddagsstressen att hinna med allt....

Hm... undra om det finns möjlighet att ta hundledigt ?? Det borde det.

4534 kronor

Publicerad 2008-08-04 15:32:15 i Allmänt,

Det blev ett dyrt besök på stan idag. Parkerade och sprang in till bokhandeln och tillbaks igen. Borta typ 10 minuter. Som tur var satt sonen kvar i bilen. Kom tillbaks och där satt sonen men en lapp i handen. En kvinna hade parkerat brevid och slagit upp dörren på vår nya bil. Åkte till bilbolaget för att "värdera" skadan. 5 milimeters lackskada till en kostnad av 4534 kronor och inlämand bil i en vecka.
Ringde den skyldige som först lite fränt började med att säga "jag vet inte om skadan kanske redan var där sedan tidigare..." men tystande snabbt när jag sa att bilen är endast 1 vecka gammal. Nåja, vi behöver ju inte betala , men ack så onödigt!

Nästa gång parkerar jag på gräsmattan långt ifrån alla andra bilar

Rutiner

Publicerad 2008-08-04 15:23:34 i Allmänt,

Lyssnade lite på radion idag när jag körde bil. Alla pratar om hur skönt det är att komma tillbaks efter semestern med argumentet "skönt med rutiner igen". GHAHAHA?!? Alltså, visst är det skönt och lite kul med aktiviteterna som snart kör igång... men sen vet jag inte. Om dygnets timmar skulle vara fler och inget stress att hinna passa alla tider, skjutsningar och alla aktiviteter skulle finnas, så vore det en sak. Men tillbaks till vardagen?  Nä... jag röstar för mindre rutiner och mer ledigt.

Facebook

Publicerad 2008-08-03 13:43:44 i Allmänt,

Alltså. Jag har inte riktigt fattat grejen och jag har undvikit detta. Trots att jag bloggar så tycker jag att det är mycket lättare än att synas på facebook. Trots allt så har jag nog lite panik över att inte få vara anonym.. .. har man ett ovanligt efternamn så har man, och då är det inte så lätt att försvinna i mängden. Nu har ändå väninnan L "lurat" mig lite. Eller tja, lurat och lurat.. jag hade tydligen redan sagt OK till både min bror och henne att få bli "addad" som vän.
Nåja, lekte runt lite på facebook och skulle se om jag kände igen någon. Hittade bla min morbror! Han är  63 år, har 4 barn och 5 barnbarn , och ligger uppe på facebook.
Hm... undra om jag skall "adda" honom... vore lite fränt ändå, fast jag egentligen inte vill hålla på med detta... på något sätt.
Ja ja , teknikens under och vedemödor!

Blackout

Publicerad 2008-08-03 13:29:12 i Allmänt,

Det plingade på dörren i natt, klockan 02.51..... hunden morrade och själv gick ju tusen tankar i huvudet. Har det hänt sönerna något? Inbrottstjuv?. Sambon öppnade, och utanför står en ung kille och är väldigt berusad, förtvivlad, gråter och fryser (det har spöregnat hela natten). Han har fått en blackout. Full som ett ägg och minns inte hur han kom hit, men behöver hjälp helt klart. Han har har tappat mobilen och nycklarna hem och även sina strumpor (!). Skorna har han dock kvar men inga strumpor... 
Vi låter honom komma in och värma sig lite, jag bjuder på en kopp te och han får låna telefon för att ringa efter flickvännen. Vi hinner prata en hel del innan fickvännen dyker upp. Killen berömmer vår fina tegelvägg i köket (!!) mitt i alltihopa  *ler*.  . Flickvännen kommer och killen ber om ursäkt för att han har stört. Mitt mammahjärta bultar lite extra och jag ligger länge och funderar på händelsen efteråt.  Jag hoppas aldrig aldrig att någon av mina söner hamnar i samma sits, men OM de gör det så hoppas jag att det finns folk som tar hand om dem och ger både lite värme och hjälp att komma tillrätta.

Kärleksgnabb

Publicerad 2008-08-03 13:19:51 i Allmänt,

Syrrans småpojkar skulle tillbringa kvällen och en del av natten hos oss igår. Jättemysigt!
Här en härligt brottningsmatch mellan småpojkarna och deras stora idol och kusin - min son.

Tack för lånet av två små änglar i min säng för en stund.


Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela