.

Sjukt stolt hockeymorsa!

Publicerad 2011-11-28 15:10:38 i Allmänt,

Vinst igår och sonen gjorde 2 assist och 1 mål. Vinsten betydde dessutom att dom nu vunnit ångermanlandsserien och att dom förmodligen flyttas upp till J18 ELIT-spel! Man är ju bara så sjukt stolt!

Toaletten, ett bra ställe

Publicerad 2011-11-28 15:10:03 i Allmänt,

..konstaterade min kollega när hon glatt kom tillbaka från ett besök därifrån.
"-Har du aldrig tänkt på hur bra man reflekterar därinne, utbrister hon!"
Tydligen är det ett bra ställe att sitta och filosofera på och komma på bra tankar att ta upp på nästa telefonmöte.
Kan  man be på toaletten kan man ju också reflektera. Alla ställen är bra utom dom dåliga.

VEM drog ner rullgardinen?

Publicerad 2011-11-28 15:09:25 i Allmänt,

Vem drog ut proppen är väl en svensk film?...
nåja, idag upplevde jag verkligen "paltkoma" eller bara akut trötthet. Efter lunch (som dessutom var en "lätt" sådan) kändes det som att jag gick rakt in i mörkret.
Bara så där. Är det bara tillfälligt kan man ju leva med det, men denna vecka har jag inte tid att gå in i något mörker.
Så nu försöker jag dra upp rullgardin genom att flex ut lite tidigare för dagen.

Kropp OK ibland..

Publicerad 2011-11-27 11:44:06 i Allmänt,

ibland inte.
I fredags  - ut i spåret och springa, lite armhävningar och annat fysiskt som är stärkande för kropp och själ - underbart!
Lördag - kropp trasig, ont ont. Ischias, eller "höft ur led"
40 år eller vaddå?

Första advent - första snön!

Publicerad 2011-11-27 11:42:02 i Allmänt,

Kan det bli mer passande!
Nu kommer dessutom mina snöflingor jag fixade på bloggen för ett år sedan till pass...
Man borde kanske åka till kyrkan på första advent, men jag kommer istället att åka till ishallen för maratonhockey idag. Bägge sönerna har match efter varandra , så det bli 4 timmars spänning på läktaren idag. Det är också ett sätt att fira advent, så det så! Sen kan vi åka hem , kura upp oss i soffan och dricka en varsin glögg. Tittar ut genom fönstret och känner att jag nästan börjar få lite julstämning... men bara lite..

Så tråkigt så klockorna stannar...

Publicerad 2011-11-26 22:40:56 i Allmänt,

...nä, kanske har jag inte riktigt så tråkigt. Det spelar tydligen ingen roll om jag är helt ensam eller har hela huset fullt av folk, jag är lika rastlös av mig ändå. Mannen är på fest, storebror på bio och lilleman slaggar hos pappsen. Bara jag och våra två hundar... och en utav dom är inget trevligt sällskap för hon ligger bara nedanför soffan och fiser. Jag får väl sitta här och surfa runt tills jag vet om Storebror tar sig hem välbehållen eller inte...

Den ultimata låtordningen

Publicerad 2011-11-26 17:37:31 i Allmänt,

Sånt kan man fundera på en lördagkväll. Min hjärna går på högvarv. Skulle behöva plocka ur den och lägga den på standby ett tag. Funderar på att skriva 18 lappar med låtarnas namn, kasta upp dom i luften och som dom landar , spelar vi. Kanske är enklast ändå!

Ettan

Publicerad 2011-11-26 16:45:52 i Allmänt,

...ja så kom den då. Ettan av de fyra adventerna. Har ju ingen julstämning alls med tanke på att vädret ute lika gärna kunde vara mitt i april.... men efter "glöggfika" hos goda vänner , men lite julskumtomtar, pepparkakor, glögg och annat så kändes det nästan lite JULIGT i kroppen.

Fisförnäm eller bara lite mycket att göra...

Publicerad 2011-11-25 15:18:33 i Allmänt,

Tittade i min kalender på förekommen anledning för att boka in en träff med en väninna. Jag började bläddra dag för dag... vecka för vecka... och kom krasst fram till att det finns EN ledig kväll från nu och till den 22 december. Det var nästan så jag satte kaffet i fel strupe och kände att det flimrade till för en stund, men så är det. EN kväll på 4 veckor, hur gick det till? 

Men jag tar ju bara en dag i taget , mer går ju liksom inte även om man har tankarna flera dagar fram i tiden. Men mitt mantra är "det ordnar sig" och med min nya och framgångrik attityd och inställning varje gång jag är chaufför till och från ishallen  - funkar, nämligen att jag skall njuta varenda kilometer eftersom det är det bästa jag kan göra i dagsläget. Den inställningen får jag ha med mig i allt övrigt nu också. Ibland måste man bli omskakad för att kunna njuta av det som tidigare stressade.

Vad hände med träffen med väninnan? Det fanns ingen kväll.. men dock en lunch - det känns bra.

Bygga tält i afganistan

Publicerad 2011-11-25 13:43:59 i Allmänt,

Mamma - när jag blir 18 skall jag ockcså sticka till Afganistan och bygga hangartält som min kusin gör. Han tjänar 70.000 kr i månaden!!!! HÄFTIGT!
Det kommer min son hem igår och säger.
Att försöka få sonen att förstå att det finns en anledning till att dom tjänar 70.000 kr i månaden och att det är ett sk. "HÖGRISKARBETE".... gick inte.. den "lilla" detaljen förstod han inte. Jag får väl vara glad att han har 1,5 år kvar i skolan och inte kan ta sig någonstans. Inte ens åka från stan.

Kan inte ungarna stanna i åldern runt en sisådär 12 år , eller hoppa direkt fram till att vara en ansvarsfull 30 åringen med två små barn.
Inser att man fr.om nu och efter denna höst  - hädanefter som mamma, kommer att  gå omkring med oro tjock som bomull i hjärtat för resten av livet. Nåja, iallafall tills han har fyllt 30 och hittat en stabil kvinna vid  hans sida.

Ta i ordentligt!

Publicerad 2011-11-25 13:36:53 i Allmänt,

Har en underbar kollega. Vi kan kalla henne Mamma Mu. Hon är en otrolig arbetshäst. Nu vill jag inte jämföra henne med en häst precis.. men ni kanske förstår poängen. Hon har hur mycket som helst i flex och unnar sig aldrig att ta ut lite ledighet. Mamma MU är så extremt lojal, så det är nästan löjligt. 

Men så idag ...plötsligt händer det! Hon bestämmer sig för att verkligen ta ut lite flex och gå hem. Det satt dock långt in och hon satt och våndas vid sitt bord och babblade en lång stund för sig själv om dålig samvete medans vi övriga kollegor gjorde allt för att bli av med henne. När hon väl bestämt sig och tagit på sig jackan så står hon i dörren och säger till oss. - "Nu går jag, hej då och God jul!"

Det kallar jag att ta ut flex!
Men vi fick oss ett gott skratt , och vet inte om hur själv var medveten om att hon sa det , eller om det bara hände. Nåja, det visar sig om vi ser henne på måndag eller inte.

Ett alternativ...

Publicerad 2011-11-24 19:04:54 i Allmänt,

...vet inte om jag ids dra in en julgran i år. Två hundar och ett långbord för ev. 12 personer... njae.... vet inte.
Tycker dock att årets trend är ett mycket bra alternativ. Små bäbisjulgranar i kruka.
Om man köper många så blir det ju kanske nästan samma sak?
Nästa bekymmer är dock hur man hittar bäbisjulgranskulor?


Kan ni lägga av?!

Publicerad 2011-11-24 19:02:43 i Allmänt,

Det är ju julstjärnor och ljusslingor överallt. Varför känner jag likadant varje år för? Kan ni lägga av - jag är inte alls julstämning!!

flash-at hela dagen idag

Publicerad 2011-11-24 19:01:05 i Allmänt,

Flash = animieringsprogram och inte Flash som i att "blotta sig". Kanske måste förtydliga det.
Är iallafall helt slut i kolan. Har fått ett diplom. Tack. Imorgon kommer jag nog inte ens ihåg hur jag startar programet är jag rädd. Men ett diplom har jag.

Ledig kväll...

Publicerad 2011-11-24 18:59:37 i Allmänt,

...plötsligt händer det.. fast det skulle inte ha hänt om inte mannen hade haft innebandy, för då hade jag suttit på läktarn och hejjat på sonen. Men nu kunde jag inte åka. Har ändå hunnit handla, skurat golv och kört en tvättmaskin.. men nu.... nu ser soffan farligt inbjudande ut. Vet inte om jag törs sätta mig där..  känner hur trött jag egentligen är... men jag chansar -  Soffan - here I come

Bara "storebror" och jag...

Publicerad 2011-11-19 22:55:35 i Allmänt,

...plötsligt händer det. På gatan där jag bor. Jag och "storebror" sitter i samma soffa och glor på dumburken... bara han och jag. Min fina stora son. De övriga männen är fortfarande frånvarande och storebror har spelat match på eftermiddagen. Det blev en sen middag i form av en pizza från den lokala pizzerian och sen satte vi oss i soffan och hör och häpna.... där sitter vi än... vet inte när det hände sist. Kanske när han var 9 år?... jag njuter av att han är omedveten om att han gör sin mamma glad som snällt sitter kvar i soffan och slötittar på dumburken med mig, även om han febrilt knappar både på sin dator och Iphone samtidigt.. men jag blir varm i hjärtat , min fina 17 åriga son och jag. Vi har det bra här, på gatan där jag bor.

Hunden Vanda

Publicerad 2011-11-19 22:51:49 i Allmänt,

... hittade en löst springande hund idag när jag rastade mina. Väntade länge för att se om hon skulle vända tillbaks därifrån hon kom, men hon följde efter oss istället. Till slut "parkerade" jag mina egna hundar och lockade till mig en bedårande söt liten Cavelier King Charles , som snällt lufsade in i min famn. Fick bära henne hem eftersom hon inte hade varken halsband eller koppel och tur är det väl att man har två egna oerhört stabila och snälla hundar som snabbbt gjorde sig bekant med den gamla tanten .... ringde polisen och 1 timme senare kunde jag lämna tillbaks gamla Vanda till sin rätta ägare. Gott slut.

"Tjejmys"...

Publicerad 2011-11-19 12:00:23 i Allmänt,

Jag och hundarna har tjejmys denna lördagsförmiddag. Bara jag och dom hemma. Alla män i huset är på annat håll fortfarande. 3 killar borta, 3 tjejer hemma. Vi har mysigt. Legat i soffan med värmedyna hela förmiddagen och hundarna ligger strax nedanför och drar djupa snarkningar....Det är lite väl tyst kanske... och jag måste erkänna - jag saknar mina män lite ändå.

Ishallen hägrar...

Publicerad 2011-11-19 11:58:38 i Allmänt,

.. i eftermiddag. En helt vanlig lördag med andra ord. Skall bli en rolig match att se på, hockeynörds-mamma som jag ändå är. Av någon konstig anledning så vill jag att dom aldrig skall sluta spela, trots alla skjutsningar, alla pengar, all tid och att man måste ha många långkalsonger på lager..... Det är ju bara så fantastiskt när allt kommer omkring och jag hoppas kunna njuta av detta länge till.

Hallå?...

Publicerad 2011-11-19 11:55:39 i Allmänt,

.....vad konstigt det blev. Helt ensam hemma helt plötsligt. När hände det sist? Mannen är på galej i huvudstaden, lillebror sover hos Pappa och storebror firar födelsedagen med att sova över hos kompisar. Tur att man har två hundar som håller en sällskap i vårt stora hus och att jag har några att dela mina fredags-ost-bågar med.

Livvakt

Publicerad 2011-11-01 16:46:37 i Allmänt,

Vilken varm höstkväll!! Det går ju inte att motstå en tur i skogen. Trotsade fegheten att besöka det taskigt upplysta elljusspåret.. Tog dock med mig hunden som sällskap (=livvakt). Valde rätt hund. Hade jag valt den andra hunden som just nu befinner sig i perioden "mörka-skuggor-och konstiga grenar-samt tanter med rullator -skrämmer mig", så hade hon lämnat matte åt sitt öde om något skulle hända. Så jag tog med mig kloka fina DISA, så jag kände mig hur trygg som helst. Det var lika säkert att springa med henne som att springa omkring med ett skarpladdat vapen.....

Jag är sne

Publicerad 2011-11-01 16:43:41 i Allmänt,

...och då menar jag inte som i ARG, eller BERUSAD. Utan precis som det låter. Sne.
När man är duktig och står upp och jobbar för att avlasta mina onda områden,  - ja - då kompenserar man tydligen åt andra hållet. Sträckbänk?

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela