.

Plantera ett träd...

Publicerad 2009-06-30 10:25:34 i Allmänt,

...brukar man göra när man skaffar hus.. typ äppelträd etc.
Vi har ett tillfälligt OSTBÅGE-TRÄD i vår trädgård idag!
Sambon fyller 40 år idag. Behöver jag nämna en utav hans stora laster i livet?

Sommarfest 2009

Publicerad 2009-06-30 10:24:02 i Allmänt,

För 4:e året i rad gick sommarfesten av stapeln. Denna gång lite större med tanke på att födelsedagsherrarna fyllde 40 år.
Så vad får man om man kombinerar 2 st 40-åringar, 28 graders värme, 70 gäster och god mat?
Jo, sommarfest a la Pettersson

Längtan till pension...

Publicerad 2009-06-29 13:38:35 i Allmänt,

...sambon fyller 40 år imorgon. Han kikar på sitt pensionssparande varje månad. Visserligen VÄLDIGT tidigt, men det är inte alla som längtar till pensionen!

Sociologiskt och atripologiskt perspektiv

Publicerad 2009-06-25 21:32:50 i Allmänt,

...säger Kollega P.
Alltså... det spelar ingen roll vilket ämne vi än pratar om.. det kan vara handväskans vara eller icke vara eller samtalsämnet huruvida man skall raka eller vaxa benen.. Vilket ämne vi än pratar om så har käraste kollega P alltid något djupare inlägg i debatten. Inte bara för att hon är så klok... hon är liksom.. bara så där... proffessorslik.. å vrider på allt utifrån (nu skall vi se om jag har fattat allt rätt) både ett sociologiskt, atripologiskt, psykologiskt, och historiskt perspektiv. Man blir nästan lite matt och alldeles snurrig i huvudet, men otroligt givade att prata med denna kollega.

Just nu läser kollega P 10 böcker samtidigt, som hon drar slutsatser ur, sammanfattar och lägger i sin minnesbank. Alla har ett sk. "sociologisk/atropologoiskt/horisontellt/natrionellt/spirutiellt/gudomligt- ...- och gud vet allt-prespektiv".
Själv läser jag en slaskig novell. Sån är jag.

Härliga kollegor

Publicerad 2009-06-25 21:25:43 i Allmänt,

Mina kollegor är nog de bästa som finns. Jag har visserligen inga vetenskapliga bevis på det - roliga är de iallafall
Satt och surrade om "hjärnspöken" på fikat idag. Att kollega M är rädd för osynliga bilar visste jag redan... och att kollega P inte är det , men dock rädd när hon är ute och kör att en "kraft" helt plötsligt skall få övertaget, det visste jag inte.... Kära nya kollega V erkände att hon har svårt att köra över broar, för hon får för sig att hon vill köra in i räcket hela tiden... ännu värre när hon går över en bro - då får hon en övermäktig lust att kasta handväskan över broräcket. Kollega M kontrade med att hon fick en otroligt lust att hoppa från bron varje gång hon går över så hon måste gå och tänka "inte hoppa, inte hoppa"....  

Idag skall vi iväg och käka lunch tillsammans. För säkerhetsskull borde jag nog ta min egna moppe dit. Jag menar... krafter eller osynliga bilister kan ju dyka upp!?...

Vakumdräkt....

Publicerad 2009-06-25 21:21:38 i Allmänt,

Det gick tydligen någon dokumentär på TV för någon dag sedan där man hade testat att låtit en tjej ta på sig en vakumdräkt och springa på ett löpband.. hon gick snabbare ner i vikt... hm.. så nu får man snurra runt på blocket och försöka hitta något... Kanske en våtdräkt kan funka? Det är ju så förjordat tråkigt att ge sig ut i spåret, men man gör det ju ibland ändå - så det vore ju ypperligt om det fanns något som gjorde att det verkligen gav utdelning..

Ser mig själv i spåret, joggands i en våtdräkt - vilken syn!  

Vigsel och grillkväll...

Publicerad 2009-06-19 10:22:22 i Allmänt,

... Har en härlig midsommarafton framför mig. Först iväg och sjunga på en kär gamla kollegas vigsel och sen grillkväll med goa vänner.!
... å jag som trodde midsommarafton i år skulle passera rätt obemärkt...

Skön midsommar!


Hemsidebygge

Publicerad 2009-06-15 17:18:38 i Allmänt,

Jaha. Då skall man klura ut en nya hemsida då ....  Inte för att jag kan något  tekniskt bakom en hemsida överhuvudtaget - men nog kan jag rent  kreativt önska en massa - det är ju bara roligt!
Tycker bara synd om den som skall bygga den, efter att jag och kompisen som fått uppdraget är klara.
Men det blir säkert bra.... måste bara tänka på sekundära och primära målgrupper, effektmål, grafiskt gränssnitt, användargränssnitt, portlets, etc etc...



Cool eller?

Publicerad 2009-06-15 17:14:01 i Allmänt,

Skolavslutningsbild. Han hade iallafall förnuftet att inte ha solglasögonen på sig inne i kyrkan.
Är man 12 år, så är man cool, så är det bara.

Den är min , min, MIN

Publicerad 2009-06-15 17:07:46 i Allmänt,

Jag fick en gång för inte så längesedan en egen dator av sambon. Nu är det inte så mycket min dator  längre, känns det som. Det sitter en figur med skäggstubb där varje kväll , helt okontaktbar och väldigt fokuserad  på massa figurer som springer omkring på skärmen och från datorn låter det chchhhrrr... swich....krasch... zwosch...  Himla irriterande om du frågar mig. Rent ut sagt, rent olidligt emellanåt.
Så nu är den beställd. En alldeles EGEN.  Den är dessutom RÖD. Ur den kommer det aldrig att låta konstiga ljud, eller några figurer med svärd springa omkring på skärmen, utan den kommer bara vara min alldeles egna.

Det bästa med detta är inte bara att jag får en egen, utan att den befintliga datorn, inklusive allt konstigt ljud och figurer  + den skäggprydde figuren förpassas en trappa ner... där kan de få låta hur mycket de vill och vara okontaktbara med omvärlden. Huvudsaken omvärlden slipper uppleva det.  Då blir det inte lika irriterande heller. Det man inte ser finns inte, eller hur var det nu? 

Kontentan av detta? Jo, att man kan lösa konfliker på olika sätt. Ett sätt är att handla ännu fler grejer och helt enkelt vara överens om att man inte är överens, om de grejer man för nuvarande har.
Säger som det gör i kassa-apparaten hos Dell. se - KETCHING!

Dell Inspiron 1545

Skolavslutningen

Publicerad 2009-06-12 11:23:35 i Allmänt,

Sitter just nu hemma och dricker en kopp kaffe, en mellanlandning mellan stora och lilla sonens skolavslutning. Äldste sonen har precis haft sin och om 1 timme börjar den yngsta sonens. I år var storsonen med i killkören (och spelade inte trummor för en gångs skull). Jag satte mig i bänken, ont i huvudet hade jag - tänkte för mig själv, att i år blir jag nog inte så berörd.... jo tjena...
Den ena låten efter den andra avlöste varandra, med fantastiska duktiga elever på sång och musik.. helt otroligt, en fröjd för örat. När killkören av finniga, blyga, snygga, otroligt fina tonårspojkar sjunger i falsett "My heart will go on" , var inte ett ansiktet i bänkraderna torra. Man liksom både skrattade inombords av deras mod , log åt deras röda kinder - men framför allt... man känner sån värme mot dessa unga grabbar och framför allt så älskar man sin egen son så man tror man skall gå sönder. ... Härliga härliga skolavslutningar!

38+2=40

Publicerad 2009-06-07 13:25:22 i Allmänt,

Det är om 2 år med andra ord. Var på ett 40 årskalas igår då kära väninnan A fyllde dessa gyllene år. Det känns dock märkligt att säga siffran 40 när man känner sig som 23 i hjärtat.
Fast ser man lika fräsch ut och är lika och cool som väninnan A trots de 40 år fyllda , så kan man bara vara glad och tacksam.
Grattis A!

Budskap på många olika sätt..

Publicerad 2009-06-07 13:22:04 i Allmänt,

...idag var moppen utklädd till häst. Hade tejpat fast en kartong på styret som såg ut som ett hästhuvud och körde sedan helt sonika in genom kyrkgången under Familjegudstjänsten.
Det går att få fram ett bra budskap på många olika sätt. Å när man har roligt medans man gör det - så blir det ju ännu bättre.

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela