.

Nackskott

Publicerad 2012-01-31 20:34:25 i Allmänt,

...känns det som. Min nacke vill inte vara med... eller om det är längre ner.... runt skulderbladen som vanligt,  vet inte längre. Det enda jag vet är jag är inne på 5:e dagen med huvudvärk. Tränade idag ordentligt, svängde med armarna så mycket jag bara kunde för att få igång blodomloppet lite... kände mig ännu värre efteråt... men hoppas bara på att det är tillfälligt. Man blir trött av att ha ont. Ofantligt trött.

Huset fullt!

Publicerad 2012-01-31 20:30:08 i Allmänt,

För länge länge sen.... en sisådär 16 år sedan satt jag och vännen K och pratade om att vi så gärna önskade och drömde om att när våra söner (då 1 år) blev tonåringar och "stora" så skulle våra respektive hem ha en dörr på vid gavel och att våra hem skulle uppfattas som ett öppet hem för alla deras kompisar...
Kom att tänka på det idag när jag kom hem från jobbet och möts av en stor hög med skor i hallen för 5 dagen i rad... Inser att vi faktiskt har lyckats med precis det. Sönernas polare gillar att hänga här! Me like!

Är det så här det kommer att bli?

Publicerad 2012-01-27 21:32:09 i Allmänt,

Jag och mannen ensam hemma. Jo det är klart, vi har våra hundar förståss.  Men i övrigt är det tyst i huset när sönerna inte är hemma. Bara jag och mannen. En föraning om hur det kommer att bli sen med andra ord.
Kan ju lova att jag vägrar att ha ett sånt här stort hus då iallafall, i framtiden. SÅ kul är det inte att städa tre trappor.

Härligt snack!

Publicerad 2012-01-27 21:28:59 i Allmänt,

Haft ett härligt snack med den son som ÄNNU inte har hamnat i tonårsdimman... eller så är han bara utav en annan peronlighet. Vi har avhandla allt från snus, tjuvrökning, sex (eller pirka har jag lärt mig att det heter) och en massa annat i ett härligt snack i köket - jag och sonen. Han är underbar min son med en härlig glimt i ögat och en total och självklar ärlighet. Släppte av honom hos sin polare för en stund sedan och ser att han kliver ur bilen med ett flin på läpparna. Jag blir varm inombords.
En son som fortfarande släpper in mig in på livet... det kan jag leva länge på.  

Blipp Blipp Blipp....

Publicerad 2012-01-27 15:52:15 i Allmänt,

Efter 2 dagars jobbig Worskhop och en ytterligare på väg... så låg jag på mitt hotellrum och kände mig bara så matt och lite ensam. Barnen saknar inte mig längre, så är det ju. Mannen gör nog det och hundarna, men inte barnen.
Kören hade dessutom övning samma kväll som jag inte kunde vara med på. Ligger där och tycker lite synd om mig själv... och plötsligt.... plötsligt börjar det blippa till i min telefon... det ena SMS och MMS:et efter det andra.. Öppnade det första och möts av en glad nuna på en utav killarna i kören med texten "I Smile" och sen drösade det in flera stycken till.
Finaste kören tänkte på sin körledare och skickade små fina SMS med tema på en utav våra sånger som har just titeln I SMILE.

Jag log , fast jag grät en skvättt också av all värme, men mest LOG jag!








Partyhatt

Publicerad 2012-01-27 15:46:37 i Allmänt,

Varit i Stockholm på Worskhop i 3 dagar. Vi satt några kollegor och pratade en kväll om hur det är att resa bort, beroende på hur stora/små barn man har.
Min kollega H berättade en fin historia om när hon reste iväg 2 dagar från sina barn (tvillingflickor på 6 år). INNAN hon ens hade åkt iväg så var döttrarna bekymrade över hur sorgligt det kändes att mamma skulle åka iväg , och när hon väl kom hem efter två dagar så möttes hon av sina döttrar i porten. Den enda dottern hade en hemmagjord PARTYHATT på huvudet och den andra en massa teckningar....

Min andra kollega M, som har en son i samma ålder som min egen kontrade med en liknande historia fast med ett litet annorlunda slut. När hon berättade för sin son (18 år)  att hon skulle iväg 3 dagar så säger han ett kort - "skönt!"...
- Varför då frågade då min kära kollega. Är det för att du slipper gå ner för trappen och svara på tilltal?
- Ja , svarade sonen kort.

Själv låg jag på hotelrummet och kände mig ensam. Ringde först till son 1 som redan när han svarade hade insett att det var jag som var i luren och svarade med ett trött och irriterat ...jaaaaaaaaaaaaa.... samtalet var över på 9 sekunder. Ringde då upp min andra son som svarade på svajjig målbrottsröst JaAaaa.. det samtalet var dock lite längre, kanske i hela 11, 5 sekund.
Det enda livstecknet förutom när jag själv tog kontakt var 22.45 i onsdagskväll då jag får ett sms från sonen med orden "Fyll på busskortet".

Inte en PARTYHATT så lång ögat når.

Tonårsdimman

Publicerad 2012-01-23 18:59:37 i Allmänt,

Ligger tung över äldsta sonen. En egen liten bubbla dit man inte får komma in. Jag står brevid, avvaktar, längtar, hoppas och önskar. Om ett tag kanske.. förhoppningsvis inte så länge .. så kanske bubblan sakta spricker och jag kan nå in en liten bit. Men just nu, så står jag tyst brevid och avvaktar och känner lite sorg och en stor längtan. Men oj vad jag ser fram emot den dagen då hans värld blir lite större än vad det är idag. 

E snart 15!

Publicerad 2012-01-23 18:54:03 i Allmänt,

Min underbara snart 15-åriga son kom nyss hem från stan där han köpt nya skor och en tröja... han mannekängade för mig och bästa kompisen och utbrast glatt " Jag tycker nog jag blev rätt läcker!" ♥.
Jag och kompisen skrattade glatt, men höll givetvis med. Nu drar dom till ungdomsgården och hoppas på att få träffa några trevliga tjejer . Mammas lilla hjärta - jag hoppas innerligt att tonårsdimman aldrig drabbar dig!

Så här är det:

Publicerad 2012-01-16 13:29:03 i Allmänt,








Den mattematiska formeln som bevisar att idag är det den DEPPIGASTE dagen på hela året. Läs mer i aftonbladet:  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14217297.ab

Inte så konstigt att jag känner som jag gör idag. Total likgiltighet på jobbet. Det är som serien Bitter i dagens tidning.
"MINA KLÄDER GICK TILL KONTORET SOM VANLIGT, TROTS ATT JAG LÅG HOPKURAD UNDER HALLBORDET"

Härliga lördag

Publicerad 2012-01-14 16:07:32 i Allmänt,

Märkligt. En lördag utan någon inplanerat eller någon skjutning inlagd... bara lunch hos svärföräldrarna. Väldigt skönt att hinna med sånt man inte hunnit med i veckan.. storhandling, lite städning, plock, rep och framför allt en springtur. Underbart!

Saknar

Publicerad 2012-01-12 22:04:15 i Allmänt,

...min tonårsson, samtidigt som att det är lite skönt att få lite distans. Men saknar det gör jag. Finaste T borta i 1,5 vecka.

Sexuella trakasserier?

Publicerad 2012-01-12 22:01:28 i Allmänt,

"Men du - du bara utsöndrar snygghet ju!"
" Och vilken Kropp!!!" 
Dessa fantastiska utrop utbrister min kollega M när hon kliver innanför dörren i morse. Jag satte kaffet i halsen och skrattade gott. Men tydligen tyckte hon att jag  såg snygg (?) ut idag. Det är ju skönt att höra när man själv har stått framför spegeln och funderat på hur man bäst skulle kunna dölja de stora ica-kassarna under ögonen ... men vi hade tydligen inte samma glasögon på oss idag.
Jag har dessutom varit borta från jobbet i HELA TVÅ DAGAR... å då längtar vi efter varann på jobbet. 

Hade kollega M varit en man så hade det kanske blivit en konstig situation. Å andra sidan är hon extremt sexuellt utsvulten som singel sen några år tillbaks...... så jag vet inte jag.. fast ganska trevligt ändå!

80 mil

Publicerad 2012-01-12 21:57:26 i Allmänt,

... blev det häromdagen. Upp till Skellefteå i tisdags med sonen och sen hem igen på onsdagmorgon. Fick en kväll tillsammans med svägerskan i allafall. Sonen skall vara där i 1,5 vecka och umgås med svågern och göra lite intressant praktik. Blev dock lite fundersam ett sms från svågern tidigare idag löd
Vad tror om T som militär?"
Hallå där, vad är det ni slår i honom? Var det inte marknadsföring ni skulle ägna er åt??
Nåja, är glad att svågern och svägerskan tar sig an sonen. Dom gillar det och jag tror T tycker det är riktigt trevligt han med. Lite vuxensnack UTAN morsan....

Hockey-hela-helgen....

Publicerad 2012-01-08 13:18:53 i Allmänt,

Lillebror har haft cup hela helgen, fred-söndag... nu är mamman trött... stått och hejjat och åkt fram och tillbaks. Storebror skulle åkt iväg på sin första elitseriematch med blev sjuk.. han har dock tröstat sig med flickvännen hela helgen, så det har väl inte gått någon nöd på honom. Själv har jag ont i armen som vanligt och efter ståplats hela helgen på läktarn även en kraschad rygg. Lägger mig på spikmattan och drar en filt över mig. Känns som det enda rätta!

Sicket väder!!

Publicerad 2012-01-04 17:10:51 i Allmänt,

Detta är inte vinter! Plusgrader och regn ute den 4 januari!!! Vad är det som händer!
Det positiva är att man kan ut och springa -vilket jag gjorde häromdagen. Idag skulle jag ge mig ut igen tänkte jag. Dock så har jag vänt upp och ner på alla mina garderober och jag äger tydligen inga broddförsedda GUMMISTÖVLAR, så springturen blev inställd. Skulle verkligen behöva det! Broddar och gummistövlar, 4 januari 2012. Skumt!

Looser

Publicerad 2012-01-04 17:02:54 i Allmänt,

Gillar inte när folk känner sig som en looser för att dom inte har samma ork som andra. Vad är det som definiera vad som är rätt eller fel när det handlar om ork, engagemang och tid? Den här personen är dessutom den allra minsta "loosern" på denna planet  i mina ögon. Hon är helt unik!  Gillar inte hur vi definierar vår tid och engagemang och sätter in folk i fack om vem som orkar mest. Vägrar!

Ordet engagemang har många synonymer: intresse, inlevelse, deltagande, medkänsla  inblandning, satsning, ingripande anställning, förbindelse, överenskommelse; åtagande, uppdrag

Så det är faktiskt inte bara TID som räknas...

Min alldeles egna naprapat

Publicerad 2012-01-04 16:59:39 i Allmänt,

Det är inte alla som kan "naprapata" sig själv minsann! Vaknade i morse och kände att nacken var lite stel... När jag sedan vred på huvudet under dagen så knakade det till. Sen kände det bra. Läskigt att kunna "naprapat-ta" sig själv måste jag säga. Gjorde det även häromdagen, men trodde det var en engångsföreteelse.... Törs man vrida huvudet mer åt höger eller finns risken att det trillar av då??

Förtroende

Publicerad 2012-01-04 16:58:19 i Allmänt,

Fick en fin förfrågan idag. Det handlar om förtroende. Blir båda glad och väldigt tveksam. Jag bryter nämligen mot mina principer och övertygelse om jag svarar JA och även om jag svarar NEJ. Det är en knivig situation minst sagt när båda svaren blir både rätt och fel.

Tålamod

Publicerad 2012-01-03 13:12:19 i Allmänt,

Önskade mig galonbrallor och gummistövlar härmodagen av Tomten. Nu vill jag ha Tålamod. Lots of it! Jag struntar i väder och kläder, bara jag får bli begåvad med en dos tålamod så skulle jag bli glad.

Karriärtips!

Publicerad 2012-01-02 19:00:23 i Allmänt,

Med tanke på tidigare inlägg, så hittade jag ett personlighetstest jag gjorde..... Hm.. Skådespelare eller musiker låter ju skoj!


"Din personlighetstyp:
Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker"

Nyårslöften?

Publicerad 2012-01-02 18:53:24 i Allmänt,

Nej, inga sådana. Det var längesen man slutade med det... däremot så inträffar alltid samma sak på sommarsemestern och första dagarna på ett nytt år... Man funderar på vad man skall bli när man blir stor. Vet inte varför, men så är det. Finns det verkligen ingeting man är bra på , så man kan byta baran helt, eller bara ta en ny lite sväng mot nya utmaningar och kanske ny sysselsättning? Finns det inget som bara kan ramla ner som en polett i huvudet , som gör att man kommer på att "AHA! det är ju det här jag skall göra!". Skullle vilja att jag fick en sådan "aha-upplevelse" nu. Komma på vad jag skulle vilja läsa , eller lägga tid på. Men inget har hänt hitills. Jag får fundera vidare helt enkelt.

God början!

Publicerad 2012-01-01 12:22:08 i Allmänt,

Slut på 2011 i goda vänners lag. Underbart uppbokad dag.. fika hos älskade mamman, födelsedagsfika hos finaste vännerna, och en fantastisk god middag och trevligt samt efterlängtat umgänge med finaste L och J. Förrätt och Varmrätt på ett ställe, sen efterrätt på nästa (hemma hos oss)... Lite skype med bästa svägerskan och svågern, sen hämta son och flickvän kl.2.00 i natt... Sovit som en kratta, snett och vint och nacken värker.. men vad gör det.. ? Nytt år , nya friska tag och nya spännande saker (hoppas jag).  På övervåningen snusar sonen och flickvännen, och själv sitter jag i soffan med älskade mannen och dricker kaffe. Livet är härligt!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela