.

Ansvar

Publicerad 2011-05-31 16:46:09 i Allmänt,

Funderar hur man skall få en gruppering att känna ansvar. En mening fastnade jag för på wikipedia
"En uppgift som är så väldefinierad att det kan bli sanktion om inte uppgiften utförs"

Hm... då är det sanktioner som fattas. Värt att fundera på!

Aufgussbastu

Publicerad 2011-05-29 19:11:35 i Allmänt,

Idag stack jag och mannen till himlabadets relaxavdelning på förmiddagen och fira lite bröllopsdag. Trodde det skulle vara mycket folk där... vi var ensamma! När vi kom dit var det en person till förutom vi, men sedan försvann hon och då var det bara vi + personalen. Vi fick en exklusiv Aufussbastu utav Sara i personalen som hade luskat ut att vi var "mer än bara vänner" , och när vi kom ut därifrån doftade vi Rosenträd, apelsin och lavendel (som skulle öppna upp våra sinnen och göra oss ännu mer romantiska enligt Personal-Sara)

Det är inte varje dag man får hela relaxavdelningen för sig själva. Efter 2,5 h promenerade vi ut därifrån mosiga, avslappade och väldoftande.... och kanske lite mera romantiska än tidigare!

Bröllopsdag

Publicerad 2011-05-29 19:06:41 i Allmänt,

Säger som kollegans kompis skrev till sin fru på en kort när de firade bröllopsdag (den 24:e i ordningen).
"24 år, kan bli fler"
Fast jag får säga 1år, kan bli fler till min man!

Spring Ullis , spring!

Publicerad 2011-05-29 18:59:44 i Allmänt,

Nyss inkommen efter en springtur med en lycklig hund. Vi lyckades nästan pricka in oss mellan två regnskurar. Å andra sidan hade det inte spelat någonroll... att sticka ut och springa längs efter ån är faktiskt en utav mina nya favoritsysslor - TROTS att jag inte jagar en stor eller liten boll.... Nu är det fyra sommrar sedan jag slutade med fotbollen... men jag kan nästan drista mig till att det är rätt skönt att bara springa ändå , utan att jaga boll... Inser dock att jag antingen måste ha en boll, eller en bra omgivning för att tycka det är kul och en bättre omgivning en längs med ån finns nästan inte. Till på köpet får jag en toklycklig (och blöt) hund. Kan inte bli bättre.

"Blocket- hund"

Publicerad 2011-05-25 16:13:05 i Allmänt,

Idag är hon en sån där blockethund man annonserar ut och skriver "säljer pga. ändrade familjeförhållande"
Det som det EGENTLIGEN betyder är att hon har rivit loss lite tapeter inne på kontoret.....hon är med andra ord väldigt billig just nu!.

Vackert

Publicerad 2011-05-23 21:19:22 i Allmänt,

Allstå.. en som påstår att det är en slump - släng dig i väggen!
Spring efter selångersån en vacker sommarkväll så kommer du på andra tankar.

Terapi

Publicerad 2011-05-23 21:15:52 i Allmänt,

Gav mig själv den bästa terapin som finns. 20 minuter senare är man en ny människa!
Tänkt att ut och springa kan vara så läkande... att dessutom göra det när solen står lågt och skimrar mellan träden så vackert, är galet rogivande

Ring en vän

Publicerad 2011-05-23 21:13:50 i Allmänt,

Det är underbart. Har en fantastisk sådan som man bara kan sms "kan jag ringa och bolla en sak??"
Får tillbaks ett "yes, call me anytime!"
Å så ringer man och pratar av sig i 1,5 h.
Det är en bra vän. Nu har jag sorterat lite i huvudet.

som en skilsmässa

Publicerad 2011-05-23 11:30:06 i Allmänt,

... kan det kännas att skiljas från vänner som betyder myket för en i ens liv. Men vindarna blåser åt det håller, gäller bara att hålla i sig och vara ödmjuk och se vart det leder  och vad som kommer efter att de inte finns i sammanhanget längre.
Planerar dock en stor kidnappningsinsats och någonstans att låsa in dem på, men det är en bisak...

Jordens undergång...

Publicerad 2011-05-19 17:33:11 i Allmänt,

Är tydligen nu på Lördag enligt en profet. Tyckte att en utav kommentarerna på aftonbladet var klockren.
"Synd om det sker nu lördag, nu när det äntligen skall bli fint väder"

Serviceinrättning

Publicerad 2011-05-18 18:16:45 i Allmänt,

Var hos frissan igår, och tandläkarn idag... detta fick mig att ta upp en diskussion med (världens bästa)min tandläkare Svante om att det borde finnas "allt- i-ett". Jag menar.. varför gå till frissan ena dagen, tandläkarn nästa, synundersöknng den tredje, hälsokoll den fjärde ??- nej, slå ihop allt vetja!
Det började med att jag tyckte att han också skulle byta ut sin undersökningsstol till en massagestol, så man åtminstone kunde få lite massage medans han grävde i munnen (eftersom jag fick sitta i en sådan hos frissan dagen innan) .. å sen var diskussionen igång. Svante är väldigt trevlig och väldigt rolig. Vi satt och spåna om vad han skulle vinna på att erbjuda andra tjänster samtidigt som man fick tänderna kollade. Han skulle ju kunna passa på att ta bort näshår, kanske ge fotmassage och trycka in lite botox i läpparna...
Det är svårt att skratta med munnen full med fingrar och metallverktyg, men en rolig stund i tandläkarstolen hade jag idag!

Om ni om några år kommer till ett ställe där man i dörren kan bocka i vad man vill få gjort (klippning, vaxning, massage, mammografi, nagelförlängning .. etc.. , så kom ihåg att det var min och Svantes idé!

Kroppen

Publicerad 2011-05-17 15:20:18 i Allmänt,

SKA bara fungerar. Man får perspektiv på hur bra man har det när det helt plötsligt inte fungerar.
Att inte kunna böja sig ner och knyta sina egna skor helt plötsligt känns ju rätt så skrämmande.... Kan väl stå ut när jag vet att det är tillfälliga svackor och att man vet orsaken... men visst blir man lite ställd när man annars bara tar för givet att man är stark och kan lyfta tunga saker , vara ute och springa, idrotta och röra på sig  - till att man inte ens kommer ur sängen utan mannens hjälp....  ..det är helt klart MYCKET roligare att tas sig NER I sängen med mannens hjälp....

Aj, aj , aj...

Publicerad 2011-05-17 15:15:51 i Allmänt,

Dumma rygg , dumma rygg .... bäckenbottenplattorna på olika höjd. Tack för det.
Nåja, jag var söt i ett par platta tunna sneakers. Fast det är inte värt det efteråt.

Mus i vårt hus

Publicerad 2011-05-09 16:26:22 i Allmänt,

Att ha en liten mus i huset som man vet om under diskbänken och som man kan höra lite då och då,  är väl helt Ok med tanke på att man bor i ett gammalt trähus... men att möta den öga mot öga i hallen en kväll..... njae... DÄR går nog gränsen!

Hos sig själv

Publicerad 2011-05-04 14:41:04 i Allmänt,

"Att hitta lycka hos/i sig själv är svårt, men att hitta det hos andra är omöjligt"
Tänktvärt. Gäller både glädje, kärlek och allt annat också...

Tuff kärlek

Publicerad 2011-05-04 14:04:59 i Allmänt,

Satt och pratade med en vän idag som går igenom en tuff period. Vi pratar väldigt ofta och bollar livet stora frågor hela tiden. Vi är tre som brukar prata. Vi har olika roller har jag märkt, vilket inte är så konstigt eftersom vi är olika personer. Den andre coachar mer pedagoiskt och lugnt kanske och ger mycket utrymmer för personens egna process. Försöker få vår vän att reflektera själv genom lite input. Jag däremot reagerar och agerar högt och kraftfullt och säger ofta mycket tuffare saker och  är mer rak på sak.
 Jag skulle nog påstå att jag delar ut kärleksfulla örfilar ... har tänkt på det där.. och undrar ibland om jag är för hård, för rak.
Men idag fick jag ändå bekräftelse på att mitt sätt är bra, iallafall för henne, för hon säger att hon verkligen förstår när jag pratar klarspråk och att det är det hon behöver. Hon behöver oss båda, fast på olika sätt.
Det kändes skönt. Mina ord får henne att haja till och att hon börjar se saker på ett annat sätt.

Jag är förstående och är den som stöttar till 100%....men lullar med, gör jag aldrig. 

Gå in och be!

Publicerad 2011-05-04 13:52:00 i Allmänt,

Så brukar min käre vän säga till sin äkta hälft P,  när han blir så där rastlös och måste fixa och ha projekt (samma man som nedan). Då brukar frun säga åt honom att gå in och be en stund, för att lugna ner sig lite (eftersom hon själv som hans fru helst bara vill sitta i soffan och vila)

Jag höll på att skratta ihjälp mig när jag hörde det. Alltså... inte för att jag inte tror på bönens kraft , för det gör jag... men jag kan se mig själv springa in i sovrummet så fort jag blir rastlöst om måste hitta på nått proejkt (som i såfall skulle bli kanske typ 9-10 ggr på en lördag) ,slänga mig ner på knä och be en stund och sedan komma ut och vara mer lugn. Jag var tvungen att fråga G vad som brukar hända efter att han har bett.

- Jamen när han kommer ut är han lugn och då säger han till mig... äsch! Vi tar och sätter oss och dricker lite kaffe istället, precis som jag vill!! säger fru G.

Nåja, om jag måste springa in och be var femte minut för att jag är rastlös  och min man inte vill jobba med något projekt hemme så vet jag minsann vad jag skulle be om!... å inte är det samma som P förmodlingen.







Fru byter man, eller?

Publicerad 2011-05-04 13:43:43 i Allmänt,

Det finns en massa konstiga serier på TV numera. Mamma byter bo, Semesterduellen etc... båda går ut på att man skall byta upplevelser med varanda för att kanske vara tacksam över det man har , och främst att få en annan syn på tillvaron... det mer finstilta i programidén är väl att visa upp konstiga och extrema människor.. men det är en annan sak.

Satt och pratade med en kär vän över en lunch för ett tag sedan och vi kom fram till att hon egentligen borde leva med min man och jag med hennes. Hennes käre man är som mig... otroligt rastlös, och en person som måste hålla på hela tiden att snickra, fixa och ordna. Själv är hon som min... en sån som njuter av att bara gå omkring och finnas till, och som inte måste göra nått alls , förutom att ta en kopp kaffe till.

Vi skrattade lite och sa att vi borde egentligen byta med varandra, fast när vi väl tänkte efter så insåg vi att mitt liv med hennes man skulle nog bara bli en enda stor tävlan och stress... typ "vem tapetserar flest rum på kortast tid, klara färdiga, gå!!" och hennes liv med min man skulle bara vara ett hem i total ordning och med ordspråket "manjana, manjana".
Så kombinationen mellan henne och hennes man och samma för oss, är nog bäst ändå.... fast tanken är ju lockande... man kanske kan få "låna" honom 1 vecka känner jag... då skulle liksom allt på vår ATT GÖRA-lista faktsikt snabbt bockas av, samt att min man äntligen får rå om en fru som sitter brevid honom i soffan och kanske t.o.m tar en eftermiddagslur helt plötsligt!!!!! och är bara så där löjligt tillfreds....
Jag menar... bara en vecka?

Träningsnarkoman...

Publicerad 2011-05-04 13:35:20 i Allmänt,

Sen kan man ju i och för sig bli allt för "HÖG" på det... det står också:
Endorfinutsöndringen kan leda till "träningsnarkomani", vilket är en kombination av kemiskt beroende av endorfin och ett psykist beroende.

Men av alla saker i världen man kan bli beroende utav, så tycker jag att detta ändå är en bra sak att bli beroende av. Min kropp mår verkligen dåligt av att inte röra på sig , så enkelt är det, och så har det alltid varit.
Jag är inte träningsnarkoman nu, men vet att jag har varit det och behovet att att få röra på sig sätter sig direkt i huvuet och jag får nästan panik om det går för många dagar utan att kroppen har fått jobba.
 
Det kan visserligen gå till överdrift ibland, men det behöver faktiskt inte vara ett pass på gymmet, eller en springtur i skogen , eller blodsmak i munnen som jag måste ha - men därmot hårt kroppsarbete.
Detta kan ibland visserligen gå till överdrift... men det är nog därför jag måste flytta på en stor skärphög som vi har i vänstra hörnet av trädgården, till den andra skärphögen vi har i högra hörnet och på andra sidan av trädgården - FAST det egentligen om några veckor ändå bara skall slängas. Men (dels är det snyggare att ha en stor hög man kan täcka över), å så är det nog mest för att min kropp behöver jobba. DÅ mår jag bra!

Så min käre man får stå ut med att jag vill och ensvisa med att bära tunga saker själv, att flytta runt prylar, storstäda i förråd, och bära saker fram och tillbaks. Det är bara ett annorlunda sätt att träna på!

Endorfiner

Publicerad 2011-05-04 13:28:04 i Allmänt,

Hormonet påverkar vår vilja att sova, äta och dricka. Endorfin utsöndras bland annat vid skratt, stress, motion. En studie har visat effekten av endorfin, mätt i milligram morfin injicerat intravenöst, att 45 minuter högintensiv löpning gav samma effekt mätt i smärthämning vid termisk provokation, som vid injicering av 10 mg morfin.

Skulle vilja spara lite sånt här på burk!

Igår sur och tvär och irriterad när mitt träningspass på lunchen inte blev av. Tog istället en kort springtur på lunchen idag istället och vips, känner jag mig lite mer hanterbar och på bra humör.


Vilken härlig självläkande medicin för humöret!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela