.

Nyårspromenad

Publicerad 2011-12-31 13:45:29 i Allmänt,

Började förmiddagen med en härlig promenad i det vackra vädret med hundarna upp till älskade mamma för lite FIKA. Härligt!
Har världens bästa hundar, man, mamma, syskon,familj och söner... känner mig lyckligt lottad.

Sluttampen

Publicerad 2011-12-30 09:37:45 i Allmänt,

...sådär ja, nu är snart 2011 till till slut och nytt år står för dörren. Ett år fyllt med massa trevliga saker, men också mindre roliga. Hösten har varit ovanligt tuff, men som kungen säger "nu vänder vi blad"... och möter ett nytt år och lite nya krafter och nya roliga saker att göra.

Sova sova säng...

Publicerad 2011-12-27 11:28:18 i Allmänt,

....blev det lite av i natt. 4 timmars sömn totalt och då var det inte sammanhängande. Bara en sån där konstig natt då inte sömnen infann sig. Sen är hela huset fyllt med tonåringar som LANAR och härjar... vilket är jättemysigt, men när man dessutom inte kan sova, så hör man ju därmed även allt man annars inte hör. Idag vet jag inte hur jag skall fixa dagen. Kaffe?

Rastlös

Publicerad 2011-12-26 17:33:12 i Allmänt,

Enligt WIKI:
"Rastlöshet är en oro i kroppen som gör att det är svårt att slappna av eller sitta still. Rastlöshet kan vara en effekt av fysisk eller mental understimulering men också en effekt av oro som kan uppstå från ångest eller änglas eller som ett personlighetsdrag inte minst hos småbarn och barn i puberteten"

OK. Jag är 40 år, alltså inte i puberteten, så det är väl ett personlighetsdrag.

Teknikens värld...

Publicerad 2011-12-26 17:30:16 i Allmänt,

Kan man SMS "the talk" tro? :)
"du..öh... alltså...mamma vet att du redan vet... men ändå... öh... kör försiktigt... typ... "

En annan dag..

Publicerad 2011-12-26 16:20:01 i Allmänt,

Är det idag. Annandagen. Varför det nu heter så? Känns verkligen som en "annan dag". Skulle åkt iväg till skogen idag och träffat storasyster, men efter nattens arga tant Dagmar (storm) så kändes hala vägar och varningar på radion inte som någon bra idé. Vi skulle avvakta lite... 2 timmar senare än tänkt begav sig resten av syskonen iväg, men vi valde att vara hemma. Nu fick jag nyss ett sms "vi är utan vatten och el"... så nu kändes det som ett bra beslut. Armen värker, rastlöstheten är värre än vanligt, känner mig helt off idag. Kanske bäst att bara gå omkring i min onepiece och bara försöka vara lite. Ha hängt armen i en hemmagjord mitella, eftersom den värker värre än vanligt. Detta är verkligen en konstig dag. En helt annan dag än vanligt helt enkelt.

Sång och julstämning

Publicerad 2011-12-25 11:31:55 i Allmänt,

Den årliga julaftons-midnatssgudstjänsten gick som vanlig av stapeln igår. Systeryster och jag sjöng en sång. Massor med ljus tända, härlig musik och julstämning... en stående inslag varje år.

Tofs som luktar kanel

Publicerad 2011-12-25 11:30:00 i Allmänt,

Vi hade vår årliga julklappslek vi vuxna.... tärning och byte av presenter på tid. Riktigt skoj varje gång. I år var det dubbla trisslotter och ett rolig spel som var eftertraktade. Mannen vann till slut exklusiv choklad och jag ryckte till mig en tofs som luktar kanel. Passar riktigt bra i dörröppningen mellan kök och vardagsrum! Kanske köper jag en själv faktiskt!

Snyggt par mannen och jag

Publicerad 2011-12-22 23:21:31 i Allmänt,

Jag borde vara trött som en gnu, efter två intensiva veckor med tidiga mornar och flygresor, men går på någon slags överslagsenergi. Jag orkar fast jag inte orkar. Och mannen.. ja han är så gott som invalid med sin stela kropp. Hur skall detta sluta? Jag skulle vilja och behöva sova hela julhelgen, och mannen kommer knappt upp i soffan även om han vill.  God Jul

Parmiddag...

Publicerad 2011-12-22 23:19:12 i Allmänt,

...kan man ju faktiskt kalla det. Idag åt vi middag. Mannen och jag + storebror med flickvän. Det bara blev så. Tänkte först på det i efterhand. Värsta parmiddagen! Mohahhahhaaaaaaaaa

20 personer i vardagsrummet...

Publicerad 2011-12-22 18:52:53 i Allmänt,

Det går nog. Tror jag. Det SKA gå. Eller vänta. Vi sätter 6 småttingar i köket. 13 vuxna och en miniperson i vardagsrummet. Då går det. Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Lustgas tack!

Publicerad 2011-12-22 18:51:41 i Allmänt,

På väg till dagens tandläkarbesök som lillebror skulle göra, så undrade han på vägen in om det gick att få lustgas... han var helt säker på att han hade ett hål, även om det var längesen. Och mycket riktigt! 3 bedövningssprutor senare så kände han ändå av lagningen och i väntrummet satt hans kära mor med svagt hjärta och bad en bön om att det inte skulle göra så ont, men det gjorde det tydligen...  Hans kind och läpp är dubbelt så stora och han läspar lite lagom gulligt, samt drägglar när han skall äta.... Men nu är det gjort iallafall. Gummiklubba nästa gång?

Fin vänskap

Publicerad 2011-12-22 18:48:27 i Allmänt,

Himla mycket tjat om storebror. Men han har en bästa kompis. Dom är tajta, och då menar jag supertajta. Känns som en extra son. Jag och mannen åkte dit häromkvällen för att hjälpa till och fixa internet som strulade... igår kom hans mamma med en julgrupp som tack från extra sonen. TACK!

Julklapp...

Publicerad 2011-12-22 18:47:13 i Allmänt,

storebror fick en julklapp av sin allra bästa kompis. En borat-baddräkt. Det kallar jag kärlek!
Nu planeras det att han skall ha den på nästa sommars fysträning......

Pusskalas i soffan...

Publicerad 2011-12-22 18:44:54 i Allmänt,

En väldans söt liten tjej har fångat världens finaste storebror och det är pusskalas i soffan. Hon är fin och han är helt fantastisk. Min son med ny flikvän. Känns väldigt bra.

Stolt mamma

Publicerad 2011-12-22 18:44:03 i Allmänt,

..har jag alltid anledning att vara, men efter denna höstens prövningar så är jag ändå lite extra stolt. Säger som Kungen : "Nu vänder vi blad"

22 minuter

Publicerad 2011-12-22 18:42:45 i Allmänt,

Efter att ha tillbringat nästan de hela 2 sista veckorna i Stockholm så här lagom innan jul så kände jag mig smått uttrasad i morse då jag insåg att en utav julklapparna jag TRODDE var klar... inte var klar. Tog en tur på stan på lunchen utan någon som helst förhoppning på några inköp... men döm om min förvåning.... in i första butiken... En julklapp - Check!... in i nästa butik.... 3 julklappar- check!.... in i en tredje butik... en julklapp till - check!. På loppet av 22 minuter gjorde jag dom sista inköpen och nu känner jag att jag att det kanske kan blir en dag INNAN jul som går i "mys-tofflor-tecknet", så man slipper köra ända in i kaklet så nära inpå. Imorgon står bara 2 saker på agendan, varav en är att gå ut i skogen och hämta granris. Känns som att jag borde kunna hinna med det imorgon!

ELIT!

Publicerad 2011-12-10 21:18:36 i Allmänt,

J18 Kovland hockeylag skriver historia och går upp i ELIT-spel!
Stolt mamma! Tänker dock lite extra på min "plastson" Igge som bröt benen idag under matchen. Men jag hoppas lite elit-seger tröstar!

YR

Publicerad 2011-12-10 13:29:54 i Allmänt,

yrseln håller i sig.... Skulle med hockeybussen idag. Mest för min egen skull.... sonen bryr sig ju inte och vill helst inte att jag är i bussen... men för min egen skull... och för exmannens skull.. Nu blev det inte så. YR i bollen... och lite nere på backen typ. Den blir en dag fylld med tankar i huvudet som bara måste snurra.. bara låta dom göra det helt enkelt.
Kanske därför jag är yr

Samma fast ändå inte..

Publicerad 2011-12-09 08:57:38 i Allmänt,



Nästan likadant kort, fast inte riktigt samma ändå. Barn och ungdomskören fick lite berömmelse och äran att få stå på en stor scen igårkväll tillsammans med Pernilla Wahlgren, Christer Sjögren och Gunhild Carling. Efter en väldigt lååååååååååång väntan gjorde dom trots allt succé. Känns som en bra avslutning för min del.

Lycklig...

Publicerad 2011-12-08 16:04:09 i Allmänt,

Över helgens musikaliska resa. Vi överträffade oss själva och jag hade träningsverk dagen efter. Det måste ju ändå betyda att jag gjorde det jag skulle. Hoppas det går att plocka fram känslan som vi hade i lördags när som helst från minnet och hjärtat.

One down... one to go

Publicerad 2011-12-08 16:01:03 i Allmänt,

5 eller är det 6 år senare.... Nu är det snart slut på denna epok. Rätt eller fel. Just nu känns det bara rätt och det ju huvudsaken. Nya och andra utmaningar väntar hoppas jag.

Barn ,ungar och små vuxna

Publicerad 2011-12-08 15:44:33 i Allmänt,

Först är dom barn. Sen ungar. Sen blir dom små vuxna. Gah!
Nu skall minstingen "in på stan" och strosa med polarna.
Vad skall ni göra? fråga jag.
-Njae.. inte särskilt, "hänga runt liksom"

Sist han åkte in till stan hamnade han till slut på Statoil där han när jag ringde var i full färd att köpa en Capuccino med 5 sockerbitar i??.. Sen kom han hem som en duracellkanin och sa att han kaffet smakade utsökt!
Jag vet inte ja.... å andra sidan får han hellre köpa en capuccino än en dosa snus. Det finns ju värre saker menar jag.
Sen vill jag bara lägga in mitt veto mot att dom växer och blir"stora". Sluta genast med det.

Kändisar Kändisar...

Publicerad 2011-12-08 15:41:43 i Allmänt,

..först konsert med Samuel Ljungblahd, ikväll med Christer Sjögren och Pernilla Wahlgren... hur skall detta sluta?
Nåja, gäller att ligga i topp.

Svettig panna...

Publicerad 2011-12-01 19:32:40 i Allmänt,

jag är aldrig sjuk. jag menar ALDRIG... verkligen aldrig. lite småhänging kan jag vara, men aldrig S J U K.
Det händer inte. Ingen sjukdag på jobbet på flera år. Nu känner jag mig lite svettig i pannan. Känns som en otroligt bra laddning inför genrep och vår största julkonsert ever. Kanon.

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela