.

Flunsan...

Publicerad 2008-12-31 12:15:37 i Allmänt,

....slog till hos dem vi skulle fira nyår hos. Nu letar jag febrilt efter något att äta till kvällen när vi helt plötsligt blir hemmavid och ensamma. Kan man göra en förrätt på lingonsylt och torr julskinka?
Nåja. Än har inte Hemköp stängt, tack å lov.......
Gott Nytt!

Skadeläget...

Publicerad 2008-12-29 20:49:55 i Allmänt,

Det blev aldrig 6 veckors gips och 10 veckors sjukgymnastik som jag befarade då jag skulle delta på lillebrors familjematch (hockeyavslutning i söndags). Jag hamnade i omklädningsrummet istället för att måla om det, medans matchen pågick. Lillebror var lite besviken på mig, eftersom han så gärna ville att jag skulle delta (eller rättare sagt skämma ut mig).  Men vi skall ta en tur någon dag själva på bostadsområdets isbana (vid mörkrets inbrott om jag får bestämma).
Nåja, tack vare att jag slapp skador av hockeydeltagandet, så kunde jag vara med på den sedvanlig innebandyn på söndagskvällen. Därifrån åkte jag dock med ett ögonbryn som i dag skiftar lite i rött.
Om det var en armbåge eller en ribbstol i vägen minns jag inte riktigt.

Nuläge

Publicerad 2008-12-29 20:34:47 i Allmänt,

Brasan är tänd. lillebror försöker desperat grilla marshmallows.... Det är mysigt att bara softa och vara tillsammans... jag tror visst det kallas lediget?

Kraften tog slut...

Publicerad 2008-12-29 20:33:22 i Allmänt,

Idag skulle vi skrida till verkat. Nu skulle äntligen pannan i pannrummet ner!!
Där har den stått i vägen i nästan 3 år nu... (sen fjärrvärmen drogs in)..detta har resulterat i totalt NOLL framkommlighet, inga verktyg hittas och alla saker vi skulle behöva förvara ligger huller om bullar överallt. Men idag skulle det ske. Åbäket skulle ner och det skulle bringas ordning i pannrummet en gång för alla. Vi handlade sågblad, munskydd och öronproppar. Det gick skitbra!! .......... i 20 minuter. Plåtskalet runt pannan for av rätt så fort, men sen tog det stopp. Ingen idé att fortsätta. Vi ringde en fackman istället. Han kommer efter nyår..... Kosta vad det vill.

Gick upp och tog en kaffe och sen tog krafterna slut. Om det var för att förväntningen på att få ordning och att jag såg framför mig en arbetsdag av nytta snörpligt ta slut, eller om det är något annat, vet jag inte -men resten av dagen har jag haft fullt sjå att hålla mig igång. Mest suttit framför brasan och lyssnat på min ljudbok, fikat, beställt middag (Japp....det finns röda små bilar som åker ut med pizza, helt fantastiskt). Nyss varit på macken och handlat powerdricka till mig själv för att hålla mig vaken en stund till. Snart film på stor bioduk och tidigt i säng skulle jag tro...

Nåja, nya tag imorgon , då med siktet på att handla det sista till badrummet... dörr och fönsterlister. Kanske kraften återkommer då?
Ja jag vet - jag är konstig.. men det är skönt att arbeta hemmavid. Kalla mig knasig , gör gärna det - men så är det!

Skön kväll

Publicerad 2008-12-29 20:25:42 i Allmänt,

I lördags hyrde vi badtunna tillsammans med svåger och svägerska.
En kall vinternatt som tillbringades i en varm tunna.... ljuvligt!

Bambi på hal is...

Publicerad 2008-12-27 12:57:24 i Allmänt,

Imorgon är det föräldramatch mot sonens hockeylag. Jag stod ofta på skridskor när äldsta sonen var liten (typ 10 år sedan) och var helt OK på det.  Men som sagt var... 10 år har passerat och jag föredrar nu underlag som inte är halt, innebandydojor och innebandyklubba... Men eftersom man är tävlingsmänniska, så vill man ju inte skämma ut sig fullständigt imorgon, så jag bad lillebror följa med mig bort till områdets isbana så jag skulle få testa mina gamla bandyrör inför morgondagen.
Jag sammanfattar de med lillebrors mening han sa i bilen på väg tillbaks hem.
"jahapp!, då har man sett något nytt... "

Dan före dopparedagen....

Publicerad 2008-12-23 19:38:19 i Allmänt,

...skulle bli en soft dag. Endast 2 julklappar kvar att fixa. Problemet var bara att jag råkade prova den klänning jag hade tänkt att ha på mig i gårkväll och upptäcker att den sitter VÄLDIGT tajt... har nog gått ut något kilo sen förra hösten...
Så dagen ägnades åt att handla kläder åt mig helt plötsligt??!?!? Dessutom skall jag och vänner sjunga på midnattsgudstjänsten imorgon på Julafton, och där har 1 låt plötsligt blivit 4 på ett nafs...så öva lite måste man.
MEN!!, nu pustar vi ut. Skinka står i ugnen och det doftar gott i huset nu av både julgran och griljerad skinka. Julkapparna inslagna och sönerna nöjda som fått tjuvöppna en julklapp idag.

Det blir nog jul i år också.

God Jul kära vänner!

Inte så viktigt..

Publicerad 2008-12-13 13:34:42 i Allmänt,

Sonen spelar trummor och är med i olika musiksammanhang på skolan.

Man får vara glad om man får höra något. Beröm får han överallt, men man

själv får knapp vara med och lyssna.

Igår morse informerade sonen lite snabbt att han måste tillbaks till skolan på kvällen.

Varför då säger jag?

Jo.. men alltså jag skall spela (Lucia) ikväll för berörda föräldrar...

ÖH?.. är inte jag berörd, frågar jag.

Nämen alltså , du behöver inte komma. Det är onödigt. Det är typ bara några låtar liksom..
- Men jag vill ju lyssna när du spelar, säger jag.

- Äh, det är ju bara på några låtar, det är inget viktigt


Nänä.... Men tala gärna om när du är med i melodifestivalen i god tid bara är du snäll

Att pyssla äro rogivande...

Publicerad 2008-12-13 13:33:00 i Allmänt,

....Såvida man inte kastar pärlor och silverkedjor över vardagsrumsgolvet. Tänkte vara lite kreativ till jul

Det kan ju då vara bra att se till så att kulorna kommer in i det snöret man har köpt.


Suck, det var ju det jag visste. Ge mig en hammare och spik så bygger jag nått redigt istället.

Att blidka en besiktningsman...

Publicerad 2008-12-13 13:31:10 i Allmänt,

... tänkte min Kollega M göra igår. Hon kom till jobbet i fina rödmålade naglar. När vi sa att hon var fin så fnös hon och sa:

- Tja, jag skulle ju besikta bilen imorse och tänkte göra mig kvinnlig och fin inför besiktningsmannen så det skulle gå bra..

- Hur gick det då frågade vi nyfiket

- Äh, jag glömde ta av mig vantarna...


Bilen fick en anmärkning med andra ord...men bra försök!

Blåtira

Publicerad 2008-12-05 14:20:37 i Allmänt,

tja inte blir det mycket blogginlägg nu förtiden... , men idag är jag ledig - så då måste jag ju skriva!.... tänka tänka tänka... Hm..... Jo, nyss öppnade jag ett skåp. Det dumma var att jag missbedömde avståndet och stack fram huvudet och tjong!
Så nu sitter jag med en påse snö och trycker mot näsbenet. Kom just på att jag skall ha konsert i helgen och att jag riskerar en blånad i fejset.
starkt jobbat

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela