.

Vad hände?

Publicerad 2008-11-23 11:03:34 i Allmänt,

... sonen har fyllt 14.
Fjorton år. Tonåring och en ung man. Han är fin. Han är min förstfödde. Tittar på honom och tänkter "är han min?"... det värmer i hjärtat och kärleken sköljs över mig.
Nyss fick han plats i mitt knä. Nu är han lika lång som mig. Jag försöker stjäla en kram då och då...vågar inte hålla kvar för länge, men njuter och andas in din doft så mycket jag kan varje gång. Om du bara visste hur mycket jag älskar dig.

Flingor...

Publicerad 2008-11-23 10:58:12 i Allmänt,

Visst kan man äta flingor varje dag till middag?
Det skulle underlätta för mig om inte annat

Stad i ljus...

Publicerad 2008-11-23 10:57:26 i Allmänt,

Igår var det "Lyslördag" på stan. Barnkören fick sjunga på den stora scenen och gjorde körledaren stolt som vanligt. Otroligt vacker när staden sakta tändes upp till tonerna av stad i ljus.. Mäktigt, vackert och otroligt fint. Hoppas på att detta blir en tradition nu.

Jämt fördelat..

Publicerad 2008-11-23 10:56:01 i Allmänt,

..jag sitter och febrilt letar maträtter för att få lite inspiration till veckans matsedel och resten av familjen ser på film. Det är jämt och bra fördelat.

Tonårsperspektiv

Publicerad 2008-11-14 09:54:54 i Allmänt,

Åkte tåg igår och hade två tonårsgrabbar bakom mig. Hörde ena pojkens konversation med sin käre mor i telefonen.
Han skulle inte komma hem förrän midnatt och ville att hon skulle tvätta hans kläder.
-Va? nämen, vaddåra... då tänker jag inte gå till skolan imorgon!! Jag bara måste ha mina brallor
Förmodar att mamman nyss har sagt: men jag hinner inte tvätta och kläderna hinner inte torka tills imorgon
För sedan säger killen
-Men om man tar hårtorken då?

Undra om han gick till skolan idag?

Vilken religon tillhör du?

Publicerad 2008-11-14 09:39:27 i Allmänt,

Lillebror kom hem häromdagen och berättade om en konversation han hade haft med en klasskompis.
-Mamma, han sa att han inte trodde på Gud och var Kristen
- Nähä, säger jag - vad sa kompisen att han var då?
-Jo, han säger att han är Portogés.....

Öh.... under vilken gren det är av vad?

Lättroad

Publicerad 2008-11-14 09:36:25 i Allmänt,

Lillebror är en påhittig kille. Nu har han kommit på en rolig lek för honom och hunden... Lillebror lägger sig på golvet, drar upp tröjan och lägger ut hundgodis som hunden glatt slickar i sig - vilket naturligtvis är kittligt för lillebror som garvar glatt. För att dra ut på leken ordentligt så har lillebror kommit på att han skall lägga en godisbit i sin navel.... vilket gör det väldigt svårt för hunden att lätt få tag på den. Hunden får hålla på ett tag, och medans så ligger lillebror och skrattar så tårarna rinner.

Lika glada är vi som får hunden aktiverad för en stund, det handlar bara om fantasi för vad man kan hitta på!

Den pilska perioden...

Publicerad 2008-11-07 09:00:58 i Allmänt,

Var på ett underbart roligt och trevligt utvecklingssamtal med äldste sonen igår. De brukar inte vara så upplyftande , men denna gång var det hans andra lärare, B-G - som höll i samtalen. Vilken skillnad! Vilken störtskön lärare!

B-G tillhör inventarierna på denna skola, snart pensionär och är skolan populäraste lärare med mycket glimt i ögat. Han kallar  alla pojkar för GOSSARNA och under samtalet så är det mycket ros och själva riset (kritiken) gör han på ett sätt som känns bra. "Gossen är en härlig gosse", säger B-G på ett sätt som gör att man t.o.m blir lite rörd.
Det vanliga som vi alltid får höra om sonen i skolan , får vi höra även nu. Rastlös, bråttom, okoncentrerad, slarvig - men ack så trevlig gosse!
BG "vänder" på det hela (koncentrationen) och säger med ett flin till sonen.
: Hörru.. det är kanske Sara du vänder sig om för att kika på när du hela tiden måste vrida dig om i klassrummet? Tja.. hon är ju en fin tös så det kan jag förstå.....
Sonen höll på att dö och tyckte det var oerhört pinsamt.... medans jag och pappan skrattade glatt.
Det pratas om moppar och hur det var på BG:s egen ungdomstid, det pratas om frukost, trivsel, hälsa, fritid och mycket annat.
Sen säger B-G helt plötsligt " ja du..snart är ju ni gossar inne i den pilska perioden ...nu får du tänka extra på koncentrationen.


Jag har aldrig skrattat och haft ett sånt trevligt utvecklingssamtal någonsin. Sonen går därifrån och är så glad över att det var B-G som höll i samtalet. Annars brukar vi gå därifrån med tunga steg.... Fram för fler B-G:s!

För alla...

Publicerad 2008-11-02 18:00:27 i Allmänt,

....dem som inte längre är hos oss. För vår familjs lilla lillan och för sonens klasskompis som miste sin pappa nu innan helgen. 

Helgen som gick...

Publicerad 2008-11-02 15:42:07 i Allmänt,

Härlig långhelg! Började bra redan på fredagen då Kollega M dök upp i vår ytterdörr med en äppelkaka och massor med chockladmuffins!!! Gissa om eftermiddagskaffe blev något extra. Dettta var som tack för att sambon pillat lite på hennes dator. Vi tackade och bockade och åt oss glada.


Sedan kavlade vi upp armarna och slängde upp en tapet i hallen. Det gick på ett kick då det bara krävdes 2,5 våd. Nu är hallen lite upp-pimpad och det känns lite trevligare. Gick tväremot min egen smak - men resultatet blev bra ändå. Inte trodde jag att jag skulle gilla en blommig tapet i rött, rosa och beige-grått.... men skam den som inte vågar prova!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela