.

Mamma är trött..

Publicerad 2009-02-21 11:16:41 i Allmänt,

Äldste sonen hade hockeymatch igårkväll uppe i kramfors, så det blev buss för hela laget fram och tillbaks. Sonen var inte hemma förrän 23.30 igårkväll. Här hemma orkade ingen vara vaken - inte ens sambon som annars sitter uppe hela nätterna. Jag lade mig i soffan och slumra lite för att vara "uppe" när sonen kom hem.
Sonen klev in genom dörren och tittade förvånat in i vardagsrummet. "Var är alla?" , frågade sonen.
"Klockan är 23.30 och vi var trötta, så vi gick och lade oss," hörde jag mig själv säga och kände mig precis så gammal som jag nästan är.

Herregud, har det gått så långt? Att man inte orkar hålla sig varken så länge sonen är ute? Igår var det ju endast hockey han var på. Hm... tänk den dagen är är ute med "polarna".....
Nåja, jag får väl lägga en madrass framför ytterdrörren så jag hör när han kommer hem, så jag kan växla några ord med honom innan han går och lägger sig. För inte tänker jag låta honom komma hem mitt i natten och bara smyga sig ner på rummet. Ett litet hej och godnatt vill jag gärna säga.

Kommer plötsligt att tänka på min egna kära mor som man kunde ringa tidigt på morgonkvisten för att bli hämtad.. hur orkade hon?!?
Nåja, jag fyllde ju som sagt var 38. Även om jag igår kände mycket mycket äldre än så.... ...

Ingen dag i backen..

Publicerad 2009-02-21 11:09:52 i Allmänt,

...blev det. Kära familjemedlemmar blev sjuka så skidresan blev inställd. Men det gör inget. Sitter här och dricker lite kaffe, har redan hunnit slipa lite på min gipsvägg i hallen och snart skall jag iväg och köpa målafärg är tanken. Det är bra att få främmande..... Man får en liten extra spark i baken att göra vissa saker klara... å andra sidan, så har de sett ofärdiga gipsväggar förut... så vi får väl se om orken håller i sig hela dagen.

Bästa kollegan

Publicerad 2009-02-21 11:04:12 i Allmänt,

Födelsedagen började inte så bra. Hunden fick för sig att kissa nere i källaren på hörnet av lillebrors hockeytrunk.. BUT WHY?!?! Det var bara att ta fram skurhinken klockan 07.00 och snabbt svabba upp allt innan det rann in under golvlisterna. Hunden såg lite snopen ut och verkade inte alls förstå varför jag skällde på honom. Han måste ha fått hjärnsläpp helt plöstligt.
Nåja, lite gemensam frukost blev det dock tillsammans med hela familjen. Tonåringen hade lite svårt att förstå varför vi åt frukost ihop, och jag fick påminna honom om att hans käre mor fyllde år....medans lillebror svassade omkring och kramades och pysslade om mig. Inga presenter  blev det heller av olika anledningar. Lite udda morgon.
MEN då kan jag lita på min kära kollega. Vad möter mig när jag kommer in genom dörren, kall och frusen och lite småstressad..... JO.. en liten tvekande sång, och presenter på bordet. Dagen var räddad! 2 ostkrokspåsar, lite chocklad  och en bukett tulpaner. Det bevisar bara att vi känner varandra väldigt väl vid det här laget.
Tack kollega M

Arga snickarn!

Publicerad 2009-02-18 19:59:28 i Allmänt,

Snart skall jag se programmet "Arga snickarn" på TV. Jag blir så otroligt glad över att se på just arga snickarn. För hur mycket vi än är sk. "hemmafixare", jag och sambon - med allt vad det innebär - så blir jag ändå så glad över att inte vi har hamnat så långt ner på  renoveringsbotten som de som är med i  programmet.

Jag kan nu lungt gå in i hallen och kika på gispväggen som jag nyss fått upp, som fortfarande har spackel synligt, som jag inte har slipat klar ännu och tycka att jag är inte så dålig ändå. Vi har ett fungerande badrum, trots att fläkten inte är uppe än. Det är liksom inte katastrof ändå.

Känns skönt att det finns program som arga snickarn för oss hemmafixare som ibland blir lite less. Man får lite plåster på såren och en klapp på axeln ändå. För det kunde ha varit mycket , mycket.. och då menar jag MYCKET värre....

Det är ju inget fel´på han..

Publicerad 2009-02-18 19:22:59 i Allmänt,

Nyss hemkommen ifrån sonens (den äldres) utvecklingssamtal. Det var som tur var den "bättre" läraren som hade samtalet ikväll. Sonen har två klassföreståndare. En äldre snart pensionerande mysfarbror, och den andra, en nervige och äkta glasögonfröken och vassa kommentarer. Tack å lov var det mysfarbrorn B-G denna gång,  och man gick ut därifrån med ett leende på läpparna igen. Förra gången pratade han om den "pilska perioden"... dock inte denna gång, men om ämnen som rör livet i största allmänhet (även hembränt.....).

Men han är helt underbar B-G. Pratar inte bara skola, utan om allt annat möjligt. Frågar intresserat om det mesta. Pratar om allt från frukost, till ishockey och även hembränt.  Som vanligt så är det precis som alltid med sonen och lärarnas kommentarer.  Det vi har hört sen förskolan, dvs. sonen är  en älskvärd, glad gosse med glimten i ögat... MEN ack så surrig....

B-G sammanfattade så bra på slutet.  "Tja, vi kan kort konstatera följande. Det finns inget ont i er gosse. Han är ju inte dum, han har bara lite klåda"

Snart är väl dock den sk. pilska perioden här.. .. men hellre den än den men hembränt i.

En helg med bil och underhållning

Publicerad 2009-02-18 19:18:26 i Allmänt,

Helgen tillbringades mest i vår bil på väg upp till Skellefteå och tillbaks. Men vi fick lite härligt underhållning också bestående sav Melodifestivalen (LIVE) och ett underbart sällskap i form av svåger och svägerskan. Finns inget härligare än kära familjemedlemmar, god mat och dryck och umgänge. I like!

Äntligen kunde jag och sambon dessutom lyssna klart på vår ljudbok vi började lyssna på i höstas på vår långfärd till Norge..
En lite intressant iakttagelse dock ifrån lördagskvällen. Själva förbandet till melodifestivalen var en av kvällens höjpunkter (Förutom Cookies and Beans) . Det säger en del

Kan det bli för fullt?

Publicerad 2009-02-13 15:26:33 i Allmänt,

Har en fundering. En konstig sådan... kanske inte så konstigt att man har ont i huvudet. För det är just precis det jag undrar... Kan man har för många tankar i huvdet så att det till slut blir överfullt? Så känns det just nu. Som om man har alldeles för många som skall trängas på en för liten yta.  Måste sluta tänka. Eller ta bort lite tankar och lägga dem åt sidan en liten stund... så kan jag tänka på dessa tankar längre fram liksom.

Skall försöka bli av med en tanke i taget.
 

Vänster Stövel

Publicerad 2009-02-10 19:37:52 i Allmänt,

Jag saknar en svart vänster stövel. Endast den högra står ensam bakom halldraperiet och ser ledsen ut.  Har nu letat igenom alla
garderober, lådor och sambon har t.o.m letat under sängen....
Märker ni att jag har bloggtorka?...

Makita...

Publicerad 2009-02-10 19:35:05 i Allmänt,

Laga mat utan kastruller är rätt så svårt. Att renovera utan vår MAKITA är helt omöjligt....I LIKE vår skruvdragare..... man får liksom lust att bara fortsätta skruva massor!
ja jag vet.. jag är inte som andra tjejer... Ge mig en vägg som jag kan gå lös på vetja!


Fel ordning, eller...

Publicerad 2009-02-10 19:30:49 i Allmänt,

Idag gick jag ner på jobbets gym och gjorde ett strykepass. Sen gick jag upp igen till kontoret och käkade en kanelbulle...
Kanske inte riktigt rätt ordning...

Vad säger man?

Publicerad 2009-02-09 17:16:56 i Allmänt,

Skall snart iväg till bästa väninnan L som fyller år idag. Säger man att man skall på KALAS inär man är 38 år?
Eller vad säger man?
Lite tråkigt att bara säga "födelsedagsfika". KALAS låter mycket roligare.
KALAS KALAS KALAS!

Snö

Publicerad 2009-02-08 17:02:28 i Allmänt,

Tyckte att det kom mycket snö igår. Men det är ju ingenting mot idag. Om man bara hade vett att hålla sig inne ändå... men nu skall jag snart ut i yrvädret igen... det är bara att hålla hårt i rattten!

Hockeycup i snökaoset..

Publicerad 2009-02-08 16:57:41 i Allmänt,

Igår hade lillebror cup i Nolby hela dagen. De gick till Final och vann!
Det var lite annorlunda att spela på uterink , framför allt när det är snökaos här hemma. Matchen tog dubbelt så lång tid att spela eftersom man fick bryta lite då och då för att skotta planen. Men killarna och tjejerna höll upp humöret och spöade motståndarna med 9-2.   Lite facinerande dock att se vissa i publiken (typ mormor och farmor) i finbyxor och lågskor.....Tacka vetja skoteroverall!

Fredag...

Publicerad 2009-02-06 15:01:00 i Allmänt,

Idag blev det en kortdag på jobbet. Tog helt sonika ut flex ifrån lunch. Är helt yr i bollen idag känner jag. Igår var jag till Stockholm över dagen och det blir liksom en lång arbetsdag från 05.42 till 20.15.... Dessutom sov jag som en kratta natten mot torsdagen (då jag skulle iväg tidigt) Hur smart är det att drömma om att man håller på att missa tåget när man skall upp och åka tåg??... inte så konstigt att jag sov oroligt innan klockan väckte mig strax efter 05.00.

Sen har jag sovit dåligt även inatt. Huvudet är fullt av en massa nya arbetsuppgifter och intryck och dataprogram , så från 03.00 inatt och framåt så har jag sovit oroligt och drömt om den ena formeln efter den andre... så att jag är YR idag är nog inte så konstigt. Jag tog helt sonika ut flex för "vård av hund" idag. Hem och hämta hunden för att ta en härlig lång skogspromenad - precis vad vi behövde både han och jag!. Stannade till hos käre mor och tog en fika. Prickiga systersonen 3,5 år (vattenkoppor) var också där , så vi satt och mös en stund.

Tänkt att det är FREDAG igen... det är sååååååååååååå skönt!
Helgen är fullbokad med hockeymatcher och SPA på söndag... nice!

Hattrick och 2 mål...

Publicerad 2009-02-01 15:50:24 i Allmänt,

Detta blev en "mamma-tittar-på-sönernas-matcher-äntligen-helg". Lillebror bjöd på hattrick (3 mål) i sin match och storebror slängde in 2 mål i sin match idag. Mycket roligt att få bevittna!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela