.

Fasttejpad hand?

Publicerad 2009-12-28 13:35:36 i Allmänt,

funderar på att tejpa fast min hand där mitt onda finger sitter PÅ innebandyklubban ikväll.. det borde gå eller?
Jag vägrar att ge upp... det vore KATTastrof... hajjar ni...?

Julklappen går varm

Publicerad 2009-12-27 18:59:32 i Allmänt,

Lillebror fick en uppskattad julklapp i år - en popcornmaskin! Han är våran popcorn-kung i huset, så nu går maskinen varm skall ni veta. Gott är det också!

Den riktiga familjen

Publicerad 2009-12-27 18:58:49 i Allmänt,

... till vår fosterhund kom på lite fikabesök idag. Mycket trevligt. Hunden kände igen dem förståss och det blev stort kramkalas!

Dagen efter..

Publicerad 2009-12-27 18:57:38 i Allmänt,

..pekfingret är stort och svullet och värker. 10 dagar med antibiotika. Lite lustigt tycker jag att man får äta antibiotika för första gången i sitt liv pga. en katt. Det kan man fnissa åt tycker jag!

Annan sorts spruta...

Publicerad 2009-12-26 23:08:45 i Allmänt,

Väldigt många tar ju svininfluensasprutan i dessa tider, dock inte jag. Kan stolt ställa mig i gänget för "frisk-som-en-nötkärna" Men ikväll fick jag dock en sprut.. inte den som nog är vanligast i dessa tider utan en käck liten stelkrampsspruta. hepp!

Sonen och jag såg tidigare ikväll en katt som sprang över vägen med ett konstigt snöre efter sig... vi gick efter och kollade.. såg ut som att katten satt fast i något. Mycket riktigt.. katten låg och tryckte under en bil och där stack även ett lång snöre med texten "GOD JUL" fram också (mycket ironiskt)... drog lite i snöret och katten fräste.. den satt uppenbarligen fast i snöret (eller tvärtom). Skulle som en sann djurvän dra ut katten och lossa den ifrån snöret..  det tyckte inte katten som när det väl kom fram under bilen istället bet mig rejält i fingret. 3 timmar senare ringde jag primärläkarjouren.. åkte in.. fick en stelkrampsspruta och antibiotika att äta. Kan väl säga fingret är dubbelt så stort och värker.  

Katten var säkert en julklapp till nån med tanken på att den var "invirad" i ett GODJUL-snöre... den som fick den upptäckte nog att den var en elak katt och kastade ut den .. å sen bet den mig.

Har säkert fått rabies på köpet. GOD JUL

Snart ...

Publicerad 2009-12-26 15:32:59 i Allmänt,

äter vår hund upp någon gäst. Strax kommer ett gäng män för att äta chips, dricka öl och titta på hockey. Vår hund vaknade och var sur redan i morse... så detta blir intressant. Det kanske blir chips, öl och blodbad - vem vet?

Trotsåldern..

Publicerad 2009-12-26 15:32:09 i Allmänt,

infinner sig när barnen är 3 år , 6 år och även 15 år. För er som undrar.
Ljuvliga tonåring som retar lillebror så huset skallrar

Jag inviger snart min

Publicerad 2009-12-26 15:31:04 i Allmänt,

Julklapp!
Åker strax till gymmet på jobbet för att träna lite och dessutom passa på att inviga sportbehån jag fick.
Kommer dock att även ha annat på mig - Just in case

Förutfattade meningar..

Publicerad 2009-12-26 15:30:07 i Allmänt,

...är skönt att få ändra. Kul att bli överraskad positivt när man har ställt in sig på något annat. Principer är till för att brytas och ändras och förutfattade meningar att bli precis tvärtom.
Jag är nöjd!

Annandagen...

Publicerad 2009-12-26 13:35:06 i Allmänt,

... lugnet har sänkts sig över huset. Sönerna spelar TV-spel , sambon framför sin dator och jag framför min.
Hundarna ligger nedanför våra fötter och sussar. Härligt med ledighet!
Om några timmar invarderas huset av män som skall se på hockey.. då blir det chips, öl och kycklingspett .. å själv sätter jag mig nog på övervåningen och ser någon bra film :) ... borde egentligen åka till jobbet och gymmet en stund efter all matfrossa..
Jag överlevde dessutom en kort tur till Birsta idag. Skulle byta 2 saker.. hade fokuset klart och inställt - så det gick smärtfritt
God fortsättning allihop!

One down... one to go..

Publicerad 2009-12-21 16:34:35 i Allmänt,

Skulle man kunna säga efter att ha köpt en julklapp till store sonen. Men nu tror jag faktiskt att jag är klar!
Nåja, lite tilläggsköp krävs, men dock inga storköp - det är ju bara så bra!
Ligger dock efter med det där med doftljus till mig själv.....

Västkust-brodern...

Publicerad 2009-12-21 16:31:42 i Allmänt,

Är på väg hem över Jul. För 1 vecka sedan var vi lite oroliga för att det inte skulle hinna komma någon snö, för just då stod man i regnet och geggan och var lite less. Skulle mina stackars små brorsbarn inte få uppleva snö och skidåkning i år?!?!? Ve och fasa! Som den ansvarsfulla gudmoderna som jag är - så måste ju lite pulkåkning gå av stapeln med lille Noel...men allt kändes smått hopplöst. Jag menar.. åka ifrån regniga västkusten 80 mil till norrland, bara för att få ännu mer tråkregn...  
Men nu behöver vi inte vara oroliga längre. Bror och vi ville ha snö - och nu får vi så vi tiger....

Räcker 5 dm?

Publicerad 2009-12-21 16:28:48 i Allmänt,

Men snö?
Det har iallafall kommit OFANTLIGT mycket snö i natt. Promenaden till jobbet tog lite längre tid än vad den brukar eftersom det inte var så plogat.. dessutom valde jag att inte gå efter vägen, utan tog promenadstråket ut efter ån... puls puls... men HÄRLIGT HÄRLIGT! Man får liksom bara klä sig och ta god tid på sig, så är snövädret inga som helst problem - Väldigt skönt att låta bilen stå.

Ser fram emot promenaden imorgonbitti i detta vackra vinterlandskap

Julshow..

Publicerad 2009-12-21 16:26:30 i Allmänt,

..snart dags för den årliga julshowen på sönernas skola. I år gör lillebror debut (nummer 11) , men sitt "band" som skall spela Billy Jean... Han som i vanliga fall är trummis, skall ikväll spela synth! Det blir spännande att få se! Storebror är som vanligt lite överallt - detta år i killkören :)

Det gör ont...

Publicerad 2009-12-20 16:24:49 i Allmänt,

...att inse att det blev PLASTGRAN år!!! .... jag ryser... har inte haft det på 10 år tror jag.. Men kombinationen av
mycket folk, två hundar som viftar på svansen, två hundar som skall vara uppi händelsernas centrum och trångt vardagsrum.... gjorde saken biff. Har inte lust att damsuga barr fram till midsommar. Det räckte med en hund ifjol som stod för nära med en viftande svans....

Nu har vi köpt en gräsligt ful stackars liten platsgran. Men vi är lite udda av oss, så vi har ställt den i hallen av alla ställen. Då känner sig folk välkomna (och så slipper man se hur ful den är när man sitter och umgås i vardagsrummet) Så får det bli helt enkelt
Å det bästa är att det går att flytta runt den utan att det barrar - så man kan ju kanske flytta den dit man för tillfället skall vara under mellandagarna (å då menar jag inte att man skall släpa med den i bilen.. ) 
. Jag får kompencera det hela med extra mycket doftljus och fler hyacineter inomhus än vad som borde vara lagligt. Allt för att det skall dofta JUL!


Nya projekt ...

Publicerad 2009-12-20 12:17:11 i Allmänt,

Jaha... precis när man tvättat av sig tapetlimmet börjar nästa projekt. Projekt BIORUM har startat. Rummet är färdigmålat... Nu fattas "bara" lite virke att bygga en platå med, isolering, gipsvägg, tyg... bäddsoffa... matta... etc. etc. Men det kommer att bli bra - när det väl blir klart. Den viktigaste detaljer är dock inte inhandlad ännu - nämligen projektorn.... Det är liksom inte det billigaste som skall inköpas. Men sen när det blir klart - då skall här ses på film och lyssna på konserter på hög volym!

Ute är det vitt...

Publicerad 2009-12-20 12:12:22 i Allmänt,

Snön singlar ner och det är "lagomt" kallt. Härligt - äntligen ser det ut som att vintern har kommit. Precis lagomt till JUL! Hundarna var ute för en stund sedan och lekte i snön. Nu kan tomten komma när som helst, för nu är det precis som det skall vara

Sviterna av SVIN-vaccinet...

Publicerad 2009-12-17 17:58:08 i Allmänt,

Jag har inte tagit sprutan och kommer inte att göra det heller... även om det varit svårt att bestämma mig.
Men hur som helst så har mina 3 rumskollegor tagit den så sent som igår. Resultat?
Kollega 1:
Befunnit sig på sjukhus hela dagen tillsammans med sin dotter som också fick sprutan igår. De har "bara" tappad känsel i armar, tappad känsel i ben och även läppar (?) , 41,5 graders feber
Kollega 2:
Yr, vimmelkantig, värk i hela kroppen och illamående, knapp sovit något på hela natten
Kollega 3:
Hade idag lite svårt att titta för det gjorde ont i ögonen .. hettade i armen... ont i kroppen, yr.. och allmänt eländig.

I eftermiddags hade vi telefonmöte och satt tillsammans i ett rum som vi hade helt nedsläckt eftersom den ena kollegan hade svårt att titta och den andra låt kritvit i ansiktet, utslagen mellan två stolar - och där satt jag mittemellan frisk som en nötkärna.
 
Just nu är jag väldigt nöjd med mitt beslut om att inte ta sprutan.

Pri ske gud!..

Publicerad 2009-12-13 18:41:54 i Allmänt,

...för nätet!
Julklapp inhandlat, och trots 100 kr påslag på frakten så slutade varan ändå på nästan hundra kronor billigare än ute i butiken. Passar mig alldeles perfekt . Plus i plånboken och så slipper jag ut bland alla människor!

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela