.

Det är dumt..

Publicerad 2010-01-28 17:07:32 i Allmänt,

Att ge sig ut på vägarna i detta väder. Om jag inte var tvungen så skulle jag definitivt låta bli. Men ikväll skulle mina små barn i barnkören nog blir lite lessna om jag inte dyker upp... å andra sidan så kanske vi ledare står där utan barn, för VEM ger sig ut i detta väder frivilligt??

Men jag tänker inte klaga. Det är januari. Det betyder vinter... å då kan det faktiskt komma snö. Så det är bara att acceptera läget och inte bli så förvånad eller arg - vad tjänar det till?
Säger som en annan kollega ..."Efter snö, kommer snöplogen"

Vart tog den vägen?..

Publicerad 2010-01-28 17:05:34 i Allmänt,

undrar just min kollega V som ställt ifrån sig bilen och sedan åkt iväg 3 dagar... precis lagomt tills det började snöa. Nu hittar hon inte bilen på sin parkering... det står en lång rad med översnöade bilar och hon vägrar naturligtvis att skotta fram fel bil. Jag tycker det är hysteriskt lustigt, men försöker hålla mig för skratt.. hon kommer att skratta åt eländet sedan... typ till våren, när bilen har tinat fram igen.

Förlåt V, men lite roligt är det allt!

Vin på en måndag?

Publicerad 2010-01-25 22:33:31 i Allmänt,

Ja det funkar alldeles utmärkt. Även om det inte kanske är att rekommendera med bara en liten baugette i magen innan, men OJ så trevligt! 
En i vanligt fall trist, tråkigt, "samma-procedur-som-förr måndagen" - dag, så kom kära vänninan L på den briljanta idén att nyttja hennes "gå och käka 2 för 1"-kupong på ett utav stans fik. Så då gjorde vi det. På en måndag vill jag tillägga. Vi kom iväg. Jag är i chocktillstånd.

Jag har alltså på en och samma dag lyckats träffa båda mina vänninor, för jag har bara 2. En på lunchen och en på kvällen. Vi gick och käkade en varsin baugette och sen det bästa av allt.. när fiket väl stängde så ville vi inte avsluta, så vi tog in på bästa bar, beställde ett varsitt glas rött och surrade vidare. Surrade till punkt, surrade klart och tja.. SURRADE. Det var befriande, ovanligt och mycket mycket trevligt.

Vi måste skräpa oss!! Vi måste göra detta oftare. Vi ska klara det , vi kan - vi SKA!

Stöldgoset tillbaks..

Publicerad 2010-01-25 22:28:50 i Allmänt,

Idag lunchade jag med vännina A och fick samtidigt tillbaks vår Wii-kontroll som kära Ebba 2,5 år hade stoppat ner i sin väska sist hon var här.
Men det spelar absolut ingen som helst roll för vår del.. är man en tokig och helt galet söt och underbar liten Ebba på 2,5 år , så får hon plocka med sig vad som helst för oss, för Tok-Ebba är ändå världens skönaste unge tycker vi!

Tråkig

Publicerad 2010-01-20 21:59:07 i Allmänt,

Känner jag mig. Som en grå liten tant.Hoppas att jag imorgon känner mig lite mer ljusblå.. å inte så tråkig
 

Tulipa

Publicerad 2010-01-14 18:58:17 i Allmänt,

Det är det latinska namnet på TULPAN Min absoluta favoritblomma.
Idag blev det 10-packs vita. Äntligen är säsongen här!

Funderar

Publicerad 2010-01-13 17:09:44 i Allmänt,

Det är bra att hålla hjärnan igång. Men det kan bli för mycket också..
kaffekoppar täntke jag på i natt (?).... Sug på den du

Det är tungt...

Publicerad 2010-01-13 17:07:41 i Allmänt,

...att vara tillbaks på jobbet igen som sagt. Man önskar man visste vad man ville bli när man blir stor ju!
Känns märkligt att samtidigt som jag sitter och är less på mitt jobb - så sitter äldste sonen och skriver sitt val till gymnasiumet!!
Det betyder att om 3,5 år tar han studenten!?!?!?!? Jag upprepar STUDENTEN!!

Prata skit

Publicerad 2010-01-13 17:05:14 i Allmänt,

...precis som om man redan jobbat x antal veckor och aldrig varit ledig.. = Lite träligt som vanligt.  Idag hade vi kollegor lite paltkoma efter lunchen och satt och hade tråkigt. Alla känner sig lika omotiverade just nu. Vi försökte febrilt komma på något roligt att göra och hitta på för att liva upp stämningen.
Det mest kreativa (å då har det gått långt) var ändå kollega M:s desperata förslag till slut när hon utbrister lite lagomt less:
-Jamen.. kan vi inte prata skit om nån då!?

öh?
-....kan dock förtälja att vi satt tysta i 15 minuter och försökte komma på någon att prata skit om. Men vi kom inte på någon, så vi gick tillbaks och jobbade istället.

När man fryser...

Publicerad 2010-01-08 10:28:05 i Allmänt,

... klär man på sig. Idag blev det BÅDE tjocksockar och skinntofflor... å mina fantastiska rosa handledasvärmare (utan Timrå IK-loggan)..

Mitt i natten...

Publicerad 2010-01-07 15:42:30 i Allmänt,

... måste jag hämta sonen & ex-mannen... De är på väg upp till ÖVIK i en buss med hockeylaget för att spela match. Är väl hemma i stan vid typ halv 1 i natt. Ex-mannens bil vill inte starta. Det skulle inte jag heller vilja göra om jag var bil när det är 25 grader kallt. Vår bil däremot startar.
Jag lär vara död imorse av trötthet... eller ihjälfrusen

Som en gammal tant...

Publicerad 2010-01-07 15:41:01 i Allmänt,

sitter jag här inomhus med min rosa hemmastickade handledsvärmare. Sambon har sina på sig, sina TIMRÅ IK-handledsvärmare. Jag har stickat mina själva. Rosa. Det är ju liksom modern nu med benvärmare och sånt.
Å det är dessutom KALLT ute!

Ser förmodligen inte klok ut

Publicerad 2010-01-07 15:39:57 i Allmänt,

Kom hem från jobbet för en halvtimme sedan... har fortfarande inte tagit av mig mössan. Det är skönt att ha mössa på inomhus, så det så!!
nu lär jag aldrig kunna klaga på tonårssönerna längre...

Ingmar Stenmark

Publicerad 2010-01-06 23:01:38 i Allmänt,

Var en bra Stenmark. Jag känner några Stenmark-are till. De är också väldigt bra!
God middag och trevlig sällskap!!
å den ständiga frågan....VARFÖR GÖR VI DETTA SÅ SÄLLAN FÖR?!?!?

14 dagars...

Publicerad 2010-01-06 22:56:44 i Allmänt,

...ledighet sätter sina spår. Man går och lägger sig väldigt sent.. kliver upp vid den tiden man redan har druckit förmiddagskaffet på jobbet i vanliga fall.. man äter lunch när man borde äta middag och man gör egentligen ingenting. Men nu måste jag leta reda på min BH .. den är väl någonstans.. har knappt använt den på hela denna tid. Gått omkring a la naturell (lung lung alla släktingar... jag hade den när jag umgick med er). Det känns som det jobbigaste, att klä sig igen.
Hur skall man ta sig in till jobbet imorgon?? Har ingen lust att ta bilen i denna kyla. Det får nog bli en promenad trots allt... jag får leta reda på skidluvan så man inte förfryser kinderna.
Tur att det bara är 2 dagar på denna vecka - JIPPI!! Mjukstart är bra för hälsan och arbetslusten!

23 grader...

Publicerad 2010-01-06 22:51:19 i Allmänt,

Det borde betyda att man inte behöver åka in till jobbet imorgon,eller?
Finns det ingen sån där köldgräns?...
Förutom att de är kallt så måste man klä på sig. Det känns jobbigt. Jag vill forsätta i mina mysbrallor ett tag till, så det så.

Planeringsmöte....

Publicerad 2010-01-06 11:46:23 i Allmänt,

...igår med ledargänget. Som vanligt så behöver jag inte oroa mig för att inte ha sysselsättning denna vår heller. Skall bli kul, men mycket!
Planerar och antecknar för fullt.... måste nog skaffa mig en riktig almenacka och handväska snart trots allt... det är snart fullt i huvudet och får inte plats med så mycket "komma-ihåg"... puh!

KLÄ PÅ SIG....

Publicerad 2010-01-05 16:44:36 i Allmänt,

...är en procedur när man har gått omkring i mysbrallor och haft hockeyfrilla i flera dagar... måste ut genom dörren för ett planeringsmöte strax och alltså träffa andra levande varelser än familjen. Det betyder att mysbrallor och hockeyfrillan, stora raggsockar och hemmastickade benvärmare och en solkig fleectröja inte funkar riktigt.
Det var jobbigt att ta på sig jeans. Det var jobbigt att fixa håret. Det är jobbigt att vara ordentlig.
Jag vill sitta kvar i min fåtölj framför brasan i mysbrallorna och bara vara.... I LOVE MY MYSBRALLLOR... nåja, snart hemma igen för att bli mig själv :)

En snorig tisdag...

Publicerad 2010-01-05 11:17:58 i Allmänt,

...blev det. Väggen jag tänkte ta ner känns lite dimmig just nu med snor i nästan och huvudvärk. Morr.. måste kanske VILA idag (hur man nu gör det)

Minnenas televisi... kavalkad

Publicerad 2010-01-04 17:12:25 i Allmänt,

Sitter och för över alla gamla VHS-filmer på barnen när de var små till DVD. Tonåringen är nog dock inte så road att sig själv själv naken i badkaret som 1-åring.. hehehheee!
Men jag har frossa i alla minnen :)

Att prova...

Publicerad 2010-01-04 15:52:43 i Allmänt,

...sommarklänningar i ett provrum i Januari är en bisarr upplevelse. Don´t do that!
man vill liksom bara dra en polotröja över sig och aldrig mer gå ut

Funderar...

Publicerad 2010-01-04 14:24:34 i Allmänt,

på den dagliga promenaden.. men för en gångs skull har jag ingen lust. Å andra sida spelade jag innebandy i 2 timmar igår kväll så jag kanske kan kompensera med att vila idag?.. har ändå redan varit ute och storhandlat och rört mig lite iallafall.. Nåja, dagen är inte slut än - det kanske blir en kvällspromenad lite senare.
SKÖNT att vara ledig några dagar till , alldeles alldeles ljuvligt!... skulle kunna bli van..

Vilken sjukdom lider jag av?

Publicerad 2010-01-03 20:19:49 i Allmänt,

OKEJ. Julen är över, kulorna nedpackade, barren obefintliga, glöggmuggarna diskade, glittret slängt, granen står fint nedställd i pannrummet, stjärnorna har slutat lyst, mandeln är uppäten, släktingarna har åkt, paketen öppnade, revbensspjällen slut, leverpastejen har gått ut, och sängkläderna bytt.
Jaha.. skall man kanske riva ner en vägg imorgon? Har ju några dagar kvar av ledigheten så nu måste man göra något vettig. Har redan stickat 2 benvärmare och en handledsvärmare i ren panik över att ha något att göra.

Sagt å gjort.. jag tror väggen åker ner imorgon.. jag menar... vad skall jag annars göra med all tid???

Fick just ett...

Publicerad 2010-01-03 20:15:02 i Allmänt,

MMS ifrån gästerna som varit här , där en bild på vår ena Wii-kontoll fanns på bilden.. med texten "detta halade vi just
upp i väskan som Ebba tagit med sig hem... "
Smart tjej att inte åka tomhänt hem!



Raka benen...

Publicerad 2010-01-03 20:11:10 i Allmänt,

..var ett tag sedan.. nu blir jag väl tvungen när jag skall iväg och spela innebandy.. inte för att jag är speciellt utseendefixerad.. men att ha lika mycket hår på benen som killarna jag spelar med känns lite sisådär... 

Då får man leta reda på hyveln då... även den har ju tagit julledigt..

Förflyttad smärta

Publicerad 2010-01-03 20:06:49 i Allmänt,

Huvudvärken gick över efter lite mat. Skönt! Funderar just nu på om jag skall iväg till kvällens innebandydrabbning... skönt att huvudvärken är borta, men man lär väl få ont någon annanstans efter innebandyn..

Kinky dog...

Publicerad 2010-01-03 17:55:50 i Allmänt,

Vår hund älskar att bära saker fram och tillbaks. Han plockar på sig det mesta och kommer springandes... han har dock en stor förkärlek för min BH som han lyckas hitta överallt.. kinky? eller så älskar han bara sin matte... Dags att tvätta den kan jag lova...

Som ett brev...

Publicerad 2010-01-03 17:03:22 i Allmänt,

på posten... när gästerna stängt ytterdörren kom huvudvärken. Som man säger "som ett brev på posten" (vad nu detta uttryck egentligen betyder... ) Nåja. Nu skall vi köpa hamburgare.. orkar inte laga mat själv. Har hört att hamburgare skall vara bra mot huvudvärk. Eller nått.

Trevliga vänner...

Publicerad 2010-01-03 16:56:14 i Allmänt,

...är en gåva. Synd att vi ses så sällan! Kul att ni kom förbi på fika kära vännina A med familj. Vi måste ses över en "pyssel/prat-kväll" framöver. *blink blink*

Summera...

Publicerad 2010-01-03 12:11:45 i Allmänt,

..skall man tydligen göra av året som nyss passerat. Sitter och kikar på bilder från året som gått (ja, jag vet... minnet börjar svikta). Minns inte så mycket av våren dock.. JO! vi åkte till Skellefteå i februari för att se melodifestivalen med svåger och svägerska - mycket trevlig helg!. I Maj åkte vi till fantastiska Lofoten. En resa jag och svägerskan hade planerat in i minsta detalj utan vetskap av våra sammanboende. 
 I juni fyllde sambon 40 år. Vi hade vår årliga sommarfest, dock blev den av ett större mått detta år - "bara" 70 inbjudna gäster... fanstastiskt väder och helt underbar dag...
Sambon fick också ett ostkroksträd..
Även bror fyllde 40 år och vi firade tillsammans i vår trädgård efter att ha varit på nöjeshallen och roat oss lite. Hundläger i år igen i Juli, denna gång fick sambon gå och hem kom en helt förändrad hund.. nåja, nästan.. iallafall kan numera promenader göras utan större katastrofer...
jag sjöng på bröllop, vi tog en stockholmstur med sönerna, hade utflykt till höga kusten, vi myste ute i klingsta i stugan med svåger och svägerskan, vi åkte på bröllop i stockholm, hyresgästen sa upp sig, vi tog över övervåningen, vi blev fosterfamilj åt en till hund... renovering av övervåningen påbörjades....

Tja, lite hann vi med detta år också. Nu ser vi fram emot 2010 med nya utmaningar i kikaren. Jag hoppas bara att vi inte slutar året med en TREDJE hund i huset...det vore ytterst snopet.

Detta år innehåller dels att lillebror fyller tonåring (!)... dels att storebror slutar högstadiet och börjar gymnasiumet (?!) Sen blir det som vanligt många hockeymatcher, en trevlig sommar, den årliga sommarfesten att se fram emot, och kanske någon liten resa.

Jag blir iallafall inte 40 år detta år. Alltid nått.

Sammanfattning...

Publicerad 2010-01-01 16:57:10 i Allmänt,

Av JULEN 2009. Vi firade alla syskon + bihang+ barn tillsammans. En grupp av 21 personer totalt. Underbart mysigt! Lite mellandagsinnebandy hann vi med också

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela