.

Norge

Publicerad 2008-09-02 21:00:13 i Allmänt,

En liten rapport ifrån helgens resa som sambon hade planerat. Vi startade 07.00 på lördagmorgon med att slänga in hunden till svärföräldrarna och sedan bege oss iväg mot fjällvärlden och Norge. Ett stop i Östersund för att käka frukost (korv och bröd på en mack), köpa en ljudbok och brassa vidare. Andra stoppet blev i Trondheim där vi strosade runt en stund fär att sträcka på benen samt käkade en dyr hamburgare på MC´Donalds.

Sen bar det av mot slutmålet - Geiranger och en hotellnatt.


Väldigt långt att åka bil över en dag, men ack så vacker natur att färdas igenom! Det lustiga var att vi hade köpt en ljudbok (deckare) med en norsk författare som medan vi färdades i bilen beskrev den norska naturen och pratade om dvärgbjörkarna - precis som utanför bilfönstret vi passerade! Lite coolt! Vattnet i fjordarna skiftade i grönt och naturen helt makalös. Det gick får över vidderna som inte var inhängnade (alltså inget staket ..)och när vi kom längre söderut så gick de längs vägen och strosade. Slog mig att de gick bättre efter vägen än vad vår hund gör i koppel...


Sedan kom vi till vårt slutmål. Ner för berget skulle bilen ta oss på slingrig väg. Dimman låg tät så vi hade inte mycket sikt framför oss förutom framvarande bils baklyse. Man fick ingen uppfattning direkt hur det såg ut när dimman låg tät. Först när vi kom ner i dalgången så kunde man ana den makalösa naturen och hur vacker det var. Trötta käkade vi en god buffé på hotellet som sambon bokat.

Upp tidigt på söndag och då fick man äntligen se hur vacker det var. Snö kvar på fjälltoppen och en vackert inlopp ner i dalgången. Vi knappade in "närmsta mack" i GPS:en och for vidare. Planen vara en kortare väg hem över Rörås och Funäsdalen, men GPS -tanten hänvisade en annan väg. Nåja, knappar man in "närmaste mack" och inte själva orten Rörås så får vi skylla oss själva. Nu var det dags att ta en annan väg UPPFÖR berget, dock lika slingrig som nedför. Tanten i GPS:en tystnade efter en stund. Hon satt säker och kräktes i lådan och jag väntade bara på att hon skulle med stel röst säga "var god sluta sväng".. typ. Vi tog som sagt var en annan väg än tänkt hem, men det gick ju bra det med. 3 små färjor och genom små byar och sedan över Tronheim igen. Men vi hann nästan lyssna klart på hela Deckar´n innan vi parkerade hemma.
Sambon får väl godkänt för äventyret!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela