.

Ikväll

Publicerad 2010-11-27 19:31:13 i Allmänt,

Blir källarn fylld med ungdomar. Sonen har kompisar på besök + flickvän. Det blir Playstation och film och skratt och bus. Känner mig som den lyckligast mamman på jorden. Skönt att ha dem hemma

Stolt moder

Publicerad 2010-11-27 19:30:25 i Allmänt,

Sonen spelade som en elitspelare på plan idag. Modern stod på läktarn och blev varm från tårna till hjässan.

Berg och dalbana..

Publicerad 2010-11-27 19:29:44 i Allmänt,

..har dagen känts som. Vaknade ur balans.. känner mig nere. Tänker på A och mår fysiskt illa... tryck över bröst flera dagar, eller egentligen bara KÄNSLAN av det. Vilsen i pannkakan.. och bölig som tusan. Ålderkris eller klimakteriet kan man ju undra. Gråter för A, gråter när jag ser sonen spela hockey, gråter när svägerskan kommer förbi på besök och kramas.. Jag konstaterar krasst: UR balans.

Det ofattbara

Publicerad 2010-11-26 17:16:55 i Allmänt,

händer trots allt... Livet känns just nu som ett vakum. Mitt hjärta slår fort och känns som att det håller på att hoppa ur kroppen när jag står brevid och tittar på. Det gör ont så in i bomben och det är orättvist. Perspektiven flyttas och livet blir så påtagligt och på dödligt allvar. Älskade A, mitt hjärta svämmar över

Taxi, vad god dröj...

Publicerad 2010-11-19 18:32:54 i Allmänt,

...för jag skjutsar son. Hela tiden känns det som.
En liten tur som började halv 4 och är slut nu 18.00 då jag släppte av honom på BiteLine med polarna
..puh! NUUUU tänker jag vila en stund!

Förmodlingen

Publicerad 2010-11-19 18:32:03 i Allmänt,

...inte meningen.
Återupplivning av elstötar har jag hört talas om , men inte att man kan "döda" systemet och sedan chocka igång det igen.

MIN present

Publicerad 2010-11-14 17:12:25 i Allmänt,

Jag har önskat mig en enda sak i 40 årspresent.  Bara en sak och ingenting annat - sen är jag nöjd för resten av livet.
Igår gick jag och beställde den själv och den kommer visst till veckan....
Det gick inte att vänta. Måste ha den nu till två kommande evenemang , så varför inte?
Jag får önska mig något annat istället

Kan jag kanske vara tyst?

Publicerad 2010-11-14 17:07:47 i Allmänt,

Hittar nya infallsvinklar, förbättringsförslag och har ideér... å inte kan jag vara tyst.
Det är väl en sak och slänga ur sig saker, och en annan att sedan ha tid att sätta sig ner och klura ut hur.
Fast heller att man är en person som ser nya saker att utveckla, än en person som fastat i någon gammalt och är rädd för att förändra

H O C K E Y

Publicerad 2010-11-14 17:04:41 i Allmänt,

Blir det mycket av i livet. Just nu så har yngsta sonen precis klivit av isen och äldsta har gått på sitt träningspass. Själv sitter jag framför storbilden i källarn och kikar på Sverige-Finland.

Att balansera

Publicerad 2010-11-14 17:03:51 i Allmänt,

...är svårt. Denna helg har det blivit lite väl mycket av det ena, och allt de andra i livet har fått ge vika och plats. Svårt att balansera och avväga , och hur man än gör, så känns det inte bra till 100% åt något håll.
Beundrar de som har bra balans och själv försöker jag nå dit hela tiden. Vad gör man när det är så mycket man vill, men tiden och blanssinnet räcker inte till?
Måste klura på det där känner jag...

Skendräktig

Publicerad 2010-11-12 17:02:06 i Allmänt,

.. tror vi att hunden är. Piper hela tiden och "boar" in sig i soffan.
Lilla söta Disa, en valp skulle nog vara mysigt

Hänga fritt

Publicerad 2010-11-12 16:59:28 i Allmänt,

Idag fick de hänga fritt. Tuttarna alltså... upptäckte när jag kom på jobbet att BH:n var hemma. Jag hade nog helgkänsla redan imorse. Jag och kollega M fnissade gott när jag upptäckte det. Men jag hade som tur var inga möten inbokade - så tuttarna fick va ifred och inte störa någon överhuvudtaget. 

Även om jag har begåvats med små värmeljus , och det inte blir FRITT FALL - så är väl ändå BH att rekommendera om man är väluppfostrad och skall vistas bland folk.
Hemma däremot släpper jag dem fria utan någon som helst samvetskval.

I ett litet hörn av soffa

Publicerad 2010-11-11 15:13:03 i Allmänt,

... vi har misstänkt , genom vissa spår, att hunden myser i bäddsoffan/gästsoffan på dagarna.... idag jobbar jag hemma och hör hur hunden snarkar gott bakom mig. Hon ligger inte på mattan på golvet så klart....

Schizonfren?

Publicerad 2010-11-11 14:56:14 i Allmänt,

Wikipedia: Termen "schizofreni" betyder ungefär "kluvet psyke". Det är en allvarlig psykisk sjukdom som utmärks av varaktiga defekter i perceptionen eller verklighetsuppfattningen. Typiska symtom hos en person som lider av obehandlad schizofreni är gravt desorganiserat tänkande, vanföreställningar och hallucinationer.

Inte för att jag tro att jag är det, men jag har upptäckt en rätt skum grej hos mig själv nu på sista tiden.
Jag vet att jag inte är i balans visserligen just nu och det är intressant när man upptäcker olika märkliga beteenden hos sig själv. Jag kanke inte är ensam, men väldigt ofta när jag är ute och kör bil så kommer jag på mig själv att jag sitter och pratar väldigt högt för mig själv. Har livliga diskussioner, som om jag pratade med någon i något särskilt ämne... Ni kan gissa hur många bra diskussioner jag har haft med min tonårsson, och eller andra personer i närheten. Kruxet är att de inte är där tillsammans med mig.
Att gå så långt som att säga att jag är schizofren kanske är att ta i... men kanske lite schizofrän?

Hur som helst så blir jag lite rädd för mig själv. Men det är väl för att jag försöker hitta balansen just nu vad vet jag

Fikamys

Publicerad 2010-11-09 17:35:41 i Allmänt,

Tänk att man kan komma iväg en helt vanlig tisdagskväll till en god väninnan för lite tisdagsfika-mys. Det hör verkligen inte till vanligheterna och det skall bli mycket trevligt!!
A here I come!!

Från en mamma till en annan

Publicerad 2010-11-09 17:31:46 i Allmänt,

Nu har jag stämt av. Ringt mamma på "den andra sidan", presenterat mig, frågat om allt är OK med att sonen upptar dotterns tid.. Allt var grönt - no problemas. Så nu känns det som att vi har liksom stämt av från en mamma till en annan.
Satt och tänkte för mig själv hur jag skulle uttrycka mig... jag kunde ju inte gärna fråga om det är ok att min son "leker med hennes dotter"......  knappast när de är två könsmogna tonåringar det handlar om - då får den meningen EN HELT ANNAN BETYDELSE..... men jag hann hejda mig i tid och uttryckte mig lite mer moget än så.

Så kan man också svara...

Publicerad 2010-11-06 16:24:21 i Allmänt,

... har det UNDGÅTT någon att äldsta sonen är i en bubbla av känslor, hormoner och en helt älskvärd tonårsperiod? När man tex. åker bil med honom (vilket man gör vääääääääääääääääädigt ofta) så skall radion vara på för att han till varje pris vill undvika att ha en konversation. Jag sänker ljudet och ställer en fråga... han muttrar något till svar och sedan höjer han snabbt volymen igen.
Man vill ju bara slå något hårt i huvudet på honom. Men sen går det över för man älskar ju honom som man håller på att smälla av.  Det är väl som dessa fina rader "Älska dem mest när de förtjänar det minst" (tänker mamman och tar några djupa andetag)

Kör fortare

Publicerad 2010-11-06 16:20:53 i Allmänt,

Uppmande sonen igåreftermiddag på väg hem från träningen.  Bråttom!! bråttom!! till flickvännen.
Intressant att han inte har någon självinsikt under sin blommande tonårstid dock..  Jag skulle köra så fort det bara gick hem , men själv tog han en kvart på sig att "snabbt byta om"... hur som helst är det ju trots allt MITT FEL oavsett vad som än händer.

Tankeverksamhet

Publicerad 2010-11-06 16:16:54 i Allmänt,

Ont i huvudet 4:e dagen i rad.
Tolkar det inte på annat sätt än att jag tänker på alldeles för många saker hela tiden.... Man kan ju hoppas att det är för att man har en tankeverksamhet som det gör ont och inte att det är tomt däruppe. Eller så kanske för att jag känner mig lite smårisig. Önskar bara att jag kunde bli sjuk ordentligt någongång och inte bara så där lite halvdant men ändå inte.  Det är iallafall riktigt onödigt att ha ont i huvudet, punkt slut. Inte blev det bättre av att stå i en ishall med starka lysrör och kyla, hm.. konstigt...

Bara jag..

Publicerad 2010-11-05 18:30:19 i Allmänt,

En son i ishallen, en son på väg dit, mannen leker med en kompis i källarn. Själv känner jag mig vuxen och tråkig

Lov

Publicerad 2010-11-04 12:30:34 i Allmänt,

Grabbarna har höstlov. Imorgon skall ha också ha en höstlovsdag. Skönt!

Frigörelse

Publicerad 2010-11-02 17:28:49 i Allmänt,

 Wikipedia: "under tonåren behöver ditt barn förbereda sig på att lämna barndom och beroende bakom sig för att bli vuxen och självständig".
Nähä?!

Mosig

Publicerad 2010-11-02 17:27:03 i Allmänt,

..är precis vad jag känner mig. Jag blir dock aldrig riktigt sjuk... bara typ.. mosig.
Det är en väldans tur att det inte finns något inbokat ikväll, utan att man kan vara mosig med gott samvete och utan krav.