.

Tanttest - se där ja!

Publicerad 2011-08-23 22:17:06 i Allmänt,

 

Hurra, du är definitivt en TANT!

Transformeringen är fullbordad.

Prinsessan har förvandlats till drottning,

en mogen frukt, en erfaren

fullblodskvinna som vet var skåpet ska

stå. Bejaka tanten i dig. Starta en

bokcirkel, börja med kundaliniyoga eller

tantrasex, koka äpplemos eller skriv en

insändare. Nu kan du göra vad sjutton

som helst!

Moped med sandaletter

Publicerad 2011-08-23 22:15:35 i Allmänt,

Jag tog med mig vantar i väskan. Det var bra. Men det var kallt om fossingarna att vara ute och åka moped nu på kvällen. Nu tjocksockar på!

Förskola kontra hyrfilm?

Publicerad 2011-08-23 16:18:42 i Allmänt,

Läser en blogg ibland som är mycket rolig. Hittade det här nyss, och måste delge lite.

Från bloggen:
"Jag håller på att förklara för min vän och kontorskollega N hur inskolningen på en svensk förskola fungerar.Min vän N har inga barn och är inte heller svensk. Just nu pratar vi om sätten som de skiljer sig på från ”typ en hyrfilm".
Det kan ta en stund.....”.

22 år sedan..

Publicerad 2011-08-23 16:15:37 i Allmänt,

..man satt på skolbänken. Nu gjorde jag ett försök här i våras med skräckblandad förtjusning. Start betoning på skräck om ni frågar mig (och mina drabbade kollegor som jag terroristerat under tiden) Men shit pommesfrites! Det blev G till slut, på alla uppgifter. Stolt över mig själv, så det så.  Kom att tänka på det så här i skoluppstarts-tider.

Kul son

Publicerad 2011-08-22 18:03:13 i Allmänt,

Åkte in och klippte sonen 14 år. På väg hem var vi tvugna att ta bussen. På väg till navet hamnade sonen bakom mig hela tiden fast jag gick och pratade på . Han liksom undvek mig och gick vääääääääääääääääääääääääääldigt långsamt bakom mig. Insåg snabbt vad det handlade om men tänkte att jag ändå måste fråga.
Jag: Vill du inte ses ihop med mig eller? . Fick ett kort, snabbt och ärligt svar tillbaks.
Son: Nej.
Vi klev dock av på samma busshållplats hemma.

Lunchupplevelse nr 2

Publicerad 2011-08-22 18:00:46 i Allmänt,

Man kanske skall ut och gå mer på lunchen. Först fick jag vara med om den upprörda damen utan knästrumpor. Sedan passerar jag en äldre man med grön påse vars innehåll han nog redan prövat på lite. När jag skulle passera så tvärstannade han, tittade mig in i ögonen och frågade snällt "Är det DIG jag väntar på hela mitt liv?".  Jag log bara och passerade, men efter några meter ångrade mig. Jag kanske skulle ha stanna och sagt nått? Men vaddå liksom? "Nej snälla farbror , det är nog inte jag - men Gud älskar dig"  Eller nått iallafall. Tyckte det ändå var en fin fråga, trots allt, och man vill ju inte vara oartig liksom.

SKANDAL

Publicerad 2011-08-22 17:56:51 i Allmänt,

Gick på Hemköp på lunchen. Där fanns det en dam /pensionär som dividerade med personalen om knästrumpor. Efter att ha blivit visad vart dessa fanns så upptäckte tydligen  damen att just hennes märke inte fanns och blev mäkta upprörd, stegade ut därifrån och urbrast att det var "SKANDAL att en butik som funnit så länge inte hade hennes märke av knästrumpor, hon skulle minsann ringa ledningen!!".
Att en MATAFFÄR ens har knästrumpor what´s så ever,  tycker jag var jättebra, men dom hade tydligen fel märke. Själv var jag nöjd med mitt inköp. Keso och honungsmelon. Funderade dock om jag skulle ställa till en scen jag också eftersom jag även var ute efter ett hänglås... men struntade i det och gick till en annan storts affär för det inköpet.

Systrarna mina.

Publicerad 2011-08-21 20:54:12 i Allmänt,

Kräftskiva igår med både LILLA och STORA - systrarna inklusive deras familjer. En trevlig kväll med goda kräftor, räkor, pajer och annat plock. Känner mig lycklig lottad med sån fin familj.

Sköna söndag...

Publicerad 2011-08-21 20:52:54 i Allmänt,

..hade man ju hoppats på, men tji fick man. Tuff veckan med tidiga starter och sena kvällar + hockeyavslut för lägret i lördag och idag 6 timmar jobb med exmannen för hockeyns räkning uppe på Sättna och biltävlingar. Luktade inrökt när man väl kom hem. Innebandy fick stå åt sidan till förmån för en springtur i skogen med hunden istället. Nästa helg skall inte boka in något överhuvudtaget....

Hjärnan är lite seg

Publicerad 2011-08-19 08:55:58 i Allmänt,

Det har nog aldrig någonsin varit så trögt att börja jobba igen. Det är segt att börja tänka på jobb igen, koncentrera sig och vara ordentlig. Kollegan har samma bekymmer. I förrgår hade kollegan sitt första telefonmöte efter semestern. Efter en stund ser jag hur hon lägger huvudet i händerna... några minuter senare tar hon sig för huvudet och försjunker ner mot bordskivan.... sen försöker hon avskärma sig på något sätt, sätter händerna för öronen , blundar väldigt hårt. Jag börjar bli orolig och viskar lite tyst "mår du inte bra?", men hon viftar bara bort mig. När hon väl lägger på luren efter avslutat möte så suckar hon djupt och utbrister: - "Herregud vilken pärs!!!! Det gick ju bra på mötet tills dom bad att jag skulle REFLEKTERA!!". Kan min kollega som är den vassaste kniven i lådan på jobbet säga så under denna vecka, så känner jag mig inte ensam om att vara trögstartad. Nu har dock en vecka gått - och det  känns som att det kanske ställs lite högre krav på oss fr.o.m nästa vecka... oh.... my..... god...

Audition

Publicerad 2011-08-17 23:33:59 i Allmänt,

Varit på "audition" ikväll. Dock inte min egna, men fått äran att sitta med i "juryn" . Oj, vad skoj! Detta skulle jag kunna hålla på med på heltid.  Det var blandad kompott ikväll och ett riktigt "Hallejua-moment"!  Sen är det mycket som skall vägas in med personlighet, hur man passar i ett team, dynamiken, rösten, etc. etc.. Men vad skoj att få lyssna och få ge feedback . Okej, jag kanske inte skall bli snickare i mitt nästa liv utan sångcoach eller talangsökare.
Kvällens kandidater gjorde bra ifrån sig..

För denna kille gick det inte lika bra för dock 
http://www.youtube.com/watch?v=TVejF4-7ydU&feature=related

Dagens horoskop

Publicerad 2011-08-17 23:26:52 i Allmänt,


Det är bara jag och en kollega på jobbet. Vi läste dagens horoskop
Mitt sa: "Ha tålamod med dina medarbetare nu. Var ödmjuk"
Kollegans sa: "Du kan vara snar att börja gräla med andra i dag. Lugna ner dig!"

Vi bestämde oss för att unvika varandra resten av dagen... 
 

Horoskop

Publicerad 2011-08-17 23:23:04 i Allmänt,

Kan vara roliga att lösa. Igår stod det på min "Om du vill få nya vänner, så måste du börja bli lite trevligare".
Det är ord och inga visor minsann.

Min kollega

Publicerad 2011-08-17 23:21:45 i Allmänt,

...är underbar. Hon är liksom underhållande. Hon har haft en lika bra sommar som mig och hon höll vad hon hade lovat sig själv att göra på semestern. Nämligen röka. (?). Och det löftet har hon hållt. 4 cigaretter/dag , men nu är semestern slut , och så även rökandet.
Tycker hon är galet rolig. Inte för att cigaretter är roliga, men just för att hon bestämmer sig för att lova sig själv att röka på semetsern - det är ju liksom så bakvänt det bara kan bli.  Men hon håller alltid vad hon lovar , den saken är klar! 

Omlagd kost ger biverkningar

Publicerad 2011-08-17 17:14:48 i Allmänt,

..det kan vara kosten. Hur i hela friden skall jag annars förklara att jag köper lila och blått nagerlack. Har väl aldrig haft den läggningen i hela mitt liv! Mer fett i maten kanske ökar mitt östrogen eller nått, vad vet jag? Märkligt är det iallafall. T.o.m min kollega är förvånad.

Deffekt

Publicerad 2011-08-17 17:13:40 i Allmänt,

Har fått en svår deffekt. Precis som när jag har som mest att göra, eller skall börja med något nytt på jobbet, eller när jag sitter i tråkiga telefonmöten , ELLER när jag skall befinna mig på andra sidan stan om bara 7 minuter i något möte -  JA DÅ börjar jag måla mina naglarna???? WHAT?

Effektivitetsmonster

Publicerad 2011-08-17 17:11:35 i Allmänt,

Åkte hem 14. oo, slängde in en maskin, tog en friskvårdstimme, ut och sprang 45 minuter, till svärföräldrarna för att rasta hund, hem tömma maskin, fylla på ny, koka ris, svara på mejl, sätta mig vid pianot och lära mig en altstämma, gå ner och fixa korsvstroganoff, tömma maskin, slå igång maskin nummer 3, svara på mejl och jobba lite, åka hämta sonen uppe i ishallen, nu äta, sen audition intill kören. Ibland undrar jag

Förmiddagen räddad

Publicerad 2011-08-14 22:13:51 i Allmänt,

... så mycket vet jag nu. MMS:ade kollegan om mitt "dilemma" om att inte vilja få vardag igen. Hon lovade att vi skulle dricka kaffe ihop på förmiddagen. Skönt. Vet att jag står ut fram till lunch iallafall....

Alternativ istället för jobb

Publicerad 2011-08-14 22:12:10 i Allmänt,

Bli lyxhustru eller olda & sälja hampa?
Finns dock ett problem med första alternativet. Skall jag bli lyxhustru gällande pengar får jag gifta om mig en tredje gång (lyx på kärlek har jag redan )  Det får alltså odling av hampa.  Får be om ett skott från väninnan som hade fått ett hemma på tomten med andra ord..

Kennel

Publicerad 2011-08-14 18:29:44 i Allmänt,

Nyss rumlade 7 hundar omkring i trädgården. Disas fd. familj var här och hälsade på med sin 3 + två lånevalpar. Det blev 7 totalt.  Skulle kunna öppna kennel eller hunddagis istället ... (märks det att jag inte vill jobba??). Nåja, dom var här 1 timme och mös i trädgården och sen åkte dom. Fick med sig alla sina hundar och sina två barn. Blev nästan tomt med BARA två vovvar kvar. ....

Sista semesterdagen

Publicerad 2011-08-14 18:27:37 i Allmänt,

Kom med solsken! Det har varit superskönt idag. Promenad som vanligt, denna gång med svägerskan som följeslagerska. Nice!
Sen var det bara att packa hokceytrunk till lilleman som skall ha hockey hela långa veckan och storeman som skall vara tränare åt småknattar. Känns verkligen som att det är dags att börja inse att semestern för denna gång är över. Vill inte vill inte vill inte. Måste vinna pengar så kan jag vara hockeymorsa på heltid istället!

"En blanding av sött och salt"

Publicerad 2011-08-11 16:50:40 i Allmänt,

..som allsångslåter avslutas... Nyss städat ur uteförrådet efter sonens LAN i 4 dagar. "En blandning av tonårssvett  & rakvatten " luktar nu alla mina täcken och filtar....

Gage

Publicerad 2011-08-11 16:49:11 i Allmänt,

Lördagens brudgum mejlade nyss. Höll på att ramla av stolen... mejlet var hur lång som helst och det skrevs om in och utgångsmatch, högtalare, korta ner låtar, ladde ner musik... etc. etc. Men det mesta löser sig hoppas jag. Tar med mig min egna man som får agera roddare och ljudtekniker. Får sedan fundera på om jag inte måste mitt gage framöver.....

Photoshoot from hell...

Publicerad 2011-08-11 13:20:39 i Allmänt,

Hade ju tänkt och planerat ett par härliga timmar ute i skogen med kamerautrustningen , fikakorgen och hundarna på min semester. Idag tänkte jag förverkliga det , fast en mindre tur utan fikakorg alldeles nyss. Men turen  blev kortare än jag hade tänkt. MYCKET kortare. Efter 40 minuter stod jag inte ut längre.
Vi har underbara hundar, men en är valp på 6 månader och är rätt vimsig nu. Den andra på 3 år har en energinivå som lätt slår i taket.  Det hör också till att dom älskar att vara ute. Skogen är liksom deras bästa ställe på jorden och även vatten..Det blir liksom lätt PINGPONG i huvudet på dom när man släpper dem lösa där. Kan ju vara rätt så charmigt i vanliga fall, såvida man inte själv skall koncentrera sig på andra saker samtidigt.  De flesta fotoobjekten blev antingen nedtrampade av hundarna som så fort jag satte  mig ner på huk tydligen gav en signal "KOM OCH LEK MED MIG - VAD SPÄNNANDE SAKER HÄNDER HÄR _ JA!!!! BLÖT GÄRNA NER MATTE _ FÖR DET VILL HON _NU GENAST!!_TJOHO VAD SKALL VI GÖRA NU!!!"...

Alltså jag hittade typ en fin svamp. Jag gillar inte ens svampar. Men den hade bra förutsättningar att bli ett bra foto-objekt. (ja, här lämnar jag plats för er att skratta..............................................................)  Svampen blev nedtrampad av valpen. Sen blötte den andra hunden ner min kamera.  Och så där fortsatte det . Sen ringde mobilen flera gånger. Jag brukar ha bra förmåga att hålla många saker i luften, men att prata med examannen i mobilen och diskutera hockeyutrustningar, samtidigt som hundarna kutar lösa och är toklyckliga, samtidigt som jag skall försöka se till att inga fler skogsmänniskor är ute och går i skogen och inte gilla lösa hundar, samtidigt som jag skall zooma in ett lingon... njae, det gav väl inga bra förutsättingar.


Kan väl säga så här. När jag kom hem biktade jag mig, för det var längesedan jag sa mindre fina ord. Skall ändå gör om denna dag fast med en liten förändrad detalj. Gissa vilken?



Ta inte illa upp

Publicerad 2011-08-10 18:04:22 i Allmänt,

Bli inte förskräckt, jag menar inget illa. Har bara ONT i fingret.  Har två alternativ att välja på:  överanstägning eller inflammation , bara att välja.  Man brukar inte behöva "kicka igång" mig i vanliga fall - men idag var det trögstartat. Tänkte mota "olle i grind "(varför det nu heter så?)... snöra på mig mina skor, stoppa hörlurarna i öronen och ge mig ut i skogen på en ordentlig långtur. Känns alltid bättre sen. Det är den enda jag är 100% säker på.  Så "up yours" värken!

Mellandag

Publicerad 2011-08-10 17:29:12 i Allmänt,

Onsdag idag. Det är en dag MITT i veckan, en sk. mellandag. Precis så har det varit idag. En dag mittemellan alla andra dagar.  Har t.o.m legat och vilat en stund. Bara det!. Måste vara en riktigt MELLANdag.

Folkskygg eller bara lat?

Publicerad 2011-08-10 11:21:28 i Allmänt,

Undra om man har haft för lång semester när  mannen som  börjat jobba ringer hem och frågar om jag kan komma in till stan så vi kan äta lunch ihop, varpå jag hör mig själv sucka och säga: 
- "Mäh!... suck, då måste jag ju klä på mig.... "
Jag kanske måste komma ur mina mysbrallor och min semetserlunk snart?



Utökat sortiment!

Publicerad 2011-08-09 23:32:00 i Allmänt,

Willys har utökat sitt sortiment. De säljer nu en PRÄST för 39:90. Vi behöver visserligen en ny pastor. Men präst eller pastor kan ju inte spela någon roll. Får man dem så där billigt kan man ju köpa fler lägga dom på hög vetja!
 Är dom dessutom fler , så blir dom kanske inte less heller.


ISO, bländare, Manuellt, automatisk, slutartid...

Publicerad 2011-08-09 23:28:51 i Allmänt,

...oj oj oj vad mycket jag vill lära mig. Gnager lite att jag lägger detta åt sidan för andra saker man gör för andra hela tiden. Är det 4 eller 5 år sedan jag ville gå kursen?..... funderat och funderat i sommar, och kommit fram till (vilket jag gör VARJE år) att jag måste vara lite själviskt ett tag och ta tag i det här inom kort. .. Men då måste annat läggas åt sidan... - och hur man kommer ur det .?. hm.. är ju en annan fråga.

Natthäng i trädgården

Publicerad 2011-08-09 23:20:16 i Allmänt,

I hörnet av trädgården och med  skenet från ett blockljus sitter sonen och hans 5 polare och tokäter grillad korv (typ ett 30 tal) samt en gigantisk skål med strip jag nyss burit ut. Det ser galet mysigt ut. Den enda repliken som fattas och den enda jag kom på när jag gick ut var "Vart är brudarna?!".
Grabbarna är pigga igen och detta mål mat är väl frukost för en del, brunch för andra och middag för några... vänt på dygnet har de gjort, men skratten ekar och musiken dånar från uthuset och maten var "galet gott" enligt polare nummer 1. Jag är ytterst nöjd - och grabbarna verkar ha en skitmysig sommarnatt framför sig....

Fräscht ...

Publicerad 2011-08-09 15:54:31 i Allmänt,

...är inte det ordet jag skulle välja om lukten i uteförrådet. En utan sönernas kompisar log brett när jag gick in tidigare idag och kollade läget och han frågade glatt om jag tyckte det luktade fräscht (när han såg min rynkande min). Men njae... det ordet skulle jag inte välja . Inte efter en uppesittarnatt med 5 tonårskillar i ett trångt utrymme + 5 datorer... Men roligt har dem även om det luktar skunk.

Styrketräning...

Publicerad 2011-08-09 15:52:26 i Allmänt,

...har det blivit lite av under sommaren, men idag fick jag ta igen det med råge. 6 timmars röj och bärandes och tömning av mannens gamla förråd i Skönsberg. Två turer till tippen hann vi med. Så nu har jag lite spagettiarmar, men det är skönt att det är gjort. Gillar även sådana dagar!

Ut i skogen vareviga dag...

Publicerad 2011-08-09 00:09:05 i Allmänt,

...inser att det snart är slut på det då den så kallade VARDAGEN kommer emellan. Himla skit, varför måste man få vardag igen för?? Jag tycker det går alldeles utmärkt utan!  Kommer att sakna mina dagliga promenader och springturer, men får väl försöka klämma in dem lite här och där ändå även om det inte blir exakt när jag vill. Nåja, skall dock TOKNJUTA sista semesterveckan och göra några saker till som stod på min "villgärnahinnamedpåsemesterlista".

Musik i dagarna 5...

Publicerad 2011-08-09 00:06:43 i Allmänt,

Varit mycket sång och musik i x antal dagar nu. Genrep, konsert, inhopp på musikläger, leta låtar... Riktigt roligt att ha TID för en gångs skull. Imorgon vilar jag från pianot och sången, men sen är det dags att repa till bröllop på lördag. Kan bli intressant! Brudgrummen ringde för en stund sedan och låtarna är inte riktigt bestämda ännu... utångs -och ingångsmarch är lite osäkert, kantorn verkar gammal, Star Wars-tema vore skoj.... puh!!? Kan inte annat än skratta och tycka det är sjukt befriande att de inte verkar ha så stor koll. Min gissning är att de blir gifta ändå på lördag, vilka dom nu än är - och sjunga och spela kommer jag att göra. Tjohej!

Pimp my förråd...

Publicerad 2011-08-08 23:59:16 i Allmänt,


Ikväll skall äldsta sonen LANA med sina polare. De brukar hänga nere i vår källare och i biorummet, men denna gång så valde dom att hänga ute i vårt förråd som är iordningställt. Just nu hör vi dunkande musik och skratt därifrån , och mammahjärtat blir varmt. Smygfotade lite. I fönstret ser man en lampa och hörnet av kompisens dataskärm... Madrasser, filtar och kuddar är utburet. Gissa om det känns skönt att ha utrymme och ställen som duger åt sonen och hans polare att hänga på.... och HÄR får dom hänga hur mycket de vill!

ont det gör ont ...

Publicerad 2011-08-04 11:19:31 i Allmänt,

känns som om jag blivit överkörd av ett tåg.. eller tja.. en liten rälsbuss kanske.. fattar inte varför. Kom just på det.  Efter 2,5 timme viftande på ett genrep igår då jag redan hade ont i huvudet har betalat sig idag. Men med lite kaffe, hängmatta och värmedyna så löser vi väl det på något sätt och rälsbussen får snällt parkera.
Ni hittar mig @hängmattan...

Tälta i natt

Publicerad 2011-08-03 13:13:26 i Allmänt,

....gjorde visst lillebror med sina kompisar vi områdets lilla tjärn. Har inte hört ett ljud ännu och hoppas att inga nyheter är goda nyheter. Lilleman är inte så liten längre. Gah!

Sliten idag

Publicerad 2011-08-03 13:12:50 i Allmänt,

... sovit lite för dåligt och har en lååååååååååång kväll framför mig med genrep. Men musik är läkande så jag skulle tro att så fort första ackordet läggs, så kommer all kraft tillbaks. Måste bara få ligga i hängmattan en stund innan dess.

Celebert besök...

Publicerad 2011-08-03 13:10:30 i Allmänt,

... mosters lillhjärta, syrran, mamman och systerdottern är här och "hänger" en förmiddag. Fina familjen och hjärtat blir varmt.

Kackafoni!

Publicerad 2011-08-03 13:09:50 i Allmänt,

På morgonens promenad råkade jag och hunden kliva rakt in i småfåglarnas rikskonferens. Vilket galket kackafoni! Såg verkligen framför mig (som på teckand film) hur 258 småfåglar hade storting. Solen sken, vattnet låg spegelblankt och konferensen avhandlade nog en väldigt viktig fråga. 10 meter senare var det alldeles tvärtyst i skogen, så jag är helt övertygad om att jag lyckas pricka in årets fågelkonferens. Naturen är fantastisk , och den upplevs bäst under morgontimmarna då allt börjar vakna!! Man blir ju bara så lycklig av allt det vackra som finns.

Om

Min profilbild

ullangullan

Välkommen till min blogg om ditt och datt

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela